“The Commuter”, pasager în trenul terorii

Din 12 ianuarie la cinema. Distribuit de Ro Image 2000 şi Prorom.

1

The Commuter” este un film de acţiune regizat de Jaume Collet-Serra după un scenariu scris de Byron Willinger, Philip de Blasi şi Ryan Engle.  

Din distribuţie fac parte: Liam Neeson, Vera Farmiga, Patrick Wilson, Jonathan Banks, Elizabeth McGovern şi Sam Neill.

Am văzut “The Commuter” la Grand Cinema Băneasa. Filmul reprezintă a patra colaborare dintre Liam Neeson şi regizorul Jaume Collet-Serra, după “Unknown” (2011), “Non-Stop” (2014) şi “Run All Night” (2015). Noua peliculă respectă „reţeta” celorlalte filme, personajul lui Neeson fiind cel care se află în cele mai dificile situaţii posibile şi imposibile; el trebuie să se lupte, să rezolve cazul şi, nu în ultimul rând, să rămână în viaţă.

În “The Commuter”, Michael MacCauley (Liam Neeson) este un agent de vânzări, care, în ultimii zece ani, a fost nevoit să facă naveta zilnic între casă şi locul de muncă. Astfel, el a ajuns să cunoască toţi călătorii care iau trenul frecvent şi chiar să se împrietenească cu unii dintre ei.

Într-una din zile, Michael pleacă, ca de obicei, la serviciu, însă acolo are parte de o surpriză neplăcută, fiind concediat. Rămas fără un salariu stabil şi cu probleme financiare, el ezită în a-i spune soţiei adevărul, că a fost demis.

Întorcându-se acasă, Michael este abordat de o femeie misterioasă care îi pune o întrebare aparent banală: Ce fel de om eşti? Apoi, ea îi explică că unul din pasageri nu are ce căuta în acel tren şi că Michael va trebui să îl găsească, recompensa fiind o sumă importantă de bani. Deşi el nu acceptă propunerea acesteia, se trezeşte prins într-un joc periculos, fără cale de scăpare.

Forţat să elucideze cazul, contracronometru, Michael urmează să descopere secrete periculoase, în timp ce familia lui se află în pericol, fiind ameninţată de oamenii din spatele acestui joc mortal. Va reuşi el să iasă cu bine din această situaţie şi să îşi salveze familia? Rămâne să aflaţi toate aceste răspunsuri, vizionând pelicula la cinema!

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Regie, scenariu şi distribuţie

Scenele cu care începe “The Commuter” sunt încărcate cu tensiune şi mister, iar întreaga peliculă mi-a adus aminte de un alt film al actorului Liam Nesson, “Non-Stop”, în care, personajul său a trebuit să identifice un terorist pentru a salva pasagerii, în timpul unei curse cu avionul. În “The Commuter”, cea mai mare parte din acţiune are loc în tren, unde Michael trebuie să adune piesele necesare pentru a rezolva un puzzle complicat. Tensiunea ia amploare pe măsură ce acţiunea filmului înaintează, iar timpul se scurge în defavoarea protagonistului nostru, căci el trebuie să descopere persoana care nu ar fi trebuit să se afle în tren. Dacă nu reuşeşte să ducă planul la bun sfârşit, familia lui va fi ucisă.

Liam Neeson, la 65 de ani, se descurcă incredibil în filme de acţiune: lupte corp la corp, sărituri spectaculoase şi tot ceea ce personajul său este nevoit să facă pentru a supravieţui, actorul fiind deja un specialist al peliculelor de acţiune, după ce a înregistrat succese cu seria “Taken” şi alte filme de acest gen. În “The Commuter”, Michael este un fost poliţist, lucru care îl ajută la elucidarea misterului din tren. Scenele de acţiune sunt presărate cu momente în care Michael se comportă ca un detectiv, un fel de Hercule Poirot, care trebuie să analizeze fiecare pasager în parte, pentru a clarifica toate aspectele acestui caz.

Vera Farmiga interpretează rolul femeii misterioase, care îl introduce pe Michael, fără voia lui, într-o situaţie fără scăpare, totul pornind de la o simplă întrebare: Cel fel de om eşti?

Distribuit de Ro Image 2000 şi Prorom, “The Commuter” a ajuns în cinematografe vineri, 12 ianuarie 2018. Vizionare plăcută!

 

1 Comentariu
  1. george spune

    Un film de actiune foarte bun, cu Liam Neeson intr-un rol care i s-a potrivit ca o manusa. Mult suspans, actiune contra-cronometru si o mare enigma pe care fostul politist trebuie sa o rezolve intr-un timp limita.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata