Am așteptat Jurassic World ca pe „pâinea caldă”. Acțiunea are loc la 22 de ani de la prima parte. Țin minte că în 1993 aveam 12 ani și am fost fascinat de dinozauri. Era incredibil la vremea aceea, când efectele CGI erau foarte scumpe, cât de bine au fost realizați. E prima continuare care are loc din nou pe insula Nublar. Cele 2 continuări de care a avut parte Jurassic park au avut loc pe insula Sorna, situată în apropierea insulei Nublar. Vreau să vă spun că vedetele nu sunt actorii, ci dinozaurii!!! Am vizionat Jurassic World la Cinema Dacia din Reșița de la ora 21:00 și țin să le mulțumesc organizatorilor pentru invitație. Jurassic World e un film pentru noua generație, copiii care nu au văzut primele 3 filme din serie. Dar pot să vă spun că și vechea generație va fi satisfăcută. Indiferent că v-a plăcut sau nu prima trilogie, nu ratați această continuare de zile mari.
Au trecut 22 de ani de la evenimentele din Jurassic Park, iar acum extraordinarul parc de distracţii imaginat de John Hammond se intitulează Jurassic World şi este una dintre cele mai râvnite destinaţii turistice de pe glob, al cărui „șef” e un bogătaș pe nume Masrani. Parcul, timp de 20 ani, a avut un success fulminant, având în permanență peste 20.000 de turiști. Dar ca în Reșița, unde entuziasmul cinefililor a scăzut, la fel s-a întâmplat și cu acest parc, numărul de vizitatori scăzând constant. Pentru a atrage din nou vizitatori, corporaţia Masrani, deţinătoarea parcului, dă ordin să se creeze un alt dinozaur, „mai mare, mai fioros și cu mai mulți dinți”, numit Indominus Rex, care are gene încrucișate de la mai multe specii, astfel calitățile sale de prădător întrecând orice fel de așteptări.
Frații Gray şi Zach Mitchell sunt trimiși de părinții lor, aflați în prag de divorț, pe insula Nublar la mătușa lor Claire, care e și managerul parcului, pentru o vacanță de vis. Dar ce se întâmplă când Indominus Rex evadează și ucide orice ființă vie care-i apare în cale?!
E chemat Owen Grady, un fost militar care iubește animalele și care a reușit să creeze o legătură cu 4 velociraptori: Blue, Delta, Charlie și Echo. Mi-a plăcut la nebunie, pentru că acest film e un omagiu adus vechiului Jurassic Park. Veți vedea de ce doar urmărind acest film cu dinozauri la CINEMA.
Chris Pratt e Owen Grady. Se pare că e un actor pe val, având în vedere că a jucat rolul principal și în Gardienii Galaxiei. Trebuie să recunosc că până la Gardieni, nu auzisem de acest actor. Owen e un erou în adevăratul sens al cuvântului. Lucrând undeva pe insulă, el nu suportă modul în care Jurassic World Corporation se poartă cu aceste animale. El respectă acesti creaturi dispărute de 65 de milioane de ani și e fericit când poate să fie de folos;
Bryce Dallas Howard e Claire Dearing, managerul parcului. Aceasta își neglijează nepoții deoarece e foarte ocupată cu administrarea parcului. Dar când Indominus se dezlănţuie, prioritățile acesteia se schimbă;
Nick Robinson e Zach Mitchell, cel mai mare dintre frați și unul din nepoții lui Claire;
Ty Smpkins e Gray Mitchell, fratele mai mic al lui Zach. Gray e fascinat de dinozauri și e un mic geniu;
Irrfan Khan e Simon Masran, șeful corporației Masrani și proprietarul Jurassic World;
Vincent D’Onofrio e Vic Hoskins, șeful InGen. Scopul acestuia e ca dinozaurii să fie dresați și să fie trimiși în război în locul oamenilor. Ceea ce uită el e că dinozaurii nu sunt animale de casă;
Omar Sy e Barry, un angajat care face echipă cu Owen în creșterea velociraptorilor;
BD Wong e Dr Henry Wu, geneticianul șef și șeful fostei echipe care a creat dinozaurii din Jurassic Park. E singurul personaj care a mai apărut într-un film din această serie.
Noul parc vă va da o senzaţie de nedescris.. Veţi vedea 17 tipuri de dinozauri și o luptă crâncenă între Indominus Rex și… Din păcate, pot doar să-mi imaginez cum e pe IMAX 3D și 4Dx, pentru că în 3D, Jurassic World e demențial și dinozaurii invadează la propriu cinematograful. 🙂
Colin Trevorrow nu a făcut rabat la bani pentru realizarea dinozaurilor. Sunt așa de bine creați, încât veți avea senzația că sunt vii. În plus, se mișcă mult mai realist față de versiunile anterioare. Ce naiba?! Doar au trecut 22 de ani. La capitolul efecte vizuale nu e nicio șansă să plecați dezamăgiți. Jurassic World are numeroase twist-uri și e un film care vă va ține cu „sufletul la gură”. E un film care merită văzut și revăzut. Eu chiar sper ca unii din distribuitorii filmelor de home entertainment din România să se înțeleagă cu cei de la Universal și să se lanseze și pe blu-ray 3D în România.
Ca fapt divers, avem toate șansele să vedem un parc cu dinozauri în realitate, pentru că o echipă de cercetători de la Universitatea Universitatea Imperial College din Londra a descoperit o serie de fragmente osoase ale unor dinozauri din Cretacic. În țesuturile moi examinate de specialiști, s-au găsit urme de structură similare colagenului.
Paleontolgul Susannah Maidment a explicat că și dacă ar găsi urme de AND, pentru a putea reconstitui un dinozaur ca în Jurassic Park, ar fi nevoie de genomul complet al acestor animale.
Sper din tot sufletul ca Jurassic World să fie un succes pentru că merită. Nu de alta, dar îmi doresc să văd cel puțin o continuare. Nu are rost să vă spun mai multe. Mergeți și-l vizionați. Chiar dacă nu ați văzut primele 3 părți și vă place trailer-ul, merită să dați o fugă la cinema. Atât copiii cât și adulții vor fi entuziasmați. Când veți mai avea șansa să vedeți animale dispărute cu 65 de milioane de ani în urmă la CINEMA?!
În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat la JURASSIC WORLD:
[review]
[rwp-review id=”0″]
Cmentariile sunt închise