Ultimul vânător de vrăjitoare

Vin Diesel e badass – că e șofer pe mașini superbe, dădacă-soldat sau vânător de vrăjitoare, tipului îi stă bine cu arma în mână. Și pe asta s-a și axat filmul de față, The Last Witch Hunter, o producție care se adresează în principal fanilor fantasy, cei care adoră poveștile în care supranaturalul se îmbină cu viața banală a oamenilor inconștienți de pericolele care-i pândesc. My kind of movie, dacă e să judecăm după serialele la care mă uit (Supernatural ftw). Dar parcă i-a lipsit ceva care să-l facă spectaculos: un scenariu mai intrigant, care să beneficieze de mai multe elemente surpriză. Nu că m-aș plânge neapărat, sunt vreo 2 răsturnări de situație care chiar m-au făcut să cresc nota pe care plănuiam s-o dau inițial filmului, dar tot nu a fost de ajuns. Prea știi de la început cine e rău și care-s planurile, parcă totu-i liniar. Din fericire, scenariștii au avut inspirația de a introduce unele glume super haioase fix în momentele în care parcă îți pierzi puțin din interes. Dacă mai adăugăm la asta efectele chiar faine, actorii potriviți și cover-ul absolut demențial al Ciarei (Paint it black), parcă îți vine să dai o șansă filmului, cu condiția să nu ai prea multe pretenții și să te relaxezi.

Povestea începe destul de înfricoșător, cu cadre care te duc în trecutul îndepărtat, unde mai mulți oameni luptă pentru a elimina regina vrăjitoarelor. Decorul e groaznic, oase și tot soiul de semi-oameni care aduc a zombi, dar și a orci + și o regină urâtă în draci. Deci exista și un potențial horror ce putea fi exploatat mai bine. Kaulder e cel care reușește să omoare periculosul inamic, cu o sabie din oțel și… foc. Acțiunea ne trimite apoi în prezent, unde vedem că blestemul vrăjitoarei încă îl ține pe Kaulder în viață, care e un fel de armă umană, distrugând orice element care amenință armistițiul dintre oameni și vrăjitori. Să se înțeleagă, distrugere = încarcerare aici, deja vrăjitoarele nu mai sunt arse pe rug. Protagonistul e dat peste cap în momentul în care Dolan-ul său (un fel de mentor/protector) e ucis de un vrăjitor puternic, ale cărui planuri urmează să le afle și personajele la scurt timp.

tlwh1

În expediția sa, Kaulder are și aliați: cel de-al 37-lea Dolan căruia îi e dat în grijă și Chloe, care e o vrăjitoare. Și nu orice fel de vrăjitoare! Distribuția chiar ridică nivelul filmului, Michael Caine are o apariție destul de scurtă, dar foarte hazlie, iar Elijah Wood și Rose Leslie țin pasul foarte bine cu vijeliosul vânător. Pe Elijah nu-l veți recunoaște în ținută de preoțel, în schimb pe roșcata din Game of Thrones parcă e o Ygritte cu super-puteri, la fel de îndrăzneață și gură-spartă, cu niște intervenții salvatoare – că na, și fetele pot să salveze lumea! Din fericire, nu s-a mers pe o relație amoroasă între Chloe și Kaulder (există tensiune și ceva scântei, dar atât), mi s-ar fi părut ciudată combinația.

tlwh

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

Efectele sunt cele care îți iau ochii pe alocuri – cred că ar merge văzut 3D, molima de insecte și rădăcinile care parcă ies din măruntaiele pământului ar fi arătat și mai credibil dacă ar fi ieșit din ecrane. Oricum, antagonista e foarte bine creată, e oribilă și parcă nici nu-ți vine să te uiți la ea, dacă vedeți actrița din realitate cum arată, o să spuneți că bat câmpii, că n-are cum, e făcută vrăjitoare pe calculator. Cei de la costume și machiaj și-au făcut treaba: și Vin Diesel arată beton cu barbă și coamă, parcă îl și vezi luptând alături de Tormund (dacă tot veni vorba de Game of Thrones).

tlwh4

După cum spuneam, povestea are vreo 2 twist-uri care chiar te zguduie, dar privind retrospectiv, parcă vezi micile indicii care arătau ce urma să ne prezinte scenariul. În plus, personajul principal nu suferă o schimbare vizibilă, evoluția lui nu e chiar atât de bine reliefată. E badass, scurt, de la început până la sfârșit, nu prea sunt jumătăți de măsură. Filmul adus în România de Ro Image 2000 se va lansa în cinematografe pe data de 23 octombrie, iar dacă sunteți fani fantasy chiar merită să dați o fugă la cinematograf! Măcar pentru super sabia lui Kaulder!

tlwh3

[review]

[rwp-review-form id=”0″]

Cmentariile sunt închise