“Ferdinand”, cel mai bun prieten

Distribuit de OdeonFilm, din 22 decembrie la cinema!

0

“Ferdinand” este o animaţie produsă de Blue Sky Studios şi 20th Century Fox Animation.

Inspirată din cartea pentru copii “The Story of Ferdinand”, animaţia este regizată de Carlos Saldanha după un scenariu scris de Robert L. Baird, Tim Federle şi Brad Copeland.

Am văzut “Ferdinand” la Grand Cinema Băneasa. Animaţia ne spune o poveste minunată, plină de emoţie, despre Ferdinand, un taur care îşi doreşte să aibă o viaţă liniştită şi să fie înconjurat de flori. Luat acasă de Nina, Ferdinand ne arată că orice animal poate deveni cel mai bun prieten al omului dacă este tratat cu iubire şi bunătate.

Regie şi scenariu

Ferdinand este un viţel care trăieşte alături de tatăl său şi ceilalţi tauri în Casa del Toro, un loc amenajat special pentru tauri, ca aceştia să se poată antrena pentru marele moment, lupta în arenă.

Dacă ceilalţi viţei visează să devină mari şi puternici pentru momentul vieţii lor, Ferdinand îşi doreşte să aibă grijă de flori şi să aibă prieteni, fiind împotriva violenţei.

Tatăl lui Ferdinand este ales să concureze în arenă, doar că nu se mai întoarce. Atunci Ferdinand îşi dă seama că viitorul său nu este în Casa del Toro, iar într-o seară fuge. Neştiind unde să se ducă, Ferdinand este luat acasă de Nina, o fetiţă care îl îndrăgeşte imediat, considerându-l cel mai bun prieten.

Viaţa alături de Nina, de tatăl ei, Juan, şi alături de câinele familiei, Paco, este un vis devenit în realitate pentru micuţul Ferdinand.

Când Ferdinand creşte, acesta intră într-o încurcătură din cauza înfăţisării sale şi este dus cu forţa în locul pe care credea că nu o să îl mai vadă niciodată, Casa del Toro. Acum, Ferdinand trebuie să facă un plan pentru a se întoarce la adevărata lui familie, Nina.

Animaţia aduce în discuţie un subiect delicat: luptele cu tauri. Coridele reprezintă, din punctul meu de vedere, acte de cruzime, de sadism din partea omului la adresa animalelor. O altă temă importantă tratată de filmul de animaţie reprezintă prietenia dintre oameni şi animale, o prietenie sinceră şi adevărată care nu are cum să nu emoţioneze.

Distribuit în România de OdeonFilm, “Ferdinand” a ajuns în cinematografe vineri, 22 decembrie 2017. Vizionare plăcută!!

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Postează un comentariu

Fii primul care comentează!

avatar