“A Bad Moms Christmas”, un Crăciun în familie

Distribuit de Vertical Entertainment. De azi, 24 noiembrie, la cinema!

0

A Bad Moms Christmas” (“Mame bune şi nebune 2”) este o comedie americană scrisă şi regizată de Jon Lucas şi Scott Moore şi un sequel al filmului “Bad Moms” (“Mame bune şi nebune”).

Din distribuţie fac parte: Mila Kunis, Kristen Bell, Kathryn Hahn, Christine Baranski, Cheryl Hines şi Susan Sarandon.

Am văzut “A Bad Moms Christmas” marţi, la Movieplex, Plaza România. Amy, Kiki şi Carla revin pe marile ecrane, însă nu singure, ci acompaniate de mamele lor, Ruth, Sandy şi Isis, iar, în loc de trei mame nebune, numărul s-a dublat, având şase mame care ne vor amuza cu replici spumoase şi întâmplări amuzante.

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, iar Amy, Kiki şi Carla vor să aibă parte de un Crăciun liniştit alături de cei dragi. Lucrurile iau o întorsătură neplăcută atunci când cele trei află că vor fi vizitate de Sărbători de mamele lor.

Mama lui Amy, Ruth, este o femeie autoritară, perfecţionistă, care îşi critică fiica cu fiecare ocazie, nimic nefiind suficient de bun pentru ea. Mama lui Kiki, Sandy, îşi doreşte să aibă o relaţie şi mai apropiată cu fiica ei, însă totul ia o turnură neobişnuită, căci Sandy îşi aranjează părul ca Kiki şi poartă tricouri personalizate cu chipul fiicei sale. Mama Carlei, nonconformista Isis, îşi face apariţia, ca de obicei, în momentul în care are nevoie de bani.

Apar tensiuni între mame şi fiice, însă Crăciunul bate la uşă. Vor putea ele să petreacă sărbătorile în linişte, aşa cum plănuiau, sau Crăciunul va fi distrus?

Mai e puţin până soseşte decembrie cu sărbătorile de iarnă şi avem deja parte de filme de Crăciun. După “Daddy’s Home 2”, este rândul unui alt sequel, de data aceasta, continuarea comediei care s-a bucurat de mare succes, “Bad Moms”.

Scenariul nu oferă surprize, răsturnări de situaţie sau replici memorabile, însă aduce pe marile ecrane o poveste amuzantă, plăcută şi care merită să fie vizionată în preajma sărbătorilor de Crăciun. Filmul tratează un subiect important: stresul cu care orice mamă se confruntă atunci când se apropie unul din cele mai importante evenimente din an, Crăciunul. Goana după cadouri, aranjamentele, mâncarea, curăţenia, venirea rudelor în vizită, toate aduc clipe de stres, lipsă de somn, iar Amy, Kiki şi Carla vor să aibă parte de linişte, să se bucure de Crăciun alături de cei dragi. Ele nu vor un Crăciun aranjat perfect, ci clipe de fericire şi de linişte. La fel ca primul film din serie, scenariul este semnat de Scott Moore şi Jon Lucas.

Personaje

Fiecare mamă în parte ajunge să aibă trăsături asemănătoare cu cele ale fiicelor. Ruth, interpretată de Christine Baranski, este mama autoritară, sâcâitoare, veşnic nemulţumită şi critică cu propria fiică. Amy crede că indiferent de ceea ce face, mama ei nu va fi niciodată încântată şi, în acelaşi timp, simte că mama ei vrea să îi organizeze Crăciunul după bunul-plac. Sandy, interpretată de Cheryl Hines, vrea să fie exact ca fiica ei şi începe să o imite. Coafura este doar un prim pas, urmând bluze cu chipul fiicei, Kiki, şi urmărind-o în permanenţă, chiar şi noaptea. Isis, interpretată de Susan Sarandon, este mama complet iresponsabilă, imatură, care îşi pierde banii la pariuri. Mai mult, este mama pe care Carla ştie că nu poate conta, nefiind niciodată acolo când are nevoie de ajutor sau un sfat. În ciuda tuturor diferenţelor, fiecare mamă are problemele ei şi întâmplările din viaţa fiecăreia au dus la ceea ce sunt ele în prezent. De exemplu, Ruth este o femeie nesigură, traumatizată de propria mamă, de aceea se asigură că totul în viaţa lui Amy este „perfect”.

Dintre tinerele mame, Carla va lua parte la unele din cele mai deocheate scene din film, dar şi la unele din cele mai comice. Amy este mama cea mai puţin amuzantă, ea fiind naratoarea poveştii din “A Bad Moms Christmas”. Iar Kiki este mama cea mai calmă, deşi răbdarea ei ajunge la final atunci când se simte sufocată de Sandy.

În concluzie, cei care au fost la “Bad Moms” şi au fost mulţumiţi, cu siguranţă, le va plăcea continuarea “A Bad Moms Christmas”.

Distribuit de Vertical Entertainment, filmul a ajuns azi, 24 noiembrie, în cinematografele din România. Vizionare plăcută!

 

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar