“Hologramă pentru rege”, Tom Hanks revine cu un nou rol excelent

0

“Hologramă pentru rege” (“A Hologram for the King”) este un film american regizat și scris de Tom Tykwer, având la bază romanul cu același nume al lui Dave Eggers. Lungmetrajul este produs de Stefan Arndt, Gary Goetzman, Arcadiy Golubovich, Hanks, Uwe Schott și Tim O’Hair.

Din distribuție fac parte – Tom Hanks, Alexander Black, Sarita Choudhury, Sidse Babett Knudsen și Ben Whishaw.

“Hologramă pentru rege”

Tom Hanks revine pe marele ecran cu un nou rol excelent, așa cum ne-a obișnuit. Hanks interpretează un om de afaceri american – Alan Clay – care merge în Arabia Saudită pentru a încheia afacerea care, speră el, îi va salva cariera. Prin intermediul unor flashback-uri foarte bine alese, aflăm de ce Alan a ajuns într-o situație atât de disperată și cum a devenit un om confuz, care pare să nu fie capabil să își rezolve problemele și să îi ofere sprijin financiar singurei sale fiice, Kit.

“Hologramă pentru rege”

Plecarea sa în Arabia Saudită a fost privită cu scepticism de mai multe persoane, dar, în tot timpul acesta, Alan a beneficiat de încrederea fiicei sale. Ajuns într-o țară cu obiceiuri și tradiții diferite, Alan trebuie să se obișnuiască cu un nou stil de viață, iar această schimbare reprezintă o ocazie excelentă pentru a-și face ordine în gânduri. El este urmărit de regrete, fiind bântuit de eșecurile atât din viața personală, cât și din cea profesională.

“Hologramă pentru rege”

În Arabia Saudită, Alan își face repede noi prieteni, unul din ei fiind un șofer de taxi sarcastic pe nume – Yousef. Neacomodat cu schimbarea fusului orar, Alan se află în fiecare zi în întârziere, fiind nevoit să apeleze la ajutorul lui Yousef.

“Hologramă pentru rege”

În afară de aceste probleme, Alan se ciocnește de o birocrație opacă, iar împreună cu echipa sa trebuie să lucreze la prezentarea pentru rege într-un cort lipsit de conexiune Wireless și de toate lucrurile necesare.

“Hologramă pentru rege”

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

Așadar, nu e de mirare că se simte deprimat și pierdut. Va putea să reușească să găsească o soluție? Poate că da, cu ajutorul noilor săi prieteni și al doctoriței – Zahra – pe care o întâlnește atunci când merge să își facă un control la spate.

“Hologramă pentru rege”

Regia este semnată de Tom Tywer, cunoscut pentru thriller-ul Run Lola Run din 1998. Regizorul nu se află la prima colaborare cu Tom Hanks, prima fiind Cloud Atlasdin 2012.

“Hologramă pentru rege” (“A Hologram for the King”) conține toate ingredientele unui film reușit: un scenariu solid, îmbinând perfect scenele dramatice cu cele comice, personaje bine conturate și complexe, o distribuție bine aleasă cu actori talentați și, nu în ultimul rând, niște peisaje superbe. În opinia mea, Tom Tywer s-a descurcat de minune și oferă publicului un film reușit.

“Hologramă pentru rege”

În ceea ce privește distribuția, Tom Hanks (unul din actorii mei preferați) revine pe marile ecrane cu un rol foarte bun, nu îmi amintesc să fi vizionat un film de-al lui Hanks în care actorul să fi jucat prost. Consider că Hanks este unul din puținii actori, care, indiferent de film, joacă foarte bine și este o plăcere să îl urmărești. Un actor care m-a surprins în mod plăcut a fost Alexander Black, care îl interpretează pe Yousef, un personaj amuzant și carismatic. Sarita Choudhury o aduce la viață pe Zahra, o doctoriță inteligentă, dar care ascunde o tristețe apăsătoare. Actrița se descurcă excelent și, poate, că vă este cunoscută din filme precum “Hunger Games”, “The Accidental Husband” (2008) sau “Lady in the Water” (2006).

“Hologramă pentru rege”

În concluzie, “Hologramă pentru rege” (“A Hologram for the King”) este un film despre un bărbat care trece printr-o criză existențială și pleacă în Arabia Saudită nu numai pentru a încheia o afacere importantă, ci și pentru a găsi soluții pentru problemele cu care se confruntă. Starea personajului se poate reflecta în imaginea deșertului pentru că Alan se simte pierdut în viața de zi cu zi și nu poate găsi o oază de speranță.

“Hologramă pentru rege” (“A Hologram for the King”) poate fi vizionat în cinematografele din România începând cu 13 mai 2016, fiind distribuit de Ro Image.

poster

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata