Annabelle, păpușa ucigașă

            Annabelle e un film horror regizat de John R. Leonetti, după un scenariu scris de Gary Dauberman, fiind produs de regizorul Trăind printre demoni (The Conjuring), James Wan. După cum ştiţi, primul film începe cu povestea lui Annabelle spusă de Ed şi Loraine Warren. De această dată, acţiunea are loc cu un an înainte (1969) şi ne arată cum a devenit păpuşa posedată.

Annabelle

            Povestea lui Annabelle începe în anii ’70, când o mamă cumpără la mâna a doua o păpuşă – Annabelle şi i-o dă cadou fiicei ei, Donna. La început, Donna şi colega ei de cameră, Angie, observă că păpuşa stă în poziţii diferite, deşi nimeni nu o mişcă. După câteva săptămâni… Când plecau de acasă, o lăsau pe pat şi când se întorceau, era pe canapea. Fetele află că spiritul unei fete pe nume Annabelle, care fusese ucisă în mod brutal, se află în acea păpuşă.  La scurt timp, fetele descoperă bilete prin casă, cu mesajul „Ajută-mă”. Dar în momentul în care iubitul uneia dintre fete e atacat inexplicabil de o forță din casă, fetele își dau seama că fantoma nu e pașnică.

Annabelle

            Donna contactează un preot, care îi pune în legatură cu Ed şi Lorraine Warren, un cuplu de investigatori de fenomene paranormale. După ce văd păpuşa, aceştia ajung la concluzia că înăuntrul ei se află un spirit demonic, cu scopul de a teroriza fetele şi a o poseda pe Donna. Aşa că familia Warren ia păpuşa la ei, însa ea continuaă să fie la fel de înfricoşătoare, preotul refuzând s-o exorcizeze, deoarece nu e o fiinţă umană.

Annabelle

            Acum, păpuşa reală Annabelle se află închisă într-o cutie la muzeul Warren, aflat în New England, muzeu care adăpostește şi alte obiecte ciudate şi bizare descoperite de cei doi soţi în investigaţiile lor.

            De la începuturile civilizației, păpușile au fost iubite copii, prețuite de colecționari și folosite în ritualuri religioase bune și rele. John Form a găsit cadoul perfect pentru soția sa însărcinată, Mia… O păpușă de colecție superbă, îmbrăcată într-o rochie de mireasă de un alb imaculat. Însă Mia nu va fi încântată pentru prea mult timp de păpușa sa, Annabelle. Într-o noapte, casa cuplului este invadată de un grup de sataniști, care îi atacă violent, lăsând în urmă râuri de sânge și teroare.  Asta se întâmplă după ce vecinii familiei Form sunt uciși. Cei care i-au atacat erau membri ai unei secte. Au fost fiica lui Higgins, Annabelle, și prietenul ei. Sataniștii, care erau interesați de lucruri oculte, au invocat o entitate atât de malefică încât nimic din ceea ce au făcut ei nu se compară cu faptele sinistre de care e capabil spiritul blestemat întruchipat acum de… Annabelle.

Annabelle

                Din păcate Annabelle nu se ridică la nivelul primului film din serie. E mai degrabă un thriller decât un film horror. A fost realizat cu un buget de 6,5 milioane de dolari şi a avut încasări de 265 milioane de dolari, fiind un adevărat succes. Aceste încasări se datorează primului film din serie care a fost un horror în adevăratul sens al cuvântului.  Cel mai mare regret al meu a fost că păpuşa nu şi-a mişcat ochii, nu a zâmbit, nu a făcut niciun gest. De ce spun toate astea?! Pentru că am comparat acest film cu o serie horror care mi-a marcat copilăria: Child’s play. Cei care nu au auzit de această serie care e compusă din 6 filme, ţin să vă spun că personajul principal e faimoasa păpuşă Chucky!

Annabelle

Annabelle Wallis e Mia Form, care e însărcinată şi are o colecţie superbă de păpuşi. Ea va trebui să lupte pentru ca sufletul copilului ei să nu fie luat de diavol;

mia

Ward Horton e John, soţul Miei;

john

Tony Amendola e părintele Perez;

perez

Alfre Woodard e Evelyn.

evelyn

                Producătorul James Wan spunea că a fost întotdeauna fascinat de cazul păpuşii Annabelle: „Ştim că e atât de malefică, încât, chiar şi după atâta timp, trebuie ţinută închisă… Dar cum a devenit astfel? Leonetti, care a colaborat cu Wan la Trăind printre demoni şi Insidious, a fost la fel de intrigat ca ceilalţi de originile sinistre ale păpuşii şi a transpus povestea pe ecran, de data aceasta în calitate de regizor. El spunea: „Sunt un mare fan al filmelor de groază. Îmi place mult să colaborez cu James şi Peter şi sunt încântat că au avut încredere să-mi predea conducerea. De-abia aşteptam să folosesc tot ce am învăţat filmând cu James, care e maestru în arta sperieturilor, şi să aplic în acest proiect.”

Annabelle

                Actriţa Annabelle Wallis a fost acaparată de personajul pe care trebuia să-l interpreteze.Ea spunea: „Mia e drăguţă şi liniştită, dar o forţă a naturii. Am fost de-a dreptul intrigată de ea. E inteligentă şi vulnerabilă şi luptă de una singură pentru că aceia din jurul ei cred că, odată ce a devenit mamă, temerile i-au sporit şi a devenit paranoică. Dar situaţia e mult mai complexă şi la fel e şi ea.”

Annabelle

                În continuare vă las să urmăriţi trailer-ul subtitrat al acestui film. Dacă nu aţi vizionat Trăind printre demoni s-ar putea chiar să vă placă:

                Annabelle s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. Din păcate, în România. prețul e destul de mare (52 de lei pe DVD și 80 de lei pe blu-ray), pe când în Cehia costă doar 30 de lei în banii noștri, atât pe DVD cât și pe blu-ray. Eu l-am achiziționat pe blu-ray din Cehia pentru că are subtitrare în limba română.

Annabelle

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise