Transformers 4: Age of Extinction, startul unei noi trilogii?!

                Michael Bay revine cu un al patrulea film inspirat din universul Transformers. Regia este semnată de același Michael Bay şi producţia executivă realizată de Steven Spielberg. Scenariul este scris de către Ehren Kruger, scenarist al seriei Transformers de la Revenge of the Fallen încoace. De data aceasta, Age of Extinction este un reboot al francizei. De această dată, transformerii sunt dușmanii omenirii. Indiferent că sunt decepticoni sau autoboți, ei sunt vânați de oameni. De ce?! Din cauza a ceea ce s-a întâmplat în Transformers 3: Dark of the moon. Omenirea în această luptă de exterminare a roboţilor este ajutată de un vânător de recompense venit din spațiu, un transformer numit Lockdown. Subiectul noii francize?! Se bazează pe un element chimic, un minereu numit transformium, care stă la baza genomului transformerilor.

1

                Acţiunea filmului se petrece la patru ani după invazia oraşului Chicago. La patru ani după evenimentele din Dark of the Moon, un mecanic împreună cu fiica lui descoperă un Optimus Prime dezactivat. Între timp, un om de afaceri întreprinzător şi un grup de oameni de ştiinţă încearcă să tragă concluzii din ultimele experienţe cu Transformeri şi să împingă limitele tehnologiei într-o zonă care scapă de sub control.

2

                Exterminarea este primul din serie care are un întreg nou set de personaje umane, fiind şi primul în care apar Dinoboţii. Dintre personajele iniţiale fac parte Optimus Prime, Bumblebee, Ratchet şi Brains. Dinoboţii sunt un grup de Transformers, asemănători Autoboţilor. Originile şi abilităţile lor diferă de la o versiune la alta, dar sunt ilustraţi în general drept Autoboţi foarte puternici, rezistenţi la avarii şi capabili să zboare în modul robot, abilitate pe care o mai au şi Decepticonii. Sunt independenţi şi îşi urmăresc interesele proprii.

3

Cine sunt dinoboții?!

Grimlock – liderul echipei, se transformă într-un Tyranosaurus Rex;

Slag – lider secund, se transformă în Triceratops;

Sludge – se transformă în Apatosaur;

Snarl – se transformă în Stegosaur;

Swoop – se transformă în Pteranodon.

4

                Părerea mea este că această nouă parte e cea mai reușită. În primul rând, 3D-ul este mult mai reușit decât în precedentul film, iar distribuția mi se pare mult mai reușită. Ar mai fi ceva. Dacă până acum vechea trilogie avea un aer adolescentin, acum devine mai serios. Dacă Sam Witwicky îl descoperă accidental pe Bumblebee, Cade Yeager are şansa de a-l repara chiar pe Optimus Prime.

5

Mark Wahlberg îl interpretează pe Cade Yager. El este doar un copil ascuns în trupul unui adult. Este un inventator și speră ca printr-o invenție să asigure viitorul fiicei sale. Aș putea spune că este un inventator sărit de pe fix. În momentul în care își dă seama că capul tractor cumpărat este un transformer, acesta vrea să-l repare și să câștige o recompensă de 100.000 de dolari;

cade

 Nicola Peltz este Tessa, fiica lui Cade, o adolescentă de 17 ani care este îndrăgostită de Shane Dyson;

tessa

Jack Reynor este Shane Dyson, un pilot de curse irlandez îndrăgostit de Tessa. Bineînțeles că între el și Cade au loc tot felul de replici savuroase și foarte comice;

Nu uita sa citesti

Cleaner

Related Posts

Maria

Moana 2

shane

Stanley Tucci este Joshua Joyce, un miliardar pasionat de tehnologie, devenit victima propriei obsesii pentru inteligenţa şi viaţa artificială;

joshua

Kelsey Grammer este Harold Attinger, gardianul din umbră al Americii şi întruchiparea fricii care i-a cuprins pe americani după atacul asupra oraşului Chicago, în care se recunosc uşor ecourile 9/11 din viaţa reală.

harold

                Filmul abundă de explozii, împuşcături cu arme extraterestre, roboţi şi maşini arătoase, iar Wahlberg savurează fiecare scenă. În ceea ce-i priveşte pe roboţi, singurele figuri cunoscute sunt Bumblebee şi Optimus Prime, al cărui conflict interior este principala temă de gândire a filmului. După cum bine știți, Optimus a luptat pentru oameni. Acesta ajunge să pună la îndoială alegerile pe care le-a făcut în trecut, iubirea sa pentru oameni transformându-se treptat în ură și dispreț în momentul în care își vede prietenii vânați. Dilema sa este: să continue să lupte pentru oamenii care l-au trădat ori să-i abandoneze şi să revină printre roboţi, şi ei dezbinaţi de lupte interne.

6

                Printre noii tranformeri l-am remarcat pe Lockdown (voce Mark Ryan), mercenarul extraterestru, vânătorul de recompense care are propriul motiv de a-i ajuta pe oameni, la final fiindu-i absolut indiferent ce se va întâmpla cu aceştia după plecarea sa. Pentru capturarea lui Optimus Prime, ar da la schimb „sămânța”. Creatorii au folosit „sămânța” pentru crearea tranformerilor.

7

                O altă apariție remacabilă este Galvatron, reîncarnarea lui Megatron. Bay a adus un aer proaspăt echipei Autoboților, pornind de la Drift (voce Ken Watanabe), un autobot de origine japoneză al cărui cod al onoarei este punctat permanent (se transformă într-un Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse), Hound (voce John Goodman)m un uriaş burtos şi bărbos, care fumează trabuc şi nu ezită să-şi folosească până şi casca şi cureaua drept arme. Armamentul și personalitatea sa mi-au adus aminte de shooter-le pe care le joc, în care puteai avea în inventar zeci de arme și o tonă de muniție. Crosshairs (voce John DiMaggio) este un pistolar cu pelerină care mi-a amintit de Neo. Bineînțeles, revin Brains și preferatul meu, Bumblebee, acesta fiind cel mai amuzant autobot. Acesta ia forma unui Chevrolet Camaro din 1967 și din 2014.

8

                Age of Extinction din punct de vedere al acțiunii nu duce lipsă de nimic. Veți viziona: urmăriri pe drumuri de ţară, autostradă; lupte între autoboți și oameni: lupta dintre Optimus Prime și liderul DINOBOȚILOR. Efecte speciale halucinante. Pe partea de coloană sonoră, Imagine Dragons fac o treabă excelentă cu single-ul Battle Cry.

9

                Vă invit să urmăriți trailer-ul subtitrat al blockbuster-ului anului 2014:

                Transformers: Age of Extinction s-a lansat în România în 5 variante: DVD, blu-ray, blu-ray 3D, blu-ray 3D steelbook și blu-ray 3D Bumbelbee box set. Eu am achiziționat varianta pe blu-ray 3D pentru că pe mine nu mă interesează carcasele pentru că am foarte multe filme originale și stau în mape. Dar pentru cei care nu au foarte multe filme originale la colecție, merită să le achiziționeze în variantă steelbook sau Bumbelbee box set.

transf

47 lei       BD 100 lei           BD3D 140 lei     steelbook 3D 170 lei]      Cumpără BD3D Bumbelbee box set

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise