Camera terorii, unele uși ar trebui să rămână închise

0

                Camera terorii, titlu original The disappointments room, e un film horror regizat de D.J. Caruso după un scenariu scris de Wentworth Miller. Am vizionat acest film, azi de la ora 18:00 la Cinema Dacia Reșița. Am fost atras de trailer și distribuție dar am fost puțin dezamăgit. Mă așteptam la altceva. De fapt camera terorii, e o cameră a dezamăgirilor. Teoretic așa și trebuia tradus, dar cineforum i-a dat un titlu mai terifiant.

Camera terorii

                Dana (Kate Beckinsale) și David (Mel Raido) formează un cuplu care decide să se mute din marea și apăsătoarea agitație a orașului New York. Cei doi se stabilesc undeva, în sudul Statelor Unite, într-un decor izolat, liniștit, rural. Amândoi sunt în căutarea unui nou început de care simt că au nevoie, pentru că tocmai ce au trecut printr-o mare tragedie, moartea fetiţei lor nou-născute (a avut doar 90 de zile când a decis să părăsească această lume). Prin urmare, Dana și David, împreună cu Lucas (Duncan Joiner), fiul lor în vârstă de 5 ani, se mută în casa visurilor lor, o fostă reședință somptuoasă lăsată între timp pradă paraginii. Pe măsură ce Dana se ocupă cu renovarea casei, lucruri ciudate, înspăimântătoare și inexplicabile încep să se producă.

Camera terorii

                Fiind arhitectă, Dana este cea care descoperă faptul că din planurile casei lipsește o cameră. Este vorba despre o cameră din pod, închisă cu cheia. O serie de evenimente o conduc pe Dana la locul în care era ascunsă cheia și, astfel, aceasta deschide camera din pod ce statea încuiată de zeci și zeci de ani. După această descoperire Dana începe să vadă spiritul unei fete diforme și a unui judecători monstruos care îi amenință copilul. Dar oare chiar aşa se întâmplă sau Dana își pierde propria sănătate mintală?! Veţi afla doar la cinema.

Camera terorii

                Această cameră care lipseşte din planurile casei se numeşte camera dezamăgirilor. În trecutul nu foarte îndepărtat, în casele bogaților existau aceste camere, locuri în care erau ascunși de ochii lumii copiii cu probleme speciale sau cu diformități, ai proprietarilor. Copiii erau izolați în astfel de camere pentru a nu-i stânjeni în vreun fel pe părinții lor. Filmul a fost inspirat de cazul familiei Dumas, care a cumpărat o casă veche în Rhode Island, casă care a aparţinut la un moment dat unui judecător influent din acea comunitate. Familia a descoperit în pod o cameră încuiată cu lacăt pe exterior, având o podea de metal şi o gură de scurgere în mijloc.

Nu uita sa citesti

Camera terorii

                Pentru producători a fost o adevarată provocare să găsească locaţia perfectă pentru a filma acest film inspirat dintr-un caz real. Au găsit locaţia: conacul Adamsleigh, iar filmările au durat doar 36 de zile.

Camera terorii

                Partea cea mai frumoasă la filmele de groază, e foarte familial că cei care vor să producă un şoc în viaţa lor, aleg un conac imens în care pot trăi liniştiţi 30 de oameni. Pentru o familie format de 3 persoane mi s-a părut că vor ca astfel de entităţi să-i bântuie.

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar