Misiune imposibilă 2, nimeni nu se pune cu Himera

                Misiune imposbilă 2, la fel cum spune şi titlul, e al doilea film din acestă serie, fiind lansat în 2000, la 4 ani după primul. Pelicula a fost regizată de John Woo, după un scenariu scris de Robert Towne. De această dată, Ethan trebuie să vâneze unul din cele mai periculoase virusuri… Himera, care la 20 de ore după infectare, înseamnă moartea celui infectat. Antivirusul funcţionează doar dacă e injectat înainte să se implinească 20 de ore ca Himera să fie în corpul infectatului. Tom Cruise şi Paula Wagner sunt producătorii acestei pelicule.

Misiune imposbilă 2

                „Orice încercare de a crea un erou trebuie să înceapă cu ceva de care are nevoie orice erou… ceva rău. De aceea, în căutara eroului, Bellerophon, a fost creat un monstru… Himera.” sunt cuvintele lui Nekhorvich, un biolog molecular. Era specializat în recombinarea moleculelor de ADN. Conform legendei grecești, Bellerophon e cel care a ucis-o pe Himera, un monstru cu cap de leu și coadă de șarpe, care prăda lumea antică. Nekhorvich a creat prin Himera un virus monstru, iar prin  Bellerophon anti-virusul pentru a-l distruge.

Misiune imposbilă 2

                Himera, boala creată genetic de dr Nekhorvich , trebuie oprită. Ethan Hunt, alături de echipa sa formată din: expertul în computer Luther Stickell, pilotul Billy Baird și frumoasa hoață Nyah, trebuie să recupereze toate probele ce conțin substanța care ar putea infecta întreaga populație a globului. În plus, el trebuie să se lupte și cu o bandă de teoriști condusă de fostul agent IMF, Sean Ambrose. Acesta l-a înlocuit pe Ethan în două misiuni care au avut succes, dar de această dată… După cum spunea și comandantul misiunilor IMF, Swanbeck, dacă era o misiune grea, era floare la ureche pentru Ethan. Dar aceasta e o MISIUNE IMPOSIBILĂ.

Misiune imposbilă 2

                La modă în anii 2000 erau filmele de acţiune regizate de John Woo. Cei care au mai vizionat filme regizate de acesta ştiu la ce să se aştepte: urmăriri în viteză, scene de luptă bine coregrafiate, filmate în reluare, şi cascadorii la limita imposibilului. La fel ca în toată seria Misiune imposibilă, Tom Cruise şi-a executat singur cascadoriile. Faza de la începutul filmului în care urcă pe stâncă, alunecă şi se prinde în ultimul moment a fost reală. Acea urmărire pe motoare de la final, în care Tom Cruise e în picioare pe lângă motor, l-a lăsat pe actori fără talpa de la pantof. Să nu mai vorbesc de lupta finală în care cuţitul i se opreşte la 0,64 cm de globul ocular. Şi cuţitul a fost real. Cum de Tom Cruise mai e în viaţă?! Nimeni nu-şi poate explica. Înseamnă că în spate a avut o echipă de profesionişti care a calculat totul pentru ca acesta să nu fie rănit.

Misiune imposbilă 2

                Distribuţia?!

Bineînţeles, Tom Cruise e Ethan Hunt, agentul IMF care are parte doar de misiuni impsobile;

ethan

Dougray Scott e Sean Ambrose, agentul care trădează din dorinţa de a se îmbogăţi;

sean ambrose

Thandie Newton e Nyah, o hoaţă, fostă iubită a lui Ambrose, care face parte din echipa lui Ethan;

nyah

Echipa e completată de:

Ving Rhames – Luther Stickell, expertul în calculatoare şi

Luther Stickell

John Polson- Billy Baird, pilotul acestora;

Billy Baird

Richard Roxburgh e Hugh Stamp, tipul care se ocupă cu securitatea lui Sean:

hugh stamp

Brendan Gleeson e John C. McCloy. El e de vină pentru infectarea partenerul lui Nekhorvich, Graski, cu Himera.  L-a infectat pe acesta pentru a afla cât de gravă e boala în realitate. Nu ştia că trebuie injectat cu Bellerophon în maxim 20 de ore de la infectare. A avut nevoie de Himera pentru a putea vinde Bellerophon. Îi plac banii, iar scopul său e să se îmbogăţească;

John C McCloy

Un cameo are şi Anthony Hopkins în rolul comandantului misiunilor IMF, Swanbeck.

hopkins

                Formaţia de muzică rock Metallica a acceptat să compună melodia I disappepear special pentru coloana sonoră a filmului. Pentru secvenţa de pe munţii Dead Horse Point din Utah, Tom Cruise a fost prins în cabluri, care au fost înlăturate apoi digital. John Woo, având rău de înălţime, nu a vrut să filmeze acea scenă, dar Tom Cruise a insistat şi a luat echipa de filmare după el. Iniţial, Misiune imposibilă 2 trebuia să aibă 3 ore jumătate, dar studiourile i-au impus lui Woo să nu depăşească 2 ore.

Misiune imposbilă 2

                Motocicletele folosite în scena finală sunt un Speed Triple şi o Datoyna, folosite de Tom Cruise, respectiv Dougray Scott. Iniţial, Tom Cruise a cerut ca filmul să fie regizat de Brian de Palma, dar cum acesta refuzat să regizeze şi sequel-ul, Cruise s-a reorientat spre regizorul momentului, John Woo. Pe Dougray Scott înainte de acest film l-am mai văzut doar în Ever after. De la Misiune imposibilă 2, am mai avut ocazia să-l văd în doar 2 filme care nu mi-au plăcut la fel de mult: Death race 3 şi Taken 3.

Misiune imposibilă 2

                Cu siguranţă vă întrebaţi din cele 2 serii de filme cu super spioni Misiune imposibilă şi 007: James Bond, pe care din cei 2 îi prefer. Eu îl prefer pe Ethan, pentru că e un tip care lucrează în echipă şi nu-i place să facă victime, preferând doar să-şi scoată inamicii din joc şi nu să le ia şi viaţa, pe când Bond e lupul căruia îi place să lucreze singur şi e celebru pentru cuceririle sale. Sunt 2 agenţi total diferiţi. Ethan e agent american, iar Bond e agent englez care lucrează pentru MI 6. Dar în materie de cascadorii, Tom Cruise e peste oricare actor care l-a interpretat pe Bond de-a lungul a jumătate de secol.

Misiune imposibilă 2

                Misiune imposibilă 2  e un film care nu trebuie ratat de fanii acestei serii, fiind mai bun ca primul film din serie. În plus, e al doilea ca încasări, situându-se după Protocolul fantomă (2011). E singura serie care de la o parte la alta e tot mai antrenantă şi mai bună. Dar ajuge cu atâta vorbăraie. Vă las să vizionaţi trailer-ul acestui film cu super spionul Ethan Hunt:

                Misiune imposibilă 2 s-a lansat în România pe DVD. Din păcate, în unele momente, subtitrarea lasă de dorit. Dacă ştiţi engleză vă veţi da seama că nu e tradus corect. Bonusurile de pe DVD sunt subtitrate în limba română.

DVD

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.

Cmentariile sunt închise