Black Panther: Wakanda Forever

1

Black Panther: Wakanda Forever este un film produs de Marvel Studios și distribuit de Walt Disney Studios Motion Pictures, fiind un sequel pentru Black Panther (2018). Regizat de Ryan Coogler după un scenariu scris de acesta împreună cu Joe Robert Cole, din distribuție fac parte: Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba, Dominique Thorne, Michaela Coel, Tenoch Huerta, Martin Freeman, Julia Louis-Dreyfu și Angela Bassett.

***

Am văzut Black Panther: Wakanda Forever la Imax, Afi Cotroceni, la invitația Ran Communication & Cinema City. Mult așteptata continuare a filmului Black Panther reprezintă un tribut adus actorului Chadwick Boseman, care a murit de cancer în anul 2020. Filmul este excelent, una dintre cele mai bune pelicule Marvel. Se simte lipsa actorului Boseman, deși prezența lui se regăsește pe tot parcursul poveștii.

Dată fiind situația, pierderea îndrăgitului actor, Ryan Coogler ia deciziile corecte și aduce un sequel puternic. Black Panther: Wakanda Forever este cel mai matur și mai atent film din MCU, din punctul meu de vedere. Coogler a trebuit să abordeze dispariția tragică a regelui T’Challa , impactul său devastator asupra celorlalte personaje și crearea unui nou drum cu provocări semnificative. Wakanda se confruntă cu amenințări existențiale pentru resursele sale de Vibranium. În timp ce țările ostile strigă după metalul prețios, remarcat pentru abilitățile sale extraordinare de a absorbi, stoca și elibera cantități semnificative de energie, o sursă submarină este descoperită având un protector feroce, care nu ar capitula niciodată și ar distruge lumea de la suprafață fără să ezite.

Wakanda este în doliu după decesul regelui T’Challa. Regina Ramonda (Angela Bassett) acceptă conducerea țării, deși are inima zdrobită. Ea dă lumii un preaviz. Pantera Neagră a dispărut, dar Wakanda rămâne neînfricată. Regina va riposta împotriva oricăror eforturi ale străinilor de a fura Vibranium, în timp ce încearcă să accepte pierderea fiului ei. Prințesa Shuri (Letitia Wright) nu are puterea mamei ei de a face față durerii. Mânia îi alimentează mintea genială, fiind bântuită de incapacitatea ei de a recrea Planta în formă de inimă și crede că fratele ei a murit pentru că nu a fost suficient de puternică sau deșteaptă pentru a-l salva.

Între timp, în Oceanul Atlantic, un dispozitiv specializat CIA găsește Vibranium pe fundul mării. Un răspuns feroce din partea unei rase ascunse de multă vreme de descendenți mayași nu întârzie să apară. K’uk’ulkan (Tenoch Huerta), regele din Talokan, a văzut ororile colonizării invadatorilor. Numit Namor (fără iubire) de spaniolii îngroziți, nu va permite ca lumea secretă a poporului său să fie descoperită de oamenii de la suprafață. El le confruntă pe Ramonda și Shuri cu o cerere clară. Wakanda și Talokan au aceiași dușmani și o obligă pe Regină să găsească și să ucidă creatorul detectorului de vibranium (Dominique Thorne). În caz contrar, Wakanda va suferi aceeași mânie ca și cei din afară.

Wakanda fără T’Challa

Wakanda a fost împinsă într-o furtună geopolitică în absența lui T’Challa. Locuitorii din Wakanda au ceea ce toți ceilalți își doresc. Namor îl numește pe T’Challa un trădător al lui Wakanda și Talokan, căci a ignorat doctrina stabilită, dezvăluind metalul vibranium și capacitățile sale.

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Wright devine starul acestui film. Shuri este o protagonistă complexă într-un context dificil. Îndrumarea spirituală de la strămoși nu înseamnă nimic pentru ea. Ea îmbrățișează știința și adevărurile dificile. Wakanda este în pericol. Tatăl și fratele ei au plecat la străbuni. Ramonda vrea ca fiica ei să fie mântuirea și viitorul țării. Dar Shuri trebuie să se împace cu durerea pe care o simte. Protectori loiali, Okoye (Danai Gurira), M’Baku (Winston Duke) și Nakia (Lupita Nyong’o), urmăresc cu tristețe cum Shuri alege calea furiei și a răzbunării.

Wakanda Forever aduce Avatar 2 în atenția publicului. Scenele subacvatice și designul lui Talokan sunt spectaculoase. Coogler folosește cu brio imaginile tribale mayașe și aztece pentru a crea imagini fantastice. Talokanii par albaștri și poartă măști de apă pe uscat. Armura, tatuajele și piercing-urile lor reflectă o identitate mesoamericană. Prin intermediul flashbackurilor vom afla originea lui Namor și modul în care oamenii lui au devenit locuitori ai oceanului.

Femeile puternice susțin Wakanda

Wakanda Forever laudă cultura africană, personaje feminine dominând narațiunea. Ramonda are nevoie de sprijinul femeilor puternice pentru a susține Wakanda. Figura ei de mamă oferă putere, precum și o busolă morală. Shuri se luptă să se ridice la nivelul așteptărilor Ramondei. Acesta este miezul filmului.

Vor fi lacrimi, desigur. Pierderea lui Boseman este uriașă din toate punctele de vedere. Un actor iubit și apreciat, care a lăsat un gol imens în urma lui. Coogler aduce un omagiu, onorând un prieten care a plecat, păstrând, totodată, și continuând moștenirea maiestuoasă a lui Boseman. Mantaua Panterei Negre este purtată cu onoare și curaj. Rămâneți în timpul creditelor pentru o dezvăluire majoră.

Distribuit de Forum Film, Black Panther: Wakanda Forever a ajuns în cinematografele din țară. Vizionare plăcută! Wakanda Forever!

1 Comentariu
  1. Victor spune

    pullbere de film, un film pur politic cu propaganda desantata. o jumatete de ora am rezistat si adio ca nu s-a mai putut, doi oameni eram in sala… dupa primele 20 de minute am inteles de ce nu e nimeni in sala

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata