Cititorii de oase

30

Licența se apropie cu pași repezi, iar recomandările pentru seriale par să se înmulțească mai ceva ca iepurii. Așa că mi-am făcut o promisiune (țineți-mi pumnii să mă pot ține de ea): niciun serial nou până nu scriu jumătate din material; adică luna asta mă hrănesc doar cu serialele cu care sunt la zi, nu mai încep niciunul, pentru că iar stau cu orele în fața laptopului și dau gata câte 2-3 sezoane într-o zi și-o noapte. Dar pentru cei care sunt în pană de idei și nu știu ce să mai urmărească și nu vor un serial scurt, care să le ajungă doar pentru o săptămână, am aici recomandarea perfectă: Bones.

b3

Pe lângă faptul că beneficiază de acting de super-calitate și de personaje pe cât de diferite, pe atât de atractive pentru public, Bones se poate lăuda cu povești pline de suspans și umor, pe alocuri presărate cu dramă și romantism și un soundtrack de milioane. Pentru mine, cea mai importantă piesă a unui serial o reprezintă scenariul, degeaba ai cei mai premiați și populari actori dacă poveștile sunt plictisitoare și lipsite de originalitate; dar nu trebuie neglijați nici actorii, ei sunt soldații din primul rând, cei cu care noi intrăm în contact și ne influențează din primul moment: să închidem episodul sau să-l urmărim până la capăt. În cazul de față, vă avertizez că veți da nas în nas cu un cuplu de-a dreptul exploziv: Brennan (alias Bones) este un cunoscut antropolog ce lucrează la Institutul Jeffersonian din Washington D.C., o tipă absolut genială când vine vorba de rezolvarea misterioaselor omucideri, dar ‘clueless’ când e vorba de recunoașterea diferitelor sentimente sau manifestări afectuoase și Booth, un fost lunetist, acum agent special FBI, dotat cu un instinct excelent și o capacitate uluitoare de a depista motivele crimelor și făptașii.

b2

Deși opuși din multe puncte de vedere, cei doi B au multe lucruri în comun pe care reușesc să le descopere de-a lungul serialului; felul în care relația celor doi B evoluează este spectaculos, sunt multe momente pline de tensiune, parcă simți cum atmosfera devine mai apăsătoare, că te strivește, dar întotdeauna soluția este găsită. Și dacă Brennan (Emily Deschanel, sora lui Zoeey Deschanel) e prea orgolioasă sau oarbă, ori Booth (David Paul Boreanaz, cunoscut și pentru rolul din Buffy, the vampire slayer) prea naiv, cineva din anturaj se găsește întotdeauna să dea o mână de ajutor – pentru că da, există și un grup de ‘squints’ gata să rezolve orice problemă, de ordin emoțional sau… osos. Cam (Tamara Taylor) – legistul și, în același timp, șefa laboratorului, Angela (Michaela Conlin) – artista care face reconstrucțiile faciale ale victimelor, Hodgins (T.J. Thyne) – regele laboratorului, cel care poate interoga insectele și afla de când este victima decedată, Sweets (John Francis Daley) – psiholog și profiler FBI, foarte intuitiv și inteligent, în ciuda vârstei fragede și Caroline (Patricia Belcher) – cea mai badass procuror din câte s-au văzut, iată cea mai prolifică echipă, mereu pregătită să prindă infractorii de rând sau criminalii în serie. Nu trebuie uitați nici diferiții „asistenți” ai lui Bones, care-s amuzanți rău, dar și super isteți și reapar fiecare la un anumit număr de episoade! La început Zack, apoi Wendell, Clark, Daisy, Arastoo, Colin, Vincent Nigel-Murray, Finn vor fi cei care-o vor ajuta pe Bones să rezolve misterioasele cazuri ce-o atrag ca un magnet. Rolurile lor par mai puțin nesemnificative, dar veți vedea că vor avea și ei un cuvânt important de spus, fiecare în parte. Cât despre „the bad guys”, credeți-mă, sunt câțiva psihopați care-și fac simțită prezența în mai multe episoade: că-s membri ai unor societăți secrete, lunetiști puși pe fapte mărețe sau hackeri ce suferă de sindromul ‘sunt o fetiță mică, vreau atenție, acum!’, toți acești criminali vă vor scoate peri albi și vă vor toca nervii.

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

b5

Efectele și machiajul merită și ele porția lor de laudă, vă dați seama că atâtea cadavre aflate în diferite stadii de descompunere trebuie să arate credibil, pentru ca munca lui Bones să fie și mai impresionantă. Ce să mai spun de invențiile lui Hodgins, care mereu găsește o metodă nouă de a curăța oasele de diferitele substanțe în care au fost conservate. Aș putea să vă dau și exemple dar poate citiți recenzia în timp ce mâncați și nu vreau să vă sară pofta. În schimb, am să vă las aici intro-ul, care mie-mi place la nebunie, mereu mă face să am emoții și să stau curioasă așteptând un nou puzzle de rezolvat:

Plin de suspans, emoție, umor (negru uneori), dragoste, acțiune și multe surprize, Bones a devenit unul dintre serialele mele favorite și nu pot să vă descriu chinul prin care trec de fiecare dată când termin un sezon și am de așteptat o grămadă până la următorul. Deși e un serial în care fiecare episod ne prezintă un caz nou, scenariștii au avut grijă să creeze cam la fiecare sezon un psihopat care nu-i prins din prima și le face zile fripte lui Bones și Booth. Apărând în mai multe episoade, aceste personaje negative au timp să se facă urâte și sunt chiar bine conturate, dar nu veți putea simpatiza cu ele, pentru că-s odioase – ceea ce face ca Booth și Brennan să fie și mai fascinanți. Vă garantez că veți fi cuceriți instantaneu de poveștile super bine scrise (niciodată plictisitoare, mereu surprinzătoare), de chimia dintre cei 2 actori principali, de echipa de ‘squints’ și de soundtrack-ul bine ales – am găsit multe piese geniale și mai ales intro-ul, care-i hipnotizant. Veți trăi cu sufletul la gură, veți plânge, veți râde, veți aplauda, veți râde din nou, veți rămâne șocați, veți cere răzbunare și veți fi emoționați, pe lângă crimele care vor fi la ordinea zilei, veți asista la evenimente fericite (o nuntă aici, un botez acolo), dar și la momente extrem de triste și morți injuste. Dar totul face parte dintr-un scenariu scris de niște oameni foarte iscusiți, conștienți de importanța originalității poveștilor și conexiunilor dintre ele.  Și dacă nici asta nu v-a convins – deși pot și mă mândresc cu ale mele gusturi în materie de cinema, chiar știu ce să recomand – aruncați un ochi pe IMDB și vedeți nota serialului. Poate asta va fi o motivație mai puternică. Oricum ar fi, nu-l ratați!

b4

[review]

[rwp-review id=”0″]

30 Comentarii
 1. Ypwpdn spune

  cost atorvastatin 10mg atorvastatin price order atorvastatin pill

 2. Qhubfu spune

  buy generic metformin 500mg purchase glucophage sale glycomet 1000mg pill

 3. Oniuph spune

  order plaquenil generic order hydroxychloroquine 200mg sale plaquenil 400mg generic

 4. Uqgzzj spune

  where to buy levitra without a prescription levitra 20mg usa levitra 20mg price

 5. Aklxbs spune

  buy semaglutide 14mg sale rybelsus 14 mg tablet order rybelsus 14mg sale

 6. Dwhbap spune

  purchase levothroid pills purchase levothroid sale cheap synthroid tablets

 7. Epxrax spune

  oral azithromycin 500mg buy zithromax 250mg for sale order azithromycin 500mg pills

 8. Yaobhb spune

  albuterol online order ventolin 4mg generic buy albuterol generic

 9. Nvlaag spune

  serophene oral buy clomid 50mg sale cheap clomiphene 50mg

 10. Bqopab spune

  levitra 10mg sale vardenafil 10mg for sale

 11. Urupwl spune

  levothroid for sale synthroid 150mcg oral order levothroid online cheap

 12. Mklsaa spune

  buy generic augmentin augmentin 375mg oral

 13. Blovmt spune

  albuterol 4mg without prescription order ventolin 2mg inhaler brand ventolin inhalator

 14. Dlptyw spune

  cost amoxil order amoxil 250mg generic amoxil tablet

 15. Lkplmt spune

  buy omnacortil 40mg without prescription buy cheap generic omnacortil cheap prednisolone 5mg

 16. Hfncbp spune

  brand lasix oral lasix

 17. Mvpbru spune

  order azithromycin azipro canada order azithromycin without prescription

 18. TheHiddenPages spune

  I do enjoy the way you have framed this specific concern plus it does present me personally some fodder for consideration. On the other hand, coming from just what I have witnessed, I really trust as the actual feed-back pack on that folks continue to be on issue and not embark on a tirade of the news of the day. All the same, thank you for this superb piece and even though I can not go along with the idea in totality, I respect your standpoint.

 19. Cilzim spune

  order gabapentin 600mg sale oral neurontin

 20. Bmhccu spune

  zithromax 500mg uk cost azithromycin buy azithromycin cheap

 21. Gjxikr spune

  buy amoxil no prescription order amoxicillin 500mg without prescription buy amoxicillin 1000mg sale

 22. Mbfxje spune

  order isotretinoin 10mg without prescription order accutane 40mg without prescription purchase absorica for sale

 23. Zcwpby spune

  acid reflux medication that dissolves buy clozaril 50mg pill

 24. Xtvmau spune

  best non prescription allergy medication purchase loratadine top rated pill for itching

 25. Bngkri spune

  adult acne medication at ulta buy mupirocin online cheap best prescription topical for acne

 26. Lebswg spune

  best medications for heartburn order pepcid 20mg for sale

 27. Hszxju spune

  order deltasone 5mg sale prednisone 40mg pills

 28. Jjkbsk spune

  strongest natural sleeping pills phenergan 25mg ca

 29. Bwijqe spune

  alternative to antihistamine for allergy best allergy medications over the counter best antihistamine decongestant combo

 30. tlover tonet spune

  This is a very good tips especially to those new to blogosphere, brief and accurate information… Thanks for sharing this one. A must read article.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata