Cronică Need for speed: Începuturi

Cea mai așteptată premieră a lunii martie a avut loc pe 14 martie. Eu l-am văzut în avanpremieră miercuri 12 martie de la 20:40 la Cinema City Timișoara. Filmul este ecranizarea aclamatului joc pe calculator Need for speed care are 20 de părți. Este imposibil să nu fi auzit de acest joc. Este un film la care poți să mergi cu gașca de prieteni și te vei distra de minune. La fel ca în joc, în prim plan veți recunoaște McLaren P1, Bugatti Veryon, Koenigsegg Agera R, Lamborghini Sesto Elemento, Saleen S7 și lăsând cea mai tare mașină la urmă, Ford-ul Mustang.

Acțiunea începe într-un mic orășel din statul New York, Mt Kisco și veți face cunoștință cu Tobey Marshall, interpretat de Aaron Paul, pe care îl veți recunoaște dacă ați urmărit serialul Breaking bad. El are un service și împreună cu prietenii pregătește mașini pentru curse ilegale.

tobey

Acțiunea filmului e desprinsă din joc. Pleacă cu o mașină slăbuță și până la final ajunge să conducă cea mai tare mașină. Cursele pe străzile orașului sunt foarte spectaculoase ținând spectatorul cu sufletul la gură. După o astfel de cursă, Tobey, interpretat de Aaron Paul, este abordat de Dino Brewster, care e interpretat magistral de Dominic Cooper (Mamma Mia, Captain America – First avenger), să construiască cel mai rapid Mustang din lume care are 900 de cai putere și prinde 230 mile/oră. Dominic îi promite lui Tobey 25% din ce încasează pe mașină, Ford-ul valorând peste 2 milioane de dolari. Tobey acceptă imediat, deoarece după moartea tatălui său a rămas cu datorii uriașe și riscă să își piardă service-ul.

Tobey este evident un pilot mai bun decât Dino, fost pilot de NASCAR,  dar este un pilot care încă nu a cunoscut gloria. Dino are o relație cu Anita, fosta prietenă a lui Tobey și sora prietenului lui Tobey, Little Pete, interpretat de Harrison Gilbertson. Tobey și echipa sa de la Marshall Motors construiesc Ford-ul Mustang și reușesc să o vândă unui colecționar, prin intermediul Juliei Maddon interpretată de Imogen Poots (Fright night 3D)., cu suma de 2,7 milioane de dolari, numai după ce Tobey dovedește că mașina poate atinge peste 370 km/oră. Tobey reușește chiar să atingă 376 km/oră. Dino este foarte supărat că Tobey a condus mașina. În momentul în care Tobey îi spune că e un pilot mai bun decât el, Dino pune la bătaie 75% din suma cu care a vândut Ford-ul în cazul în care pierde în fața lui Tobey. Dar dacă pierde Tobey, acesta va trebui să renunțe la cei 25% care i se cuvin.

Astfel are loc o cursă la care participă și Pete cu 3 mașini , Koenigsegg Agera R , dar care are un final tragic, deoarece Pete moare într-un accident de mașină provocat de Dino. Însă acesta din urmă își folosește influența pentru a mușamaliza totul și îl scoate vinovat pe Tobey.

pete

Când iese din închisoare Tobey vrea neapărat să participe la cursa De Leon organizată de Monarch interpretat de Michael Keaton (Robocop, Batman), pentru a-și dovedi nevinovăția și să răzbune moartea lui Pete. El împrumută Ford Mustang-ul la care a muncit cu promisiunea că va da jumătate din suma câștigată în această cursă. Astfel Tobey și Julia se întâlnesc din nou, iar Tobey este admis in cursa De Leon, cea mai cunoscută cursă ilegală din Statele Unite.

De Leon

Nu uita sa citesti
Related Posts

În acest film actorii care joacă sunt destul de neimportanți, pentru că rolul principal îl dețin mașinile. Singura mea critică este că scenariul este cam plat și spectatorul intuiește tot ce se întâmplă.

Filmul abundă în curse de mașini, urmăriri cu mașini de poliție, urmăriri cu elicopterul. Filmul chiar nu-ți dă șansa să te plictisești. Veți sta cu sufletul la gură de la un capăt la celălalt. Mie unul mi-a plăcut mult mai mult decât seria Fast & Furious pentru că filmul e bazat doar pe curse de mașini. Seria Fast&Furious are curse de mașini dar e și un film polițist.

accident

Regizorul Scott Waugh (Act of Valor) a făcut o treabă excelentă.  Ca o remarcă acțiunea filmului pare desprinsă din jocul Need for speed The run, numai că de data asta în loc să plece din Los Angeles să ajungă în New York ca în joc, ei pornesc din New York și vor să ajungă în California.

P.S. Pentru împătimiții care vor să vadă scene de după genericul filmului, trebuie să vă spun să nu plecați din sală. Cam după 2-3 minute după ce a încept genericul de final, veți avea parte de scene despre cum se face fitness în închisoare.

Mai jos puteți urmări trailer-ul subtitrat:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise