I Still See You, blestemul celor rămaşi

Din 12 octombrie la cinema. Distribuit de Ro Image 2000.

1

I Still See You este un thriller american regizat de Scott Speer după un scenariu scris de Jason Fuchs.

Din distribuţie fac parte: Bella Thorne, Dermot Mulroney şi Richard Harmon.

Am văzut I Still See You la Grand Cinema Băneasa. Filmul are la bază romanul Break My Heart 1000 Times a lui Daniel Waters şi spune povestea unei adolescente de 16 ani pe nume Ronnie Calder (Bella Thorne).

Regie, scenariu şi distribuţie

Acţiunea are loc în Jewel City, Illinois, la 10 ani după The Event, adică un experiment ştiinţific secret care a lansat un val energetic ce a ucis milioane de oameni.

The Event a lăsat în urma sa pe cei rămaşi, nişte fantome ce apar ocazional timp de câteva secunde sau minute înainte să se evapore.

Protagonista este Ronnie Calder, o adolescentă ce îşi ia micul dejun în fiecare dimineaţă cu tatăl ei, care a fost omorât în The Event şi, acum, apare timp de câteva minute sub forma unui rămas.

Cei rămaşi sunt consideraţi inofensivi, apar în aceleaşi locuri, la aceleaşi ore, în fiecare zi, însă Ronnie simte că oamenii nu deţin încă toate informaţiile despre aceste fantome.

Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Într-o dimineaţă, spre marele ei şoc, Ronnie întâlneşte un rămas în propria baie, care îi lasă pe oglindă un mesaj clar: Fugi. Groaza ei este cu atât mai mare, cu cât se presupune că cei rămaşi nu pot comunica cu cei vii.

Ronnie îi solicită imediat ajutorul profesorului ei în care are mare încredere, domnul Bittner, însă explicaţia acestuia nu o mulţumeşte şi apelează la colegul ei de clasă, Kirk, un singuratic cu trecut misterios.

Pornind în căutarea de răspunsuri, cei doi încep o misiune complicată şi periculoasă şi sunt pe cale să descopere adevărul din spatele accidentului ce a declanşat The Event.

Regizat de Scott Speer (Step Up Revolution 2012, Midnight Sun 2018) şi după un scenariu scris de Jason Fuchs (Ice Age: Continental Drift 2012, Wonder Woman 2017), inspirat de romanul Break My Heart One Thousand Times semnat de Daniel Waters, I Still See You este un thriller supranatural ce prezintă o lume în care oamenii se întâlnesc cu cei care nu mai sunt în viaţă, iar nimic nu este ce pare a fi. Cu toate acestea, pelicula nu aduce foarte multe surprize, deşi presară, pe alocuri, puţin mister şi suspans. În schimb, coloana sonoră este aleasă excelent, căci amplifică trăirile personajelor.

În ce priveşte distribuţia, Bella Thorne a arătat, cu ultimele sale roluri, capacitatea de a îşi schimba aspectul şi modul de interpretare pentru a crea personaje diferite şi interesante. Ronnie, rolul ei din I Still See You, este o fată puternică, independentă, conştientă că oamenii nu deţin întregul adevăr despre cei rămaşi. Actriţa se descurcă foarte bine în redarea nuanţelor subtile ale personajului său: puterea acesteia, inteligenţa, precum şi momentele de teamă, confuzie, durere emoţională, căci, deşi trăieşte în prezent, este, totodată, bântuită de trecutul ei.

Dermot Mulroney este Bittner, un profesor serios şi, totodată, cu un simţ al umorului bine dezvoltat, care se ocupă cu studiul celor rămaşi, fiind un personaj cheie în toată povestea.

Distribuit de Ro Image 2000, I Still See You a avut premiera vineri, 12 octombrie 2018. Vizionare plăcută!

1 Comentariu
  1. filme online spune

    un film bun pentru cei care prefera acest gen.nota 7 din partea mea
    https://www.portalultautv.com/blestemul-celor-ramasi-i-still-see-you-2018/

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata