“The Mummy”, debutul pentru Dark Universe

THE MUMMY (MUMIA) - din 9 iunie 2017 la cinema în 3D!

0

The Mummy” este un film regizat de Alex Kurtzman după un scenariu scris de David Koepp, Christopher McQuarrie şi Dylan Kussman. Pelicula reprezintă un reboot al francizei “The Mummy”.

Din distribuţie fac parte: Tom Cruise, Annabelle Wallis, Sofia Boutella, Jake Johnson, Courtney B. Vance şi Russell Crowe.

Am avut ocazia să văd “The Mummy” în avanpremieră la Grand Cinema Băneasa. M-am dus la film, fiind curioasă cum va fi reboot-ul celebrei francize “Mummy” şi ce ne va oferi seria “Dark Universe” care promite să readucă pe marile ecrane moştrii clasici ai studioului Universal Pictures.

În centrul acţiunii se află corporaţia multinaţională cunoscută sub numele de Prodigium, condusă de doctorul Henry Jekyll (Russell Crowe). Aceasta este o organizaţie secretă şi locul în care se desfăşoară experimentele lui Henry.

Un prolog narat de doctorul Jekyll explică povestea personajului care dă titlul filmului. O prinţesă egipteană, Ahmanet, (Sofia Boutella) tânjeşte după putere şi se hotărăşte „să îmbrăţişeze” răul printr-o înţelegere cu Seth, zeul morţii. Înainte de a-şi duce planul la bun sfârşit, prinţesa este capturată, mumificată şi îngropată de vie pentru mii de ani.

În prezent, Nick Morton (Tom Cruise), se află într-o vânătoare de comori cu amicul său, Chris Vail (Jake Johnson), o aventură care le aduce probleme şi situaţii limită la care cei doi nu s-ar fi gândit.

Nick descoperă, fără să îşi propună, sarcofagul mumiei care, apoi, este urcat în avion pentru a fi dus în Anglia ca să poată fi studiat de Jenny Halsey (Annabelle Wallis), o expertă în artefacte de nepreţuit. Dar, scoaterea sarcofagului din locul unde fusese îngropat o trezeşte la viaţă pe Ahmanet, iar avionul în care se aflau Nick, Jenny, Chris şi cadavrul prinţesei se prăbuşeşte din cauza unui stol uriaş de păsări.

Jenny şi Nick supravieţuiesc, însă acesta din urmă începe să treacă prin nişte stări mai mult decât ciudate, în timp ce Ahmanet iese din sicriu şi vrea să termine ceea ce a început acum mii de ani.

“The Mummy” are o premisă bună, dar povestea nu reuşeşte să aibă o coerenţă de la început până la final. Lipsit de sens, pe alocuri, scenariul nu oferă nimic memorabil. Tom Cruise continuă seria de scene de acţiune cu care ne-a obişnuit deja şi observăm uşor că actorul tratează cu profesionalism toate aceste cascadorii, de aceea astfel de scene periculoase îi ies atât de bine. Dialogul, presărat cu multe glume, diminuează din atmosfera de teroare creată de o mumie, prinţesă malefică care, trezită la viaţă, vrea să cucerească lumea şi să îl aducă pe Seth printre oameni.

Cel mai bun moment al filmului, din punctul meu de vedere, este scena prăbuşirii avionului, care este perfect scrisă şi redată de actori.

Personajul lui Tom Cruise, Nick Morton, este prezentat, iniţial, ca un oportunist, însă, treptat, dă dovadă de curaj, putere de luptă şi chiar de sacrificiu. De la un bărbat care veghează asupra propriului interes, se transformă într-un erou, dispus să renunţe la propria viaţă, pentru a opri mumia.

Jenny Halsey, interpretată de Annabelle Wallis, lucrează ca arheolog, fiind foarte bine pregătită în acest domeniu. Personajul ei este învăluit de mister şi vom afla, pe parcurs, ce secrete ascunde.

Universal Pictures a anunţat că va avea o serie de nouă filme care va aduce în atenţia publicului toţi monştrii clasici ai studioului. Johnny Depp a fost confirmat în rolul Omului Invizibil, iar Javier Bardem va fi Frankenstein. Însă, vom vedea dacă studioul va reuşi să dezvolte noul univers creat. Cu recenzii slabe, “The Mummy” nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor criticilor, însă publicul poate salva filmul regizat de Alex Kurtzman.

În concluzie, “The Mummy” ne poartă din nesfârşitele nisipuri ale Orientului Mijlociu până în Londra de astăzi printr-o poveste despre legende, mituri, sete de putere, curaj, determinare, ce ne va arăta o lume diferită, în care monştrii există şi ameninţă omenirea.

Distribuit în România de Ro Image, “The Mummy” poate fi vizionat la cinema din 9 iunie 2017. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar