Black Widow

Marvel Studios' BLACK WIDOW..Black Widow/Natasha Romanoff (Scarlett Johansson)..Photo: Film Frame..©Marvel Studios 2020
0

Black Widow este un film american regizat de Cate Shortland după un scenariu de Eric Pearson. Este, totodată, cel de-al 24-lea film din Marvel Cinematic Universe (MCU). Acțiunea are loc după evenimentele din Captain America: Civil War (2016) și vom afla cele mai bine păstrate secrete din povestea Natashei Romanoff.

Din distribuție fac parte: Scarlett Johansson, Florence Pugh, David Harbor, O-T Fagbenle, Olga Kurylenko, William Hurt, Ray Winstone și Rachel Weisz.

În toate celelalte filme Marvel în care Natasha își face apariția, se face referire la diverse detalii din biografia ei, însă, de aceasta dată, abordarea poveștii ei este diferită, iar Romanoff este nevoită să își înfrunte trecutul dureros. Filmul beneficiază de o distribuție fantastică și prezintă într-un mod direct un subiect delicat: traficul de persoane și toate abuzurile prin care trec persoanele care nu pot face propriile alegeri.

La mijlocul anilor nouăzeci, o „familie” aparent normală din Ohio ia o decizie dramatică. Două decenii mai târziu, Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) se confruntă cu urmările alegerilor sale din Captain America: Civil War. Este o fugară pentru că a încălcat Acordul Sokovia, iar secretarul Thaddeus Ross (William Hurt) vrea să o prindă și să o închidă în spatele gratiilor.

Dată în urmărire, Natasha fuge din Statele Unite ale Americii și primește un pachet cu implicații periculoase. Camera Roșie, organizația care i-a furat viața și a antrenat-o să fie un asasin de elită, există încă din umbră. Liderul său terifiant, Dreykov (Ray Winstone), l-a trimis pe Taskmaster, un soldat îmbunătățit care se adaptează rapid oricărui combatant, pentru a o ucide. Natasha caută „familia” pe care o uitase demult: o soră mai mică (Florence Pugh) care o venera, un tată puternic (David Harbor) și o mamă strălucită (Rachel Weisz) care a învățat-o să supraviețuiască cu orice preț.

Scenele de acțiune din Black Widow sunt excelent orchestrate. Luptele, armele și efectele vizuale sunt ca cele din Captain America: The Winter Soldier. Există, de asemenea, scene de urmărire perfect redate și un punct culminant stratosferic. Taskmaster este un mutant cu care trebuie să te confrunți. Abilitatea de a copia și utiliza tactica adversarului îl face un adversar cu adevărat redutabil. Natasha Romanoff trebuie să pună la cale un plan bine pus la punct pentru a câștiga această luptă cu trecutul ei.

Nu uita sa citesti

Free Guy

The Suicide Squad

Surpriza filmului vine din partea actriței Florence Pugh, care impresionează în rolul surorii mai mici, Yelena Belova. Asemenea Natashei, Yelena este o văduvă neagră, fiind antrenată în Camera Roșie. Termenul respectiv se referă la toate asasinele antrenate în programul Camera Roșie. Pugh adaugă multă personalitate personajului. Râde de „sora” mai mare, dar arată și o latură vulnerabilă atunci când se confruntă cu adevărurile dificile din spatele educației ei.

Filmul Black Widow / Văduva Neagră este distribuit de Forum Film România în format 3D, IMAX 3D, subtitrat și are premiera în cinematografe în data de 9 iulie 2021.

Eu am avut ocazia să vizionez filmul la Cinema City (Afi Cotroceni), în format IMAX 3D.

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar