Super chef, o aventură culinară… cu gust

                Nu prea mă dau în vânt după acest genul de filme în care tema e culinară. Dar… Am vizionat ieri Super Chef, la cinema Dacia Reșița de la ora 19:00. Nu era în plan, dar așa s-a nimerit. Mulțumesc cu această ocazie organizatorilor pentru invitație. Super chef, titlu original Burnt, a fost regizat de John Wells, după un scenariu de Steven Knight. Să vă spun cinstit, chiar dacă filmul nu a fost pentru mine, ci pentru cei care sunt pasionați după gătit și le plac zdrăngănitul oalelor, al tigăilor, sunetul cărnii de pe grătar, trebuie să vă spun că la un moment dat mi s-a făcut poftă de parcă eram „însărcinat”. Doream și eu să gust din acele mâncăruri. Subiectul se axează pe chef-ul Adam Jones, un chef care are 2 stele și visează s-o primească pe a 3-a.

Super Chef

                Adam Jones e un chef de 2 stele Michelin care a avut și a pierdut totul. A făcut-o lată în Paris intrând în patima drogurilor și alcoolului. Acest „enfant terrible” se retrage într-un mic local din New Orleans, o penitență autoimpusă în care ajunge să curețe un milion de scoici. Fiind pasionat de emoția creării unei explozii de gusturi, Jones dorește să schimbe trecutul tumultuous și să-și îndeplinească visul cel mai de preț, să fie bucătar cu trei stele Michelin la activ. După 2 ani de la această penitenţă autoimpusă, se întoarce la Londra unde speră să recapete încrederea foștilor prieteni și să schimbe soarta unui restaurant prin talentul și priceperea sa. Dar drumul spre cea de-a treia stea nu e unul ușor mai ales atunci când demonii proprii  sunt prezenți la tot pasul iar reușita se vrea a fi una personală și nu una de echipă. Dacă va primi sau nu a 3-a stea, veţi afla doar urmărind filmul la cinema.

Super Chef

                Super chef e o poveste emoţionantă despre dragostea pentru gastronomie, iubirea dintre doi oameni şi importanţa de a primi o a doua şansă în viaţă. Chiar şi actorul din rolul principal, Bradley Cooper, a declarat că la vârsta de 8 ani şi-a dorit să fie Chef sau actor. Din distribuţie fac parte doar actori cunoscuţi, chiar dacă unii din ei apar foarte puțin pe marele ecran (Uma Thurman, Alicia Vikander, Emma Thompson). Teoretic, şi Jamie Dornan avea inițial o apariție cameo de 2 minute în acest film, însă scena respectivă a fost tăiată la montaj. Iniţial, titlul filmului a fost Chef, dar apoi a fost schimbat în Adam Jones, iar mai apoi în Burnt. De ce?! Pentru a nu se face confuzie cu Chef, un film regizat de Jon Favreau.

Super Chef

Bradley Cooper e Adam Jones, un chef de 2 stele al cărui scop e s-o câştige pe a 3-a. Dar pentru asta are nevoie de un restaurant;

adam

Daniel Brühl e Tony, un fost partener de la Paris, care îşi pune restaurantul la dispoziţia lui Adam;

tony

Omar Sym e Michel, un chef care dorea propriul său restaurant, dar Adam… Acum face parte din această echipă;

michel

Sienna Miller e Helene, un chef căruia nu-i e frică să spună ce gândeşte. Încet, încet ia din obiceiurile lui Adam şi face o pasiune pentru acesta. Iniţial, au fost luate în considerare pentru acest rol Michelle Williams și Marion Cotillard;

helene

Matthew Rhys e Reece, un chef cu propriul său restaurant şi care se află în competiţie cu Adam.

reece

                Eu cinstit nu prea mă uit la televizor la emisiuni culinare pentru că nu sunt pasionat. Dar am observat că mâncarea a devenit o adevărată obsesie în această viaţă modernă. Nu mai e o necesitate cum era considerată acum 20 de ani. Astfel, la TV rulează o gamă variată de emisiuni cu şi despre gătit. Au apărut şi o mulţime de cărţi de gătit, iar maeştrii bucătari poartă cu mândrie denumirea de Chef, purtându-se ca nişte adevărate staruri rock. 😀

Super Chef

                Regizorul John Wells a fost atras de scenariul lui Steven Knight datorită acestei noi culturi, dar şi pentru că oferea o perspectivă mai profundă asupra lumii condusă de patronii de restaurante. Pentru a oferi credibilitate şi informaţii relevante, scenaristul Steven Wright a apelat la Marcus Wareing, Chef-ul britanic posesor al două stele Michelin şi prezentator al celebrului show Master Chef de la postul de televiziune BBC.

Super Chef

                Pentru cei care sunt pasionaţi de arta culinară, Super chef e alegerea perfectă de week-end, e un film care vă va relaxa și vă deschide apetitul pentru mâncare. Pentru ceilalţi, rulează un fantasy care-l are în rol principal pe Vin Diesel şi cel mai de succes film indian care-l are în rol principal pe Salman Khan. În continuare vă las să vă delectaţi cu trailer-ul subtitrat al filmului Super chef:

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise