EuroTrip, vacanță cu peripeții

                În 2004, când s-a lansat această comedie, aveam 23 de ani. Când l-am văzut la cinema eram sigur că n-o să-mi placă. Dar fiind cu trupa… Doamne, cât m-am înșelat!!! A devenit comedia mea preferată. Dacă ar fi să fac un top 5 cu comediile favorite, locul 1 în topul preferințelor mele ar fi această comedie, urmată de de The girl next door, A naibii dragoste, White chicks și The 40 years old virgin. EuroTrip şi The 40 years old virgin nu le aveam la colecţie, dar acum le am. Le-am găsit pe cineshop. Dacă veți căuta filme originale vechi, cu siguranţă veţi găsi la ei. Sunt singurii care mai au pe stoc vechituri.

1

                EuroTrip, tradus la noi Vacanță în Europa, a fost regizat de Jeff Schaffer după un scenariu scris de el împreună cu Alec Berg și David Mandel. Cea mai amuzantă parte a acestui film este părerea americanilor despre Europa. Este comedia cu liceeni a anului 2004, iar contextul este american, dar cu un intens parfum european, căci personajele principale fac o călătorie prin mai multe ţări europene. Și acum să revin la subiectul filmului.

2

                Tânărul Scott Thomas, aflat în ultimul an de liceu, trebuie să învețe limba germană pentru a putea trece examenul final cu brio și corespondează pe internet cu o studentă foarte frumoasă din Germania pe nume Mieke, pentru a învăța mai repede și mai ușor.

3

                În ziua absolvirii, Scott este părăsit de iubita sa, Fiona (Kristin Kreuk), în cel mai umilitor mod cu putinţă și, astfel, cade în depresie. Vinovatul acestei despărțiri e Donny (Matt Damon). Acesta îi și dedică o melodie lui Scotty: Scotty doesn’t know.

                Supărat, seara i se plânge lui Mieke, iar acesta îi spune că va veni în America să-l consoleze și cine știe, poate se vor îndrăgosti unul de celălalt. Dar Scott, crezând că este bărbat, îi spune că nu vrea să mai aibă niciodată de-a face cu ea. Când află că este fată, e deja prea târziu pentru că Mieke i-a blocat e-mailul. Cooper Harris, prietenul cel mai bun al lui Scotty, îi propune să meargă la Berlin să o cunoască. Inițial Scotty refuză, dar după ce Cooper îi spune că a avut dreptate Fiona să se despartă de el pentru că e previzibil, Scotty se răzgândește și începe aventura.

4

                Alături de prietenul său cel mai bun, Scott pleacă într-o excursie în Europa pentru a se întâlni cu Mieke, însă lucrurile se complică și cei doi, împreună cu frații gemeni – Jenny și Jamie pe care îi întâlnesc în Franța – au o mulțime de aventuri în marile orașe ale bătrânului continent precum Londra, Paris, Amsterdam, Berlin, Roma, Bratislava și Vatican.

5

                Cu această ocazie, veți afla ce puteți vizita pe continentul nostru. Cel mai demențial mi s-a părut când cei 5 eroi ajung în Bratislava și văd cursul valutar. Bășcălie pe față, ce mai. Mă mir că slovacii nu au sesizat cum este luată în derâdere țara lor. Oricum, Europa nu va mai fi aceeași dupã ce Scott Thomas și prietenii lui vor călători pe bătrânul continent!

6

                EuroTrip este o mică bijuterie, momentele comice sunt senzaționale, parodia lovește perfect și exact acolo unde trebuie. Vă dau un exemplu pentru a nu strica surprizele: lupta dintre imitatorii de roboți din Paris.

7

                Actori? Toți tineri și, să fiu cinstit, acum i-am văzut pentru prima dată. Cine sunt cei 5 eroi acestei pelicule și ce personaje interpretează?

Scott Mechlowicz este Scott „Scotty” Thomas, adolescentul părăsit de iubita sa Fiona pentru că este prea previzibil;

scotty

Nu uita sa citesti

Jacob Pitts este Cooper Harris, prietenul cel mai bun al lui Scott;

cooper

Michelle Trachtenberg și Travis Wester sunt gemenii Jenny și Jamie;

twins

Jessica Boehrs este Mieke, o studentă foarte frumoasă din Germania din cauza căreia are loc aventura.

mieke

                Din păcate, frumoasa nemțoaică Jessica Boehrs, o actriță și cântăreață născută în Germania, nu a reușit să-și construiască o carieră la Hollywood, ea întorcându-se în țara natală unde este implicată în mai multe proiecte.

8

                Coloana sonoră este și ea superbă, fiind compusă aproape în totalitate din melodii rock. Veți recunoaște următoarele melodii: Lustra – Scotty doesn’t know, Goldfinger – 99 red balloons, David Hasselhoff – Du și multe altele.

9

                Eurotrip a avut un buget de 25 milioane de dolari. Din păcate, încasările au fost dezamăgitoare, această comedie încasând doar 21 milioane de dolari. Dar a primit o nominalizare la Teen Choice Award pentru filmul pe care părinții nu vor ca tu să-l vezi.

10

                Dacă doriți să vă destindeți și să râdeți cu lacrimi, vă recomand să vizionați EuroTrip. Este o comedie cum rar mi-a fost dat să văd. În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul comediei mele preferate:

EuroTrip s-a lansat în România pe DVD.

DVD

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise