The Accountant: Cifre periculoase, contabil pentru organizațiile criminale

0

                The Accountant: Cifre periculoase, titlu orginal The Accountant, e un thriller psihologic regizat de Gavin O’Connor după un scenariu scris de Bill Dubuque. De ce spun psihologic? E un film la care trebuie să fii atent de la început până la final. De ce? Nu o să înțelegeți nimic. Să vă dau un exemplu. Eu am vizionat acest film ieri de la 21 în avanpremieră la cinema Dacia Reșița și am avut în apropiere un „cinefil” care a stat tot timpul filmului pe telefon și a băut bere. După film a spus că a fost un thriller ca oricare altul, după care a pus întrebarea: „Dar totuși ce s-a întâmplat? Eu nu am înțeles nimic.” Dacă nu vă plac filmele care vă pun mintea la contribuție, mai bine stați acasă decât să-i deranjați pe alții care chiar vor să „trăiască” un film în liniște. Cu această ocazie le mulțumesc organizatorilor pentru invitație.

The Accountant

                Îaninte să vă spun despre ce vorba, trebuie să vă spun câte ceva despre autism. Termenul de „autism” este folosit în sensul larg de „tulburări din spectrul autismului”. Autismul este o tulburare de dezvoltare de origine neurobiologică şi este considerată drept una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei. Autismul este tulburarea „centrală” din cadrul unui întreg spectru de tulburări de dezvoltare, cunoscut sub numele de tulburări din spectrul autismului TSA (autism spectrum disorders), alături de Sindromul Asperger şi tulburările pervazive de dezvoltare, denumite şi autism atipic. De obicei, cei care suferă de această boală au dificultăţi profunde de învăţare. Dar în cazuri mai rare au un nivel de inteligenţă superioară, chiar aproape de genialitate în anumite domenii. În cazul de față, persoana lucrează cu cifrele cu o viteză incredibilă.

The Accountant

                Christian Wolff e un contabil care a avut parte de o copilărie umbrită de autism. Dar tatăl său, militar de carieră, nu a considerat niciodată acest lucru un impediment și de aceea a făcut din el un luptător din toate punctele de vedere. Chris are biroul la firma ZZZ Accounting în Plainfield, Illinois, și se ocupă de taxele clienților săi de vârsta a treia. Dar asta e doar o acoperire, pentru că el este angajat de mai toți capii interlopi ai lumii, ca să le „aranjeze” registrele. Acest lucru îl face foarte prețuit, dar și foarte expus la secretele acestora. Din cauza bolii sale, e mai bun la cifre decât la relaționarea cu oamenii.

The Accountant

                Lucrurile se complică în momentul în care Dana, o contabilă de la compania de robotică Living Robotics, găsește discrepanțe în registre. Wolff acceptă să rezolve misterul banilor lipsă și îi împărtășește Danei descoperirile sale, făcând-o astfel părtașă la o dezvăluire care va provoca multă vărsare de sânge, deoarece o armată de asasini pornește pe urmele celor doi. „Colac peste pupăză,” un director de la Trezorerie pornește pe urmele lui Christian cu ajutorul unei tinere promițătoare.

The Accountant

Ben Affleck e Christian Wolff, contabilul bolnav de autism. Când face contabilitatea pentru capii interlopi, acesta își ia alte nume;

contabilul

Anna Kendrick e Dana Cummings, contabila în fața căreia Chris își deschide sufletul;

dana

Jon Bernthal e șeful asasinilor;

asasinul

John Lithgow e Lamar Blackburn, șeful companiei de robotică Living Robotics;

Nu uita sa citesti

Bullet Train

Related Posts

Elvis

lamar

J.K. Simmons e Raymond King, șef al Trezoreriei, care se află pe urmele lui Chris;

king

Cynthia Addai-Robinson e Marybeth Medina, o analistă a Trezoreriei care trebuie să dea de urma lui Chris.

medina

                Ben Affleck a acceptat proiectul pentru că urma să fie regizat de Gavin O’Connor şi pentru că are un subiect neobişnuit. Filmul este despre cum încercă părinţii şi persoanele abilitate să-i protejeze pe copii. Affleck a avut un rol foarte dificil care a avut nevoie de multă documentare doar pentru a integra personajul în viaţa reală.

The Accountant

                Mi-a plăcut enorm Jon Bernthal în rolul unui ucigaș plătit însărcinat să-l elimine pe Chris. Vă veţi dea imediat seama că cei doi sunt două forțe aproximativ egale și că va fi o luptă crâncenă la final. Doar că Jon Bernthal nu e doar un asasin cu sânge rece, ci are un cod propriu pe care-l urmează cu sfinţenie. Nu degeaba Bernthal a primit rolul principal din serialul Netflix The Punisher.

The Accountant

                Putem spune că va avea loc o înfruntare între DC COMICS şi MARVEL. Mi-a plăcut enorm cum regizorul Gavin O’Connor a jonglat cu imaginile. Avem un Chris Wolff matur, dar regizorul ne trimite și în trecut pentru a ne arăta cum a devenit aceasta un contabil priceput şi cum a reuşit să se integreze deşi a fost bolnav de autism. A avut o copilărie grea… Mama l-a părăsit şi povara creşterii a căzut pe umerii tatălui.

The Accountant

                Singurul lucru care pot spune că m-a dezamăgit în acest film în care toate personajele par să aibă secrete e că am bănuit care e secretul personajului interpretat de Jon Bernthal. Per total, The Accountant: Cifre periculoase e un thriller care-i va ține pe cinefilii inteligenți „în priză” de la început până la sfârșit.

The Accountant

                The Accountant: Cifre periculoase s-a lansat în urmă cu 2 săptămâni peste ocean ocupând prima poziție în box office-ul american. Am citit foarte multe cronici, iar cei care au criticat acest film cu siguranță nu au înțeles mesajul. Ce să-i faci?! Nu toți oamenii sunt deștepți și înțeleg subtilități.

[review]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata