Rocky II, revanșa

                Rocky II e al doilea film din septologie. După prima parte, Stallone a ajuns vedetă, așa că ceva se schimbă la această continuare. În afară de scenarist și actor, Stallone și regizează continuarea mai dură ca prima parte. Filmul începe cu lupta finală din producția anterioară, în care Creed spune că nu va exista o revanșă. Doar că „planurile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg”. Stallone e actorul meu favorit. Probabil voi fi criticat de ceilalți cinefili, dar nu am cum să nu-l ador pe acest om. A creat 3 personaje emblematice: Rocky, Rambo și Barney Ross. Orice cinefil știe aceste personaje. Și acum, despre această continuare: cu un buget mai consistent față de primul film (7 milioane de dolari) și nu foarte lăudat de critici, filmul s-a bucurat de aceeași popularitate printre fani și a avut încasări de 200 de milioane de dolari.

Rocky II

                După ce a demonstrat că se poate bate la titlu, chiar dacă a pierdut cu Apollo Creed, Rocky se așteaptă să aibă o viață mai bună. Singura problemă… Trebuie să se retragă pentru că medicii i-au recomandat să nu mai boxeze deoarece nu mai vede bine cu ochiul drept. Chiar dacă nu a câștigat lupta cu Apollo Creed, Rocky e învingătorul în ochii audienţei, iar acest lucru îl macină pe Creed. Rocky se însoară cu Adrian și începe să-și cheltuie banii câștigați în meciul pentru titlu. Dar când aceștia se termină, iar el este nevoit să-și ia slujbe prost plătite, printre care și una la măcelăria unde lucra Paulie, Rocky realizează că singurul fel în care se poate susține financiar este să se reapuce de box, chiar dacă soţia sa însărcinată nu e de acord.

Rocky II

                Apollo Creed este răvășit de criticile fanilor și ale presei așa că, deşi a promis că nu va exista o revanşă, se răzgândeşte. Rocky se antrenează din nou cu Mickey, care inițial l-a refuzat, fiind îngrijorat de starea de sănătate a boxerului, dar acceptă după ce acesta este insultat public la televizor. Doar că de această dată, locul unde va avea loc revanşa va fi Philadelphia Spectrum. Meciul de box de final e interzis cardiacilor. Deşi nu a fost primit prea bine de critici, din punctul meu de vedere, Rocky II e la fel de bun, dacă nu chiar mai bun ca primul film din serie.

Rocky II

                Sylvester Stallone s-a apucat să scrie scenariul la Rocky III imediat după ce a terminat cu Rocky II, deoarece s-a gândit să încheie trilogia. Iniţial, nu avea în plan un al 4-lea film. În una din versiunile de scenariu ale acestui film, e o amintire în care Rocky îl întâlneşte pe Mickey şi aflăm că numele real al lui Rocky e Robert.

Rocky II

                Iniţial, Adrian trebuia să fie prezentă la lupta cea mare, dar din cauză că Talia Shire nu a terminat filmările la filmul la care lucra la timp, povestea a fost modificată şi alături de Paulie „trăiește” ea meciul la TV. Scenele în care ea se uită la TV la meciul de box au fost filmate și apoi au fost editate în film la câteva luni după ce filmările se terminaseră.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Rocky II

                Cu toții știm că Stallone preferă să-și facă singur cascadoriile. Pentru acest rol Stallone s-a antrenat la sală, iar greutatea a căzut și i-a rupt mușchiul de la pectoralul drept. Acest lucru s-a întâmplat cu puțin timp înainte ca meciul de box să fie filmat, iar scena s-a filmat cu Stallone rănit grav. Pentru scena în care Rocky aleargă alături de copii, țin să vă spun că au fost folosiți 800 de preșcolari.

Rocky II

                Înainte de Rocky II, Stallone a mai regizat 2 filme: Paradise Alley (1978) și F.I.S.T. (1978) dar ambele au fost un eșec la box office, Rocky II fiind primul film regizat de acest magnific actor care a avut succesul scontat.

https://www.youtube.com/watch?v=epEBSVMtgFQ

                Rocky II s-a lansat în România pe DVD.

Rocky II

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise