Dragoste neîmpărtășită, un trio de senzație

0

                Dragoste neîmpărtășită e o dramă indiană regizată de debutantul Nikhil Advani. Titlul ei original e Kal Ho Naa Ho şi a fost un succes în India şi în restul lumii câştigând 2 premii National Film Awards şi 7 premii Filmfare Awards. Acţiunea are loc în New York şi ne-o prezintă pe studentă Naina Catherine Kapur care în momentul în care o tragedie în familie i-a cutremurat lumea, ea a devenit rece, gri şi severă.

1

                New York-ul e unul dintre cele mai mari oraşe din lume. Capitala afacerilor lumii. Fiecare răsuflare a oraşului, fiecare bătaie a inimii e plină de viteză. Oamenii se grăbesc mereu în acest oraş: să ajungă acasă, să ajungă la birou, să fie cu un pas sau 2 în faţa vieţii. Nu e loc pentru cei care nu ţin pasul cu viteza. Deşi se află la mii de km de India, acest oraş nu duce lipsă de indieni. Un om din 4 e indian.

2

Naina (Preity Zinta) e o studentă care trăieşte alături de familia sa:

naina

mama sa, Jennifer Kapur (Jaya Bhaduri). După ce soţul ei a murit, responsabilitatea familiei a căzut pe umerii săi. Dar nu-şi lasă niciodată familia să simtă povara necazurilor sale;

fratele ei cu handicap, Shiv (Athit Naik). Nu poate juca baschet precum alţi copii de vârsta lui. Dar e la fel de iritant ca ceilalţi; 🙂

sora vitregă, Gia (Princey Shukla). Din păcate, dragostea bunicii pentru Shiv era direct proporţională cu ura ei pentru Gia.  Fiind adoptată, bunica nu o considera ca făcând parte din familie;

family

bunica sa, Lajjo (Sushma Seth). Aceasta a avut 3 vise: 1. Ca New York să facă parte din Punjab; 2. Naina să se mărite cu un Sardar din Punjab şi 3. Să moară Jennifer;

                Cea mai bună prietenă a Nainei e vecina sa, Jasprit Kapoor (Delnaaz Paul) poreclă Sweetu. Ea are 2 probleme: 1. Greutatea de care nu mai scapă şi 2. Faptul că îi pare rău pentru asta.

                Jaswinder Kapoor (Lillete Dubey), poreclă Jazz, e sora mai mare a lui Sweetu, cea mai bună prietenă şi partenera de afaceri a mamei Nainei. Şi ea are o problemă: tinereţea care trece şi aparent nu e vina ei.

                În peisaj apare şi prietenul cel mai bun al Nainei, Rohit Patel (Saif Ali Khan). Rohit e fiul lui Kursann Bhai şi a lui Sarlaben Patel. Kursann Bhai e unul dintre cei mai bogați indieni din America, lanțul său alimentar fiind foarte cunoscut. Rohit locuiește singur în New York, iar în ultimii 3 ani nu a evoluat deloc în publicitate. Cei 2 sunt colegi la orele de seară la master.

                Dar Naina se confruntă cu problemele financiare ale familiei, nu are timp pentru petreceri, pentru distracţie sau pentru ea…are 23 de ani şi merge pe 50, fiind foarte serioasă şi plictisitoare pentru vârsta ei. Dar nu vă faceţi probleme pentru că în viaţa sa anostă intră Aman.

Nu uita sa citesti

3

                Aman Mathir (Shah Rukh Khan), ca o gură de aer proaspăt, se mută în micul lor cartier pentru a prelua controlul. Îi ajută pe alţii să îşi rezolve problemele, se confruntă cu mici provocări… Aman deţine toate răspunsurile. Iritând-o mult pe Naina, acesta insistă să se implice şi în viaţa ei… Aman o împinge pe Naina să facă lucruri la care nu visase niciodată. O tachinează până când aceasta învaţă să zâmbească. Dar în momentul în care aceasta se îndrăgosteşte de el, Aman o îndepărtează deoarece are un secret cutremurător…  Aman face în aşa fel încât Rohit şi Naina să se îndrăgostească în 6 zile. Este o poveste a unui trio şi modul în care aceştia se descoperă pe ei, în care găsesc curajul de a iubi şi în care se reunesc pentru a celebra viaţa!

4

                Am un „noroc” nebun la drame. Problema e că nu am aşa mare experienţă cu filmele indiene, la fel cum am cu filmele americane. Şi cum în România se lansează puţine filme indiene pe DVD pentru că majoritatea iubitorilor de filme indiene se uită online, mi-am cumpărat şi eu filme în funcţie de actori. Cinstit… Nu sunt un fan al dramelor. Viaţa e destul de tristă şi aşa, nu îmi trebuie un film să mă întristeze şi să mă facă să plâng cu lacrimi de crocodil. Aşa am mai dat-o în bară cu alte 2 drame care sunt capodopere indiene: Kabhi Khushi Kabhie Gham… (Câteodată fericire, câteodată tristețe…) şi Kabhi alvida naa kehna (Să nu spui niciodată adio). Dar oricum… Gusturile nu se discută. Toate 3 filmele sunt bune, dar sunt drame. De aceea prefer filmele de acţiune şi comediile indiene.

5

                Actriţa Preity Zinta spune că filmul care e cel mai aproape de inima ei este Dragoste neîmpărtășită: „Când am citit scenariul, mai că am căzut de pe scaun. Era foarte aproape de sufletul meu. A fost minunat să lucrez cu dna Bachchan. Este elegantă și are un simț al umorului dezvoltat.” A avut cuvinte de laudă pentru SRK :„Este nemaipomenit, precum o baterie inepuizabilă. Deși se rănise la spate, era la fel de energic. E întotdeauna entuziasmat și vrea ca filmările să decurgă rapid; nu îi place să piardă timpul. E foarte priceput la improvizație. E un altruist, nu va încerca nicicând să îți ia locul. De asemenea, te ține cu picioarele pe pământ. Este mereu în alertă și dacă nu ești atent, s-ar putea să nu dai tot ce ai mai bun din tine.”

6

                Față de alte drame, Dragoste neîmpărtășită are melodii alerte care te fac să te ridici de pe scaun și să dansezi. Cele mai superbe melodii din coloana sonoră a acestui film sunt: Pretty Woman, It is time to disco și Kuch To Hua Hai. Cum trailer-ul nu are subtitrare în limba română (şi oricum nu aţi înţelege dacă l-aş posta) vă las să ascultaţi melodia Pretty woman.

                În România, Dragoste neîmpărtășită s-a lansat pe DVD şi are sunet 5.1.

dvd

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar