Înainte să te cunosc, contrastele se atrag

0

            Înainte să te cunosc, titlu original Me before you, e un film romantic lansat anul acesta, regizat de Thea Sharrock după un scenariu scris de Jojo Moyes, autoarea romanului cu acelaşi nume. În noiembrie s-a lansat în România şi continuarea romanului Me before you. Cine ştie… Poate în curând vom avea parte şi de ecranizarea acestei continuări, pentru că acest film a fost un succes. La un buget de 20 de milioane de dolari, a avut încasări de 207,4 milioane de dolari.

Înainte să te cunosc

            Înainte de începe o scurtă descriere aş vrea să vorbesc puţin despre eutanasiere. Cuvântul provine din greacă (eu înseamnă „bine”, iar thanatos înseamnă „moarte”). Eutanasierea e acțiunea prin care se suprimă, în mod nedureros, viața unui om sau animal, a cărui suferință este greu de suportat și însoțește o moarte iminentă și inevitabilă. În țările în care aceasta este permisă, se aplică eutanasierea atunci când pacientul suferă de dureri intense, boala sa se află într-o fază terminală, își dă consimțământul și alege de bunăvoie acest mod de renunțare la viață.

Înainte să te cunosc

                O fată simplă dintr-un orășel din Anglia rămâne fără job după ce cafeneaua unde lucrează se închide. Un tânăr bogat cu o viață plină de succese și un om care iubește viața, în urma unui accident, rămâne țintuit într-un scaun cu rotile. Peste 6 luni urmează să fie eutanasiat pentru că nu mai dorește să trăiască această viață plină de chin. Fata e angajată temporar (6 luni) pe postul de îngrijitoare, chiar în momentul în care tânărul credea că viața pe care o duce nu este de trăit. Legați de circumstanțe dar venind din lumi total diferite, colaborarea celor doi nu începe deloc bine. Dar fata devine foarte hotărâtă să îi demonstreze că viața e frumoasă și că merită să fie trăită din plin. Astfel, cei doi au parte de întâmplări ce le vor modifica felul în care percep lumea, viața și oamenii, cum nici măcar nu își puteau imagina. Întrebarea e: „Va reuși oare Lou să-l convingă pe Will să renunțe la idea eutanasierii?!” Veți afla doar urmărind această ecranizare care vă va sensibiliza la maxim.

Înainte să te cunosc

Sam Claflin e William Traynor, un tânăr de 31 de ani a cărui viață s-a schimbat în totalitate în urmă cu 2 ani când a fost lovit de un motor. Trăia o viață plină de adrenalină, era un aventurier. Acum are o viaţă de sihastru: nu vrea pe nimeni în preajma lui, nu iese din casă şi are doar câteva activităţi de rutină. Singura sa dorință e să moară pentru că nu mai poate face ceea ce-și dorește.Va reuși oare Lou să-l convingă că viața merită trăită?;

will

Emilia Clarke e Louisa Clark, o fată de 26 de ani care nu știe ce vrea de la viață. E o fată exuberantă, care nu a avut şansa de a se bucura de lux, ducând o viață mai anostă decât Will. E uimită în momentul în care intră pe poarta vilei familiei Trayor. Are impresia că se află într-un castel;

lou

Charles Dance și Janet McTeer sunt Steven și Camilla Traynor, părinții lui Will;

parents

Matthew Lewis e Patrick, iubitul lui Lou. Cei 2 sunt împreună de 7 ani, iar lui Patrick îi place să facă sport, dar o cam neglijează pe Lou. Nu prea îl interesează ce vrea Lou, face ce-și dorește el;

Nu uita sa citesti
Related Posts

patrick

            Dacă în prima parte a filmului am râs de m-am prăpădit, în a doua parte am plâns cu lacrimi de crocodil. E imposibil să nu râzi când vezi cât de stângace Lou. În încercarea de a-l înveseli pe cel mai ironic om din lume, face tot felul de pozne. Bineînţeles, după ce „gheaţa” dintre ei începe să se topească, între cei doi se crează o frumoasă legătură de prietenie și fiecare se ajută unul pe altul fără măcar să-și dea seama.

Înainte să te cunosc

            Cei doi pornesc într-o serie de mici expediţii al căror scop este să îi arate lui că viaţa e plină de surprize. De la o simplă plimbare în jurul vilei familiei, până la o cursă de cai sau un concert de muzică clasică, fiecare ieşire le întăreşte prietenia, care, în curând, se transformă în dragoste. Însă, lucrurile nu merg de la sine, mai ales că Patrick nu e deloc fericit să afle de existenţa lui Will. Will începe din nou să râdă, dar dorința sa de a-și curma viața pare de neclitit. Ce poate face Lou ca acesta să se răzgândească?

Înainte să te cunosc

            Cum de părinții pot fi de acord cu așa ceva? Are Will dreptul să renunțe la viață? De ce se dă bătut, când chiar el spune că viața merită trăită? E mai bine să „mori cu demnitate” sau să trăiești chinuit amintindu-ți ce bine era înainte? La toate aceste întrebări încearcă să răspundă și acest film. Răspunsurile sunt mai mult sau mai puțin satisfăcătoare.

Înainte să te cunosc

            Înainte să te cunosc a generat o serie de reacții negative deoarece majoritatea s-au revoltat datorită mesajului aparent care îndeamnă persoanele cu dezabilități să-și ia viața, pentru a nu mai fi o povară pentru cei din jur. Recunosc… Nu sunt o fire romantică, dar actorii îşi joacă aşa de bine rolurile încât e imposibil să nu trăieşti „aventurile” alături de ei.

            Înainte să te cunosc s-a lansat în România pe DVD și Blu-ray. Dacă comandați filmul de pe site-ul www.provideo.ro veți primi și cartea cadou, în limita stocului disponibil.

before

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar