“Arrival”, excelent

0

“Arrival” (“Primul Contact”) este o dramă SF regizată de Denis Villeneuve după un scenariu scris de Eric Heisserer. Filmul are la bază o scurtă poveste semnată de Ted Chiang.

Din distribuţie fac parte: Amy Adams, Jeremy Renner, Forest Whitaker, Michael Stuhlbarg şi Tzi Ma.

03

Am avut ocazia să vizionez “Arrival” la Grand Cinema Băneasa şi, în opinia mea, este unul din cele mai bune filme ale anului 2016. Regizorul Denis Villeneuve (“Sicario”, “Prisoners”) reuşeşte să îmbine cu succes elemente SF cu scene care denotă emoţie profundă, iar rezultatul este fantastic.

08

“Arrival” este o peliculă despre o invazie a extratereştrilor, care nu se axează pe scene de acţiune, de violenţă sau explozii, ci pe dramă, tensiune şi multă, multă emoţie. “De ce se află ei aici?” este întrebarea lungmetrajului şi vom afla răspunsul la sfârşit.

10

Pământul este invadat de 12 nave spaţiale care aterizează în diferite părţi ale continentului. De ce au venit şi ce intenţii au? Nimeni nu pare să aibă un răspuns clar.

07

Situaţia este extrem de complicată deoarece fiecare stat, unde a aterizat câte o navă spaţială, încearcă să vină cu propriile răspunsuri, dar, pe măsură ce cercetările înaintează, apar tensiuni şi neînţelegeri. Mai mult, în aer pluteşte o posibilitate cruntă: ar putea să izbucnească un al treilea război mondial.

09

Colonelul Weber al SUA (Forest Whitaker) decide să apeleze la ajutorul unui lingvist de renume, Louise Banks (Amy Adams), pentru a rezolva misterul. Însă, mai întâi, ea trebuie să descopere dacă există o modalitate de a comunica cu extratereştrii.

05

Astfel, Louise împreună cu matematicianul Ian Connolly (Jeremy Renner) şi cu ajutorul lui Weber şi al echipei americane, se vor apropia de extratereştri pentru a pune în practică o abordare atât lingvistică, cât şi ştiinţifică pentru a duce la bun sfârşit misiunea SUA de a afla “De ce se află ei aici?”.

Dacă vor reuşi sau nu, vă invit să aflaţi din 11 noiembrie la cinema!

06

Pornind de la o scurtă poveste scrisă de Ted Chiang, Villeneuve face echipă cu scenaristul Eric Heiserer pentru a ne oferi o dramă cu mult mister şi cu o atmosferă plină de tensiune. Orice se putea întâmpla pentru că nimeni nu ştia ce intenţii au extratereştrii. Coloana sonoră amplifică tensiunea, care atinge cote maxime. Au venit cu gând de pace sau să ne distrugă planeta?

04

Distribuţia conţine nume importante: Amy Adams este magnifică în rolul lui Louise Banks, o specialistă în lingvistică care se află în centrul unui eveniment care ar putea să schimbe lumea în totalitate; iar Jeremy Renner îl interpretează pe matematicianul Ian Connolly care contribuie la rezolvarea misterului.

01

În concluzie, pelicula îmbină excelent elementele de dramă cu cele SF, iar rezultatul îl puteţi vedea din 11 noiembrie 2016 la cinema! Filmul este distribuit de InterComFilm.

poster

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar