“Kingsman: The Golden Circle”, acţiune, umor şi o poveste de dragoste

CERCUL DE AUR - din 22 septembrie la cinema. Distribuit de Odeon Film

0

“Kingsman: The Golden Circle” este un film de acţiune regizat de Matthew Vaughn după un scenariu scris de Vaughn împreună cu Jane Goldman. Reprezintă, totodată, sequel-ul peliculei “Kingsman: The Secret Service”, care se inspiră din cărţile de benzi desenate “Kingsman”, create de Dave Gibbons şi Mark Millar.

Din distribuţie fac parte: Colin Firth, Taron Egerton, Mark Strong, Edward Holcroft, Sophie Cookson, Julianne Moore, Halle Berry, Pedro Pascal, Elton John, Channing Tatum şi Jeff Bridges.

Am vizionat “Kingsman: The Golden Circle” la Grand Cinema Băneasa. Primul film din serie a reprezentat, pentru mine, o surpriză foarte, foarte plăcută şi trebuie să recunosc că aşteptam cu nerăbdare continuarea, care s-a ridicat la nivelul aşteptărilor.

Regizorul şi scenaristul Matthew Vaughn readuce pe marile ecrane umorul şi acţiunea de top care au făcut din filmul original un adevărat succes. Cu scene dramatice, pe alocuri, filmul mizează, în mare parte, pe divertisment, momente hilare, dialog savuros şi comic, personaje bine conturate şi o distribuţie de clasă. Nu în ultimul rând, veţi avea parte de surprize. Din păcate, trailer-ele şi afişele au divulgat deja o surpriză importantă: Colin Firth se întoarce în rolul lui Harry Hart şi veţi afla ce s-a întâmplat cu el după ce toată lumea îl credea mort.

Scenariul

În “Kingsman: The Golden Circle”, Eggsy se află în centrul atenţiei. A trecut un an de când Harry a murit salvând lumea, iar tânărul spion continuă să lucreze pentru serviciile secrete, Kingsman, şi trăieşte o frumoasă poveste de dragoste cu Tilde, o prinţesă din Suedia. Lucrurile se complică când îşi face apariţia Poppy, una din cele mai mari traficante de droguri din lume, care distruge sediul agenţiei Kingsman.

Singurii supravieţuitori, Eggsy şi Merlin, merg în SUA unde descoperă o altă organizaţie secretă, Statesman. Spre deosebire de agenţii Kingsman, care dau dovadă de clasă şi maniere, cei de la Statesman sunt mai gălăgioşi, mai neciopliţi şi mai beţi, căci afacerea de bază a americanilor este alcoolul. Aşa cum ştim deja, afacerea agenţilor britanici este magazinul de haine, de aceea îi vedem purtând de fiecare dată costume impecabile. În schimb, Statesman are sediul sub o distilerie de whiskey, iar agenţii săi sunt numiţi după diverse băuturi: Champagne, liderul lor, Tequila, mâna sa dreaptă, Ginger Ale, consiliera lor, şi Whiskey, cel mai bun agent al lor.

Ideea de a introduce în poveste o altă agenţie, mi se pare foarte inspirată. Agenţii americani aduc umor şi îmi place contrastul dintre spionul britanic, gentleman, şi cel american, cowboy.

Nu uita sa citesti

Ramon

Babylon

Related Posts

Imediat după întâlnirea dintre Eggsy şi Merlin cu agenţii americani, timpul devine un factor crucial deoarece Poppy dezvăluie planul ei sinistru, iar spionii trebuie să salveze din nou lumea.

Personaje şi distribuţie

În “Kingsman 2”, vă va surprinde, probabil, povestea de iubire dintre Eggsy şi prinţesa Tilde. Relaţia celor doi nu este ocolită nici de momente amuzante, nici de probleme, căci nu poate fi simplu ca o prinţesă să fie împreună cu un spion secret. Eggsy dă dovadă de responsabilitate şi putem observa uşor că o iubeşte pe Tilde, deşi, gândul de a face parte dintr-o familie regală, îl sperie şi nu se simte încă pregătit pentru a face pasul cel mare.

Pelicula aduce noi personaje care pot constitui o bază solidă pentru viitoarele filme (dacă producătorii vor decide să continue seria).

Personajul negativ principal este interpretat de Julianne Moore. Conducătoarea Cercului de Aur, Poppy este o femeie de afaceri pe cât de pricepută, pe atât de diabolică. Ucide fără milă şi este dispusă să facă orice pentru a ieşi din umbră şi pentru a deveni cunoscută ca cea mai mare traficantă de droguri din lume.

Mă aşteptam ca agenţii americani să aibă mai multe replici şi, implicit, o contribuţie mai mare, însă singurul căruia i se dă suficient timp pe marele ecran este Pedro Pascal, interpretul lui Whiskey. Ceilalţi spioni americani au roluri mici şi poate vom afla mai multe despre ei în următorul sequel.

În concluzie, dacă v-a plăcut primul film al seriei, cu siguranţă veţi fi mulţumiţi de sequel. Filmul este distractiv, plin de acţiune şi umor. Taron Egerton face un rol excelent şi de data aceasta, iar studioul 20th Century Fox are starul, regizorul şi un nou univers pe care îl poate dezvolta.

Distribuit în România de Odeon Film, “Kingsman: The Golden Circle” ajunge în cinematografe vineri, 22 septembrie 2017. Vizionare plăcută!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata