“The House”, casa câştigă întotdeauna

Operaţiunea „Cazinoul” - din 7 iulie 2017 la cinema

0

The House” este o comedie regizată de Andrew J. Cohen după un scenariu scris de Cohen împreună  cu Brendan O’Brien.

Din distribuţie fac parte: Will Ferrell, Amy Poehler, Jason Mantzoukas, Ryan Simpkins, Nick Kroll, Allison Tolman, Michaela Watkins şi Cedric Yarbrough.

Am văzut “The House” marţi la Grand Cinema Băneasa. Chiar dacă comedia în regia lui Andrew J. Cohen a primit destul de multe recenzii negative în străinătate, consider că “The House” este o peliculă amuzantă şi plăcută care merită să fie vizionată pe marile ecrane. Will Ferrell şi Amy Poehler formează un duo dinamic, comic şi uşor de îndrăgit, iar scenariul lipsit de logică, pe alocuri, compensează cu multe momente care vor stârni hohote de râs.

Scott și Kate Johansen (Will Ferrell și Amy Poehler) duc o viaţă liniştită alături de singura lor fiică, Alex (Ryan Simpkins), care a fost acceptată de curând la o universitate de prestigiu. Pe de o parte, Scott şi Kate sunt fericiţi şi mândri de reuşita fiicei lor, dar, pe de altă parte, simt că această nouă etapă din viaţa lui Alex nu le va mai lăsa multe ocazii să îşi petreacă timpul în familie. De aceea, părinţii decid să profite de vacanţa de vară a fiicei pentru a sta cât mai mult timp împreună toţi trei, văzând filme şi făcând tot felul de activităţi.

Planurile sunt date peste cap atunci când pierd bursa pentru facultate a fiicei lor din cauza primăriei care ia o decizie cum nu se poate mai nedreaptă: primarul se răzgândeşte, în ultimul moment, în a-i aloca lui Alex Johansen bursa de şcolarizare, alegând să folosească banii pentru un complex luxos de recreere cu piscină şi minibar. Disperaţi, Kate şi Scott acceptă propunerea amicului lor, Frank Theodorakis (Jason Mantzoukas), de a deschide un cazinou ilegal pentru a face rost de banii pentru taxa de şcolarizare.

Noua afacere se bucură de succes încă de la început, însă lucrurile se complică pe parcurs, iar soţii Johansen trebuie să se decidă rapid. Fie închid cazinoul, fie continuă pentru a strânge banii necesari pentru universitatea fiicei lor.

“Dacă nu poţi învinge casa, fii tu casa”. Acesta este atât motto-ul filmului, cât şi al personajelor principale. Frank, cel mai bun amic al lui Scott şi un jucător cu numeroase datorii, vine cu ideea să deschidă cazinoul deoarece matematica este întotdeauna în favoarea casei. Sceptici, iniţial, dar nu pentru mult timp, Scott şi Kate se hotărăsc să rişte totul pentru această afacere ilegală. Cât de departe vor merge cei trei, veţi afla din 7 iulie la cinema!

“The House” este primul lungmetraj regizat de Andrew Jay Cohen. Cunoscut ca scenarist, lucrând la pelicule precum “Mike and Dave Need Wedding Dates”, “Neighbors 2: Sorority Rising” şi “Neighbors”, Andrew Cohen îşi face debutul regizoral cu o comedie în care nişte părinţi, cu o viaţă obişnuită, încalcă legea atunci când aleg o afacere ilegală cu jocuri de noroc.

Pornind de la această temă, regizorul creează situaţii mai mult sau mai puţin hilare, uneori ridicole, mizând pe un scenariu previzibil, dar interesant, şi pe o distribuţie aleasă cu grijă. Will Ferrell şi Amy Poehler demonstrează încă o dată cât de bine se descurcă în roluri comice şi cât sunt de carismatici şi, împreună cu Jason Mantzoukas, formează un trio amuzant care intră în numeroase încurcături din momentul în care deschid cazinoul în subsolul casei personajului lui Mantzoukas. Deşi tot ceea ce se întâmplă acolo este ilegal, cazinoul trezeşte la viaţă oraşul şi tot mai multe persoane vor păşi pragul localului secret.

În concluzie, “The House” este un film simplu şi plăcut care îţi dă o bună dispoziţie şi să nu fiţi surprinşi dacă veţi ieşi râzând din sala de cinema.

Distribuit de Vertical Entertainment, “The House” are premiera la cinema la data de 7 iulie 2017. Vizionare plăcută!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar