Dezastrul din San Andreas, San Francisco is going down!!!

                Dezastrul din San Andreas, titlu original San Andreas, este un film regizat de Brad Peyton. N-ați auzit de el?! Țin să vă spun că a regizat Journey 2: A misterious island. Așa că… Pregătiți-vă pentru un dezastru în 3D. În primul rând, vreau să le mulțumesc celor de la Pro Video pentru filmul Blu-ray. În al doilea rând țin să vă spun că dacă vă plac filmele cu cataclisme naturale, nu aveți voie să-l pierdeți pe acesta. Nu vreau să-mi imaginez cum e pe IMAX 3D sau în 4Dx. De ce?! Pentru că doar în 3D a fost EXTRAORDINAR. Sper doar că nu aveți așteptări mari de la scenariu. Din punctul meu de vedere, Dezastrul din San Andreas e o combinație între 2012 și The day after tomorrow (Unde vei fi poimâine?). Eu oricum o să-l achiziţionez pe blu-ray 3D, pentru că sunt fascinat de filmele în format 3D. Tot ce e la cinema 3D eu trebuie să le am 3D, indiferent că au sau nu subtirare în limba română.

1

                Scenariul Dezastrul din San Andreas imaginează un cutremur cu cea mai mare magnitudine din istorie, 9,6 grade pe scara Richter. Totul începe cu un cutremur în apropiere de barajul Hoover din Nevada. Toată lumea e mirată pentru că acolo nu exista nicio falie. Uite!!! Se pare că există una nedetectată. 🙂 Datorită acestui cutremur se pune în mișcare cea mai cunoscută falie, falia San Andreas. Bineînțeles, Los Angeles-ul se zguduie, dar lucrurile nu se opresc aici. Unda de șoc ajunge în San Francisco declanșând cel mai mare cutremur din istorie. Veți avea de toate: zgârie nori care se prăbușesc, un tsunami care mătură totul în cale și totul e văzut din punctul de vedere al familiei Gaines.

2

                Ray Gaines este pilot pe un elicopter de căutare și salvare. Începutul filmului ne prezintă cum acesta salvează o fată dintr-un accident rutier. Chiar înainte ca IADUL să se dezlănţuie în California, Ray Gaines primește actele de divorţ. Punctul culminant e când Ray află că Emma (soția sa) se va muta în casa noului ei iubit, Daniel.

3

                După ce totul se cutremură în „Orașul Îngerilor” și Ray o salvează pe Emma dintr-o clădire gata să se dărâme, cei 2 pornesc să o salveze pe fiica acestora, Blake, captivă într-o mașină pe care au căzut bucăți din clădirea proiectată de Daniel în San Francsico. Astfel, părinții trebuie să parcurgă 600 de kilometri pentru a-și recupera fiica. Ea e salvată de un tânăr pe nume Ben pe care abia-l cunoscuse, apoi cei doi pornesc într-o cursă pentru supraviețuire.

4

                În martie 2015, U.S. Geological Survey a estimat că riscurile ca în California, în următorii 30 de ani, să se producă un cutremur cu o magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter a crescut, aşa cum a crescut şi probabilitatea de a se produce multiple rupturi de falie.

5

                Lawrence Hayes este un seismolog de la Caltech care, alături de partenerul său DR Kim Chung, crede că a găsit o cale de a prevedea cutremurele. Singura problemă e că ce e mai rău încă n-a venit. Alături de jurnalista Serena, face totul să avertizeze locuiiorii din San Francisco că ce e mai rău urmează să vină.

6

                Ce cutremere notabile au avut loc până în prezent falia San Andreas?!

1. Cutremurul din valea Coachella din 1680. Magnitudinea estimată la 7,7 grade pe scara Richter;

2. Cutremurul din fortul Tejom din 1857. Magnitudinea a fost în jur de 7,9 grade pe scara Richter;

3. Cutremurul din San Francisco din 1996. În jur de 3000 de oameni au murit în acel cutremur, iar magnitudinea a fost de 7,8 grade pe scara Richter;

4. Alte două cutremure au avut loc în 1989 și 2004.

7

                Dezastrul din San Andreas este primul film cu dezastre 3D și are o distribuție pe măsură:

Dwayne „The Rock” Johnson e Ray Gaines, pilot pe un elicopter de căutare și salvare;

gaines

Carla Gugino e Emma, soția înstrăinată a lui Ray. Înainte de de începrea dezastrului ea își dorește divorțul. De ce?! Veți afla urmărind filmul;

emma

Alexandra Daddario e Blake Gaines, fiica de 19 ani a cuplului Ray și Emma;

blake

Paul Giamatti e Lawrence Hayes, un seismolog de la Caltech care crede că a găsit o cale de a prevedea cutremurele;

lawrence

Ioan Gruffudd e Daniel Riddick, un architect care e iubitul Emmei;

daniel

Hugo Johnstone-Burt e Ben Taylor, băiatul care o ajută pe Blake să iasă din mașina avariată;

ben

Art Parkinson e Ollie Taylor, fratele mai mic al lui Burt. Acesta abia așteaptă să împlinească 20 de ani pentru a „agăța” fete; 🙂

ollie

Archie Panjabi e Serena, jurnalista care-l ajută pe Lawrence să trimită mesajul de avertizare.

serena

                Ce ar trebui să știți?!

1. Deși Dwayne Johnson e tatăl, iar Alexandra Daddario e fata, diferența de vârstă dintre cei 2 e doar de 13 ani.

2. Acesta e al 3-lea film în care Dwayne Johnson și Carla Gugino joacă împreună. Cei 2 au mai jucat împreună în : Race to Witch Mountain și Faster;

3. A doua colaborare dintre Dwayne Johnson și regizorul Brad Peyton. Cei 2 au mai făcut echipă în Călătoria 2: Insula misterioasă.

8

                „Am fost dezamăgit” că în timpul filmului nu am auzit melodia mea preferată, California Dreamin’, interpretată de Sia. Am auzit-o doar în trailer. Dar pentru cei care încă n-au ascultat această melodie, vă las să o ascultați împreună cu secvențe din filmul Dezastrul din San Andreas:

                Dezastrul din San Andreas s-a lansat în România pe DVD, Blu-ray şi Blu-ray 3D.

san andreas

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise