“Mary Poppins”: Supercalifragilisticexpialidocious

0

“Mary Poppins” este un film american, un musical, regizat de Robert Stevenson și produs de studiourile Walt Disney. Scenariul este scris de Bill Walsh și Don DaGradi având la bază seria de cărți pentru copii cu aceeași nume scrisă de P.L.Travers. Filmul a fost lansat în 1964.

Mary Poppins, guvernanta britanică, care a încântat milioane de copii (și adulți) din întreaga lume, este adusă la viață pe marele ecran de Julie Andrews. Este, cu siguranță, unul din cele mai cunoscute roluri ale actriței alături de “The Sound of Music” (“Sunetul muzicii”).

6

În 1910, în Londra, George Banks se întoarce acasă de la serviciu și află de la soția sa că guvernanta copiilor săi a plecat după ce copiii, Jane și Michael, au fugit din nou. Aceștia sunt aduși acasă de către un ofițer de poliție. George dorește să angajeze o nouă guvernantă, dar de această dată vrea să caute o guvernantă severă, care să îi învețe pe copii ceea ce înseamnă disciplina. În schimb, Jane și Michael își doresc o guvernantă bună și scriu o scrisoare pe care o oferă tatălui lor, numai că George rupe scrisoarea și aruncă resturile în focul șemineului, care în loc să fie distruse, încep să plutească spre cer.

7

Ziua următoare, mai multe guvernante se prezintă la reședința familiei Banks. Totuși, o rafală de vânt misterioasă le îndepărtează pe guvernante de casă, iar Jane și Michael observă cum o tânără guvernantă coboară din cer cu ajutorul umbrelei. Este Mary Poppins. Ea se prezintă lui George și îi prezintă acestuia scrisoarea copiilor care își doresc o guvernantă bună și înțelegătoare. Ea spune că va fi bună cu copiii, însă va fi, în același timp, fermă. În timp ce George încearcă să înțeleagă cum a primit Mary Poppins scrisoarea (având în vedere că el o rupsese cu o zi înainte), Mary se consideră deja angajată și face cunoștință cu cei doi copii. Mary Poppins și copiii devin cei mai buni prieteni și urmează o serie de aventuri.

1

Julie Andrews strălucește în rolul principal și ne aduce o Mary Poppins veselă, plină de imaginație, pur și simplu – încântătoare. Actrița a fost recompensată cu un bine meritat premiu Oscar pentru acest rol. Mary Poppins este guvernanta perfectă. Copiii – Jane și Michael – au nevoie de atenție, iar tatăl lor muncește foarte mult, având o funcție importantă și îi vede pe copii ca niște obstacole care tulbură liniștea casei sale. Mama copiilor preferă să susțină mai multe cauze sociale în loc să petreacă mai mult timp alături de copii. Dorința lui Jane și Michael de a avea o guvernantă înțelegătoare se îndeplinește atunci când apare Mary Poppins. Ea îi ajută să învețe noi lucruri, dar, în același timp, îi lasă să se joace. În plus, ea are un prieten cu puteri magice asemănătoare – Bert. Devenind guvernanta copiilor, ea reușește să îl învețe pe George cum să fie un tată mai bun. Orice copil își dorește un aliat adult, iar Mary Poppins poate fi considerată aliata și prietena copiilor – o prietenă cu puteri magice. Mary Poppins poate să facă o cameră să se curețe singură și desene făcute cu cretă să prindă viață.

2

Filmul s-a remarcat prin melodiile sale, precum Supercalifragilisticexpialidocious. Titlul melodiei este format dintr-un cuvânt interesant, care conține 34 de litere. Este un cuvânt inventat pentru film, dar care a căpătat foarte multă popularitate. Traducerea sa este foarte dificilă. Este tradus simplu un cuvânt pe care îl spui atunci când nu ai ce spune. În film, este considerat un cuvânt magic care te poate ajuta să scapi din situații dificile și să îți recapeți optimismul.

3

Însă Supercalifragilisticexpialidocious nu este singura melodie foarte cunoscută a filmului. Chim Chim Cher-ee cântat de Dick Van Dyke și Julie Andrews este, de asemenea, un cântec celebru (a primit premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original în 1964).

Nu uita sa citesti
Related Posts

“Mary Poppins” a primit 5 premii Oscar din 13 nominalizări.

4

De ce s-a bucurat filmul de un succes așa de mare? În primul rând, este un film pentru întreaga familie. Mai mult decât atât, este un film pe care îl poți vedea indiferent de vârstă. Este un film care nu are cum să nu îți fure un zâmbet și care categoric te va binedispune și te va face să crezi din nou în magie.

Disney a luptat 20 de ani ca Pamela Lyndon Travers să accepte să vândă drepturile de autor studioului. Ceea ce ne arată cât de mult și-a dorit Disney să ecranizeze cartea scrisă de Travers.

Universul lui Mary Poppins a fost retrăit recent în filmul “Saving Mr. Banks” (2013), care prezintă povestea din spatele filmului original și întâlnirile dintre Walt Disney și scriitoarea P.L.Travers la începutul anilor 1960 pentru ca proiectul să ajungă unul din cele mai iubite filme ale tuturor timpurilor – “Mary Poppins”.

Distribuție – Julie Andrews, David Tomlinson, Dick Van Dyke, Elsa Lanchester, Hermione Baddeley și Glynis Johns

poster1

poster2

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar