“Wonder”, emoţionant

Din 29 decembrie la cinema!!

0

“Wonder” este un film american regizat de Stephen Chbosky după un scenariu scris de Jack Thorne, Steve Conrad şi Chbosky.

Din distribuţie fac parte: Julia Roberts, Owen Wilson şi Jacob Tremblay.

Am văzut “Wonder” vineri, la Cine Globe, Auchan Titan. Filmul are la bază bestseller-ul omonim scris de R.J. Palacio, care a apărut în România la editura Arthur, şi ne spune povestea unui băiat de zece ani, Auggie, care s-a născut cu o diformitate facială. Vom fi martorii unor momente emoţionante despre curaj, determinare, bunătate, integrare şi acceptate.

Filmul ne aminteşte cât de duri pot fi copiii, când pun etichete bazate pe diverse motive lipsite de importanţă, cum ar fi aspectul fizic. Auggie simte dispreţul colegilor pentru că este diferit, pentru că nu arată ca ceilalţi, iar colegii săi nu fac nici cel mai mic efort ca să ajungă să cunoască cine este copilul Auggie, ci îl cataloghează diferit, ciudat, fără să ştie nimic despre el. Şcoala poate fi un mediu dur pentru unii copii din cauza atmosferei create de ceilalţi copii. Din nefericire, bullying-ul este un comportament des întâlnit în şcolile româneşti. Mulţi copii trec prin situaţii de excludere sau de umilire. Şi eu am trecut prin astfel de momente când aveam vârsta lui Auggie şi îmi pot imagina ceea ce simte un copil care îşi doreşte să fie acceptat de colegi pentru ceea ce este, nu pentru cum arată. Mesajul filmului este, în opinia mea, unul de mare importanţă, căci ne îndeamnă să nu judecăm după aparenţe şi să nu îmbrăţişăm bullying-ul ca pe un lucru normal.

Regie şi scenariu

Nu uita sa citesti

Teambuilding

Aşa cum am precizat deja, “Wonder” spune povestea lui August Pullman (Auggie), un băiat de zece ani care suferă de o diformitate facială gravă, fiind supus, de-a lungul anilor, multor operaţii complicate. Până la vârsta de zece ani, Auggie a învăţat acasă, însă părinţii lui iau hotărârea că este timpul ca băiatul lor să meargă la şcoală.

Primele zile sunt grele pentru Auggie, fiind tachinat şi batjocorit de colegi. Treptat, lucrurile încep să se schimbe, iar băiatul de numai zece ani le va demonstra celorlalţi că viaţa înseamnă mai mult decât aspectul fizic.

Împreună cu întreaga echipă, regizorul Chbosky reuşeşte să aducă pe marile ecrane o poveste complexă, dureros de reală, pe alocuri, care ne dă multe lecţii de viaţă. Personajele sunt bine conturate, iar distribuţia conţine nume mari, precum: Julia Roberts şi Owen Wilson. După “Room”, Jacob Tremblay impresionează din nou într-un rol foarte complex.

“Wonder” este filmat într-o manieră simplă, fără efecte vizuale impresionante, bazându-se pe mesajul pe care şi-l doreşte să îl transmită publicului. Coloana sonoră completează perfect povestea şi accentuează starea de emoţie.

Distribuit de Vertical Entertainment, “Wonder” ajunge în cinematografele din România la data de 29 decembrie 2017. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata