Faţă în faţă, doar unul va supravieţui

0

                Faţă în faţă, titlu original Face/off, e un thriller marca John Woo lansat în 1997. Regizat de John Woo, după un scenariu scris de Mike Werb şi Michael Clleary, Faţă în faţă e un film care are scene de acţiune ce vă vor tăia răsuflarea. E marca John Woo, deci veţi avea inclusiv scene de luptă filmate în slow motion. Ca orice thriller marca Hollywood, personajele principale trag în tot ce prind, dar ei nu se rănesc niciodată. Acesta a fost primul film de la Hollywood în care i s-a dat lui Woo un control complet creativ și a fost aclamat atât de public, cât și de critici.

Faţă în faţă

                Castor Troy, cel mai căutat terorist independent, este urmărit fără încetare de agentul special FBI Sean Archer. Cu șase ani mai devreme, Castor, într-o încercare de a-l ucide pe Sean, l-a ucis accidental pe fiul cel mic al agentului, Michael; cei doi au devenit de atunci obsedați unul de altul. FBI-ul primește informații că fratele lui Castor, Pollux, a închiriat un avion la aeroportul LAX. Sean știe că Pollux nu va zbura fără Castor, așa că organizează o echipă comună FBI / LAPD pentru a prinde avionul, care se lovește de un hangar. În haosul care a urmat, Pollux este capturat de FBI și Castor este adus într-o stare de comă după ce se lăudase anterior în fața lui Sean că plasase o bombă undeva în oraș, care va exploda în 11 zile (264 de ore).

Faţă în faţă

                Astfel, totul depinde de Archer. Nimeni nu-l cunoaște mai bine pe Castor decât el. În încercarea de a găsi această armă biologică ascunsă undeva în centrul Los Angeles-ului, Archer trebuie să „împrumute” fața lui Troy folosind o procedură chirurgicală, pentru a se infiltra drept acesta în închisoare și să afle de la Pollux unde se află bomba. Doar că Troy își revine din comă și preia identitatea lui Archer. Astfel va avea loc un joc de-a șoarecele și pisica și încercarea lui Archer de a dovedi că el e într-adevăr Archer, doar că are fața lui Troy. Oare va reuși?!

Faţă în faţă

John Travolta e Sean Archer, un agent FBI care și-a pierdut fiul cu 8 ani în urmă. În încercarea disperată de a opri un atentat cu bombă preia identitatea lui Castor Troy;

sean

Nicolas Cage e Castor Troy, unul dintre cei mai căutați teroriști independenți. După ce-l ucide accidental pe fiul cel mic al lui Sean, cei 2 devin obsedați unul de celălalt;

castor

Alessandro Nivola e Pollux Troy, fratele cel mic și inteligent al lui Castor. E un descreierat paranoic care nu ar vorbi despre bombă decât cu fratele său;

pollux

Gina Gershon e Sasha Hassler, fosta iubită a lui Castor;

sasha

Joan Allen e doctorița Eve Archer, soția lui Sean;

Nu uita sa citesti

Fast X

Related Posts

eve

Dominique Swain e Jamie Archer, fiica adolescentă a lui Sean.

jamie

                În mitologia greacă, Castor și Pollux sunt gemenii lui Zeus și ai Ledei și simbolizează dragostea frățească ideală. Cei 2 frați au luptat împreună în războiul troian. Mama lor, Leda, a fost mama Elenei din Troia. Cei 2 dispuneau alternativ de nemurire, de aceea au putut fi uciși de verii lor, gemenii Idas și Lynkeus. Ei au fost lăsați să-și petreacă zilele alternând împreună între lume și Olympus, deoarece Zeus a avut milă de cei doi și i-a dat lui Castor jumătate din nemurirea lui Pollux.

Faţă în faţă

                Inițial, Nicolas Cage a refuzat rolul lui Castor Troy deoarece nu a vrut să joace rol negativ. Oricum, după ce i s-a spus că majoritatea filmului va juca rol pozitiv, a semnat imediat. Inițial rolurile au fost gândite pentru Arnold Schwarzenegger și Sylvester Stallone, dar când a fost adus John Woo să regizeze filmul, el a decis că John Travolta și Nicolas Cage sunt mai potriviți acestor roluri. Înainte de a începe filmările, Cage și Travolta au petrecut 2 săptămâni înainte pentru a învăța cum să se joace unul pe celălalt. Din punctul meu de vedere, e cel mai bun film al lor.

Faţă în faţă

                Ceea ce îi diferențiază pe cei doi, sunt cele două grupe de sânge: 0și AB+. La fel ca grupele lor de sânge, ei sunt foarte diferiți. 0 e grupa donatorului universal care reflectă personalitatea lui Archer. El e polițist și e dedicat servirii comunității. AB+ e grupa de sânge a beneficiarului universal, grupa de sânge a lui Troy, care sugerează pe cineva care ia de la societate, fără a da nimic înapoi.

Faţă în faţă

                Față în față a primit aprecieri aproape universale din partea criticilor și a obținut câștiguri mari de box office, făcându-l un succes critic și financiar. Inversarea rolurilor între Travolta și Cage a fost un subiect de laudă, așa cum au fost secvențele violente de acțiune. Criticul Roger Ebert de la Chicago Sun-Times a remarcat că: „Aici, cu ajutorul marilor staruri de film și cerându-le să se interpreteze unul pe celălalt, Woo și scenariștii săi au găsit un contrapunct teribil pentru scenele de acțiune: în tot filmul vă veți găsi reinterpretând fiecare scenă dându-vă seama că celălalt personaj îl interpretează cu adevărat.”

Faţă în faţă

                Față în față a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun mixaj sonor, dar a pierdut în fața filmului Titanic. A câștigat de asemenea premiul Saturn pentru pentru cea mai bună regie și cel mai bun scenariu, și premiul MTV pentru cea mai bună scenă de acțiune (cursa de șalupe) și cel mai bun Duo pentru Travolta și Cage.

                Față în față s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. Ca bonus pe blu-ray puteți urmări: trailer-ul și acțiune la maxim.

Faţă în faţă

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata