“Bullet Head”, violent, dramatic, intens

Bullet Head - Capcană mortală: din 5 ianuarie 2018 la cinema!!

0

“Bullet Head” este un film american regizat şi scris de Paul Solet.

Din distribuţie fac parte: Adrien Brody, Antonio Banderas, John Malkovich, Rory Culkin şi Alexandra Dinu.

Am văzut “Bullet Head” marţi, la Cinema City Afi Palace Cotroceni. Vizionarea a avut loc în prezenţa actorilor Adrien Brody şi Alexandra Dinu.

Regie şi scenariu

Scris şi regizat de Paul Solet, “Bullet Head” este un thriller intens în care trei infractori, Stacy (Adrien Brody), Walker (John Malkovich) şi Gage (Rory Culkin), vor să ducă la bun sfârşit un jaf, dar se trezesc prinşi într-o situaţie dificilă şi neobişnuită. Ferindu-se de poliţişti, ei ajung într-un depozit în care, aparent, nu se află nimeni. Curând, descoperă că nu sunt singuri, fiind atacaţi de un câine dresat să ucidă.

“Bullet Head”  tratează subiecte delicate, precum violenţa, scenele de luptă cu câini şi tortură a animalelor. Filmul ne aminteşte de ceea ce este capabil omul pentru a câştiga bani din suferinţa unor animale, în cazul de faţă câinii, care sunt supuşi unui tratament dur pentru a-i pregăti pentru momentul decisiv: lupta dintre doi câini, din care doar unul iese cu viaţă.

Întreaga acţiune se desfăşoară în depozit, un spaţiu închis, şi, astfel, putem afla mai multe detalii despre dramele din viaţa personajelor, despre deciziile pe care le-au luat, despre suferinţele prin care au trecut. Atacurile repetate ale câinelui creează o stare de tensiune, iar totul se complică şi mai mult când îşi face apariţia un gangster pe nume Blue (Antonio Banderas).

Nu uita sa citesti

Regizorul foloseşte multe flashbackuri pentru a reda aspecte importante din viaţa personajelor. Fiecare primeşte măcar un flashback, astfel putând să descoperim motivele pentru care au ales această cale greşită, a infracţiunilor. Unele scene vor fi greu de privit, căci violenţa atinge, în unele momente, cote maxime.

În ciuda a ceea ce ne arată trailer-ul, filmul nu oferă foarte multă acţiune, chiar dacă îl putem vedea pe Adrien Brody fugind de câine şi ascunzându-se într-un pian. În schimb, pelicula mizează pe dialog şi pe multe flashbackuri. Antonio Banderas interpretează personajul negativ, un om dur, fără scrupule, care deţine o afacere ilegală ce presupune organizarea unor lupte sângeroase între câini, dresaţi să sfâşie, să ucidă, să lupte până la moarte. Singura prezenţă feminină din film este Alexandra Dinu, al cărei personaj nu are un rol atât de mare, accentul fiind pus pe situaţia în care se află trei infractori.

Regizorul Paul Solet ştie cum să profite din plin de locul desfăşurării acţiunii. Scenele se schimbă dintr-o încăpere în alta şi putem vedea clar reacţiile personajelor. Chiar dacă, uneori, depozitul pare imens, filmările sunt realizate în aşa fel încât spectatorii să simtă că personajele sunt blocate acolo, că nu au cum să iasă, pericolul dând târcoale.

În concluzie, violent, dramatic şi intens, “Bullet Head” nu este neapărat filmul la care ne aşteptăm (din trailer), căci vine cu mai multe surprize.

Distribuit de Ro Image 2000, pelicula are premiera în România la data de 5 ianuarie 2018. Vizionare plăcută!!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar