Armageddon, sfârșitul lumii?

                Nu știu câți dintre voi știu, dar s-a prezis sfârșitul lumii în 2000. Știu că atunci trebuia să dau bacul și nu aveam chef să învăț. De ce să învăț dacă tot vine sfârșitul lumii?! Până la urmă nu a venit nici în 2000 și nici în 2012. Nimeni nu știe cu siguranță când va avea loc. Cum trebuia să vină sfârșitul lumii, s-au făcut 2 filme cu asteroizi care vin spre Pământ, Deep impact și Armageddon, ambele realizate în 1998. Preferatul meu rămâne Armageddon. L-am văzut de 42 de ori și azi l-am revăzut a 43-a oară. Ce pot să vă spun?! Mi-a plăcut la fel de mult. Și de fiecare dată sper să se termine altfel. În plus, de fiecare dată când îl văd îmi dau lacrimile. Nu pot să mă abțin. Actorii joacă impecabil.

1

                Armageddon, după cum spuneam mai sus, este un film realizat în 1998 de regizorul Michael Bay. Cu siguranță când auziți acest nume, automat vă gândiți la recenzii negative și succes la box office. 

2

                În urmă cu 65 de milioane de ani în urmă, pe Pământ domneau dinozaurii. Era o planetă luxuriantă și fertilă. Dar un meteorit de doar 9 km (6 mile) diametru a schimbat toate acestea. A lovit cu forța a 10 mii de bombe atomice. Un bilion de tone de praf și rocă s-a ridicat în atmosferă, creând o pătură de praf sufocantă pe care soarele nu a putut-o penetra timp de un mileniu. S-a întâmplat cândva, cu siguranță se va întâmpla din nou. Întrebarea este: când?! Pe fundal, veți recunoaște vocea lui Charlton Heston.

3

                Un astronom amator a văzut o explozie în spațiu. Astfel NASA e anunțată. În cazul că este un asteroid, acesta dorește să poarte numele de Dottie, după soția sa, care este o cățea ce-i mănâncă viața și de care nu are cum să scape decât mort. Bineînțeles, un asteroid se îndreaptă spre Pământ și are mărimea statului Texas. Ce distrugeri vor avea loc dacă acesta ne va lovi? Totale!!! Este un ucigător de planete. Sfârșitul omenirii… Nimic nu va supraviețui indiferent unde va lovi acesta, nici măcar bacteriile.

4

                Bineînțeles, totul este STRICT SECRET!!! Nimeni nu trebuie să știe. În următoarele 10 zile, doar 9 telescoape din lume îl vor putea vedea, iar 8 sunt ale celor de la NASA. Dacă o astfel de știre ar scăpa, ar fi un colaps total peste noapte al serviciilor sociale de pe glob. Revolte, isterie religioasă în masă, haos total. Partea cea mai rea din Biblie.

5

                Mai sunt 18 zile până când acest asteroid care se îndreaptă spre Pământ cu viteza de 35.000 Km/h ne va atinge. Directorul executiv al NASA, Dan Truman, are o singură soluție pentru a împiedica Apocalipsa: să trimită în spațiu un echipaj care să distrugă respectivul asteroid. Echipajul nu va fi format din astronauți, nici din militari, ci din Harry S. Stamper și echipa lui de țâcniți, cei mai buni, cei mai duri, experți în forări petroliere.

6

                Misiunea lor? Să foreze până la adâncimea de 265 m, să pună o bombă nucleară și s-o detoneze înainte ca asteroidul să-și atingă ținta. După o prea scurtă perioadă de pregatire în ale astronauticii, echipajul se îmbarcă pentru marea călătorie, în care condițiile imposibile și neprevăzutul sunt cele mai mici neajunsuri. Aceaștia și-ar da cu bucurie viața doar pentru a salva viața pe Pământ.  

7

                Ce-i așteaptă pe experții în forări petroliere pe asteroid? 200 de grade la soare, -200 de grade la umbră, canioane de stânci ascuțite, condiții de gravitație impredictibile, erupții neașteptate… Deci, cel mai îngrozitor peisaj posibil.

8

                Întrebarea care trebuie pusă: De ce luptă toată lumea pentru salvarea rasei umane? Răspuns: Pentru dragoste. Pentru omenire.

9

                Distribuția? Trăsnet!!!

Billy Bob Thornton este Dan Truman, șeful NASA;

truman

Liv Tyler este Grace Stamper, fiica lui Harry;

grace

Jason Isaacs este Dr. Ronald Quincy, cel care vine cu ideea cum să distrugă asteroidul;

quincy

Bruce Willis este Harry Stamper, lider-ul forării de pe nava Freedom;

harry

Echipajul de pe Freedom e format din:

Will Patton – Charles „Chick” Chapple. Este un împătimit al jocurilor de noroc;

chick

Steve Buscemi – „Rockhound”, un geniu. I se spune copoiul fiindcă e fierbinte (în călduri);

Rockhound

Ken Hudson Campbell – Max Lennert, cel care manevrează Armadillo pentru echipajul Freedom;

max

Nu uita sa citesti

William Fichtner este colonelul Willie Sharp, pilotul navei Freedom;

willie

Ben Affleck este A.J. Frost, iubitul lui Grace și lider-ul forării de pe nava Independence;

AJ

Echipajul de pe Independence este format din:

Michael Clarke Duncan este J. Otis „Bear” Kurllen, probabil singurul negru pe un câine mare în Kadoka, Dakota de sud;

papa bear

Peter Stormare este Lev Andopov, astronaut de pe stația spațială rusă, care stă singur de mai bine de 18 luni și este un pic sărit de pe fix. El știe una și bună: „this is how we fix things in Russia”;

lec

Owen Wilson este Oscar Choi, aiurit, dar un geolog absolut strălucitor. Deține o fermă de cai la ieșirea din El Paso;

oscar

                Armageddon este un film care cu siguranță nu vă va dezamăgi. Coloana sonoră este demențială. Vor fi rase de pe fața Pământului: Shanghaiul și Parisul. În afară de acțiune, momente tensionate și efecte speciale, veți avea parte și de momente comice.

                Dintre momentele comice am să amintesc doar unul: Harry pune să fie strânsă echipa, Bear fuge de echipajele de poliție și strigă: „Come and get Papa Bear”. Această replică a fost improvizată și nu era scrisă în scenariul scris de Jonathan Hensleigh și J.J. Abrams. Din punctul meu de vedere, Michael Clarke Duncan face unul din cele mai bune roluri ale sale. Mai menționez 2 filme în care mi-a plăcut la nebunie cum a jucat: The green mile și Daredevil.

                Ar mai fi ceva de menționat? Cu siguranță!

1. Liv Tyler a refuzat de două ori înainte de accepta, într-un final, rolul.

2. Pentru rolul lui Grace a fost luată în considerare și Denise Richards.

3. Doleanțele echipei au fost scrise chiar de actori.

4. În timpul filmărilor, actorii și echipa au lucrat cu echipamente în valoare de 19 miliarde de dolari, incluzând o stație de foraj și o navă spațială reală.

5. Ben Affleck l-a întrebat pe Michael Bay: „N-ar fi mai ușor să-i învețe pe astronauți să foreze?”. Răspunsul lui Bay? „Taci din gură.”

6. Distribuției i s-a dat voie să poarte costume spațiale NASA, care costă 3 milioane de dolari bucata.

14

                Armageddon a primit 4 nominalizări la premiile Oscar pentru: cel mai bun sunet, cel mai bun cântec original, cele mai bune efecte sonore și cele mai bune efecte vizuale. Din păcate, Bruce Willis a câștigat Zmeura de Aur pentru cel mai slab actor în rol principal. Nu-mi vine să cred, mai ales că pentru rolul lui Harry a fost considerat Arnold Schwarzenegger. Ce voiau?! Să distrugă asteroidul cu sabia sau să-l ciuruiască?! Nu văd un alt actor în locul lui Bruce Willis.

15

                Vor reuși oare să salveze Pământul? Nu veți afla decât urmărind acest film magnific. În continuare, vă invit să urmăriți trailer-ul Armageddon:

                În România, filmul s-a lansat pe DVD și Blu-ray

BD

*Atenție spoiler*

În scena finală, în care Harry se sacrifică și vorbește cu Grace, actorul a avut o poză cu fiicele sale în față, ca să-l ajute să plângă în timpul mesajului de adio.

16

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise