Nu stinge lumina, terfiant

0

                Nu stinge lumina, titlu original Lights out, e un nou horror marca James Wan (Trăind printre demoni 2). De ce spun marca? Pentru că de data asta a fost doar producător. Regizor și scenarist a fost David F Sandberg. Am vizionat acest horror în avanpremieră a cinema Dacia Reşiţa azi de la ora 19. Le mulţumesc cu această ocazie organizatorilor pentru invitaţie.

1

                Când a plecat de acasă, Rebecca a crezut că a lăsat în urmă toate fricile din copilărie. Niciodată nu a reuşit să facă diferenţa între ce era real şi ce nu atunci când se stingea lumina… iar acum fratele vitreg, Martin, trece prin aceleaşi momente de groază care, odată, i-au ameninţat şi ei viaţa. O entitate demonică ataşată în mod misterios de mama lor, a reapărut în mod inexplicabil. De această dată, Rebecca este mai hotărâtă ca niciodată să elucideze misterul, însă adevărul ar putea-o costa vieţile tuturor… în momentul în care luminile se sting. Cine naiba e această Diana?!

2

Billy Burke e Paul, tatăl lui Martin. El încearcă să-şi vindece soţia care vorbeşte cu o entitate supranaturală;

paul

Maria Bello e Sophie, mama lui Martin şi a Rebecăi. Ea vorbeşte cu o entitate pe nume Diana. Veţi afla cine e această entitate doar urmărind acest horror;

sophia

Teresa Palmer e Rebecca, fata lui Sophie şi sora vitregă a lui Martin. Ea încearcă să-şi protejeze frăţiorul de această entitate. Oare vor reuşi să scape cu viaţă?!

rebecca

Nu uita sa citesti

Elvis

Gabriel Beatman e Martin, fiul cel mic al lui Sophie. Îi e frică să doarmă noaptea deoarece îi e frică pentru viaţa lui;

martin

Alexander DiPersia e Bret, iubitul Rebecăi.

bert

                Sandberg care a fost atât scenarist cât şi regizor se „joacă” fenomenal cu lumina. Tensiunea e la ea acasă și crește o dată cu avansarea în acțiune. Tensiunea atinge punctul culminant în momentul în care aflăm cine e Diana. E de apreciat faptul că filmul nu ține decât 1 oră și 20 de minte pentru că nu știu cât mai rezistam. Se vede că a lucrat alături de James Wan la filmele de groază regizate de acesta (The conjuring, Insdious, Saw) pentru că a avut de unde „fura” meserie. Singura chestie care o am de comentant e faptul că majoritatea acțiunii se petrece în spațiu închis.

3

                Teresa Palmer și Maria Bello sunt fenomanle în rolurile de fiică și mamă. Cel mai mult mi-a plăcut Maria Bello care joacă impecabil. Se vede după gesturile pe care le face că e terorizată. Ar face orice orice pentru ca cei 2 copii ai săi să fie în siguranță. Singura problemă e că nu discerne ce e realitate și ce nu. Refuză să-și ia medicația și își pune viața în pericol atâta ei cât și cea a copiilor. Cine e această Diana și ce legătură are cu Sophie?! Oare veți mai stinge lumina noaptea după acest film?!

4

                Dacă sunteți fani al acestor gen de filme, cu siguranță Nu stinge lumina e un film care nu trebuie ratat. Dacă nu v-am convins cu acest scurt review poate vă convinge trailer-ul subtitrat în limba română:

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata