“Crimson Peak” nu va fi doar “un film despre o casă bântuită”

0

“Normal” nu este un cuvânt potrivit pentru a descrie producțiile lui Guillermo del Toro și se pare că noul său film “Crimson Peak” nu va spune o poveste obișnuită despre o casă bântuită.

Regizorul del Toro refuză să numească ultima sa producție “un film despre o casă bântuită” și precizează că este vorba despre ceva mai mult decât o simplă casă bântuită.

Acțiunea filmului “Crimson Peak” se petrece în Cumbria, în secolul al XIX-lea, într-un conac imens. Edith (Mia Wasikowska), o tânără scriitoare, încearcă să își refacă viața după un eveniment tragic. Aceasta se îndrăgostește de Sir Thomas Sharpe (Tom Hiddleston) și cei doi se căsătoresc. Edith se mută la conacul soțului său, Crimson Peak. Aici, ea descoperă că Thomas nu este ceea ce pare, iar imensul conac “respiră, sângerează și … își amintește.”

Guillermo del Toro menționează că filmul său nu prezintă o casă bântuită de fantome, ci o acțiune mult mai complexă: “Casa este o reprezentare a familiei care a stat acolo – este ca o cușcă, un borcan pe care îl folosești ca să omori fluturi. Casa este o capcană sinistră.”

În trecut, regizorul a vorbit despre sursele sale de inspirație, cum ar fi “The Haunting” (regizat de Robert Wise), “The Innocents” (regizat de Jack Clayton) și “The Shining” (regizat de Stanley Kubrick).

“Crimson Peak” are premiera în cinematografele din România pe 16 octombrie.

“Crimson Peak”

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar