Bernie Casey, actor şi fost star NFL, a murit la 87 de ani

Bernie Casey era recunoscut pentru rolul din "Revenge of the Nerds"

Sursa: MoviePilot
0

Bernie Casey, fost star NFL dar şi actor, recunoscut pentru rolurile interpretate în “Boxcar Bertha” şi “Revenge of the Nerds”, a murit, marţi, în casa lui din Los Angeles, după ce a suferit o perioadă scurtă de timp de o boală, relatează mai multe site-uri din presa internaţională.

Actorul avea 78 de ani.

Casey a debutat în cinematografie în sequel-ul “Guns of the Magnificent Seven”, din 1969. După ce a intrat în lumea filmelor, acesta a jucat alături de starul NFL Jim Brown în dramele “…tick…tick…tick…” şi  “Black Gunn”. Bernie Casey a mai avut apariţii în “Gargoyles” (1972) şi “Cleopatra Jones”(1973).

Bernie Casey a scris, regizat, produs şi jucat în “The Dinner”, un film din 1997 care se axează în jurul a trei bărbaţi negri ce discută despre sclavie, ura de sine şi homofobie. În acelaşi an, actorul a dat viaţă personajului George Jackson, un membru al partidului Black Panther, care este ucis, în drama “Brothers”.

Sursa: The BoomBox

Bernie Casey a fost născut în Wyco (West Virginia), dar crescut în Columbus, Ohio, înainte de a se duce la Universitatea Bowling Green State, în cadrul căreia a primit o bursă pentru fotbal. Aici, în plus faţă de aptitudinile sale în fotbal, a reuşit să devină un atlet care bătea recordurile colegilor săi, şi chiar a participat la Jocurile Olimpice din SUA, în anul 1960.

După ce a părăsit NFL, a început să se implice în actorie, pictură și poezie. Casey a primit o diplomă de doctorat onorifică de la Colegiul de Artă și Design din Savannah. A pledat pentru educația artistică și a fost președinte al consiliului de administrație al școlii din Georgia. Casey a fost atât poet, cât și pictor publicat, a cărui lucrări au apărut în galeriile din întreaga lume.

Palmaresul său cinematografic mai include filme precum “Revenge of the Nerds”, “Black Chariot”, “The Man Who Fell to Earth”, “In the Mouth of Madness”, “The Glass Shield”, “Mr. Hyde”, “Once Upon a Time … When We Were Colored”, şi “I’m Gonna Git You Sucka.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata