Law abiding citizen, nimeni nu e mai presus de lege

                Law Abiding Citizen este un thriller din 2009 regizat de F. Gary Gray după un scenariu Kurt Wimmer. Acțiunea are loc în Philadelphia și spune povestea unui bărbat a cărui familie a fost ucisă și care se răzbună pe sistemul de justiție corupt. Law Abiding Citizen a fost tradus la noi Motivat să ucidă, un titlul total neinspirat din punctul meu de vedere, pentru că nu spune nimic. Trebuia tradus mai degrabă Cetățean supus legii. Scenariul este excelent gândit și vă va ține în tensiune pe tot parcursul filmului. Consider că nesupunerea civică, acţiunile anarhice, actele de a-ţi face singur dreptate sunt măsurile de ultimă instanţă ale corecţiei sociale, în momentul în care căile democratice au fost epuizate. De aceea l-am înțeles și aprobat pe Clyde Shelton, personajul care „vorbea” la persoana întâi în primul paragraf. Din același motiv l-am urât pe Nick Rice, „avocatul diavolului”.

1

                Clyde Shelton este un inventator strălucit care duce o viaţă fericită alături de familie, până în momentul în care asistă neputincios la uciderea cu bestialitate a fiicei şi sotiei sale, în propria sa casă. Voi ce ați face dacă ați fost martori la aceste crime, ați fost înjunghiat și ați fi scăpat cu viață? Dar asta nu e singura problemă…

2

                Cei doi asasini sunt prinși, iar tânărul procuror adjunct Nick Rice este forţat de seful său să accepte o înţelegere cu unul dintre criminali. Prin înțelegerea respectivă se asigură că unul dintre cei doi va fi condamnat la moarte. Din păcate, cel care a pecetluit înțelegerea este cel care a fost capul răutăților, ucigașul și violatorul celor două. Acesta primeşte o pedeapsă infimă, în timp ce complicele său este condamnat la moarte.

3

                Greşeala este fatală, pentru că Shelton porneşte o cruciadă sângeroasă împotriva sistemului. Imediat cum iese din închisoare, după o sentinţă de 10 ani, ucigaşul care nu a plătit pentru fapta sa este asasinat, Clyde Shelton recunoscându-şi crima fără nicio urmă de regret. Mai mult, el ii dă un ultimatum procurorului: fie se îndreaptă carenţele sistemului judiciar, fie toţi cei implicaţi în procesul de acum 10 ani vor muri. Deşi în închisoare, el orchestrează cu măiestrie cele mai spectaculoase asasinate, imposibil de anticipat sau prevenit de către autorităţi.

4

În rol principal, Gerard Butler: îl interpretează pe Clyde Shelton, un fost tactician al armatei americane care a asistat la uciderea fiicei și soției;

clyde

În rol secundar îl veți recunoaște pe Jamie Foxx care-l intepretează pe Nick Rice, în rolul avocatului apărării;

Nu uita sa citesti
Related Posts

nick

                Partea frumoasă din film este că, din închisoare, Clyde reușește să-și pună în aplicare un plan amplu de pedepsire a judecătoarei și avocaților implicați în proces. Law Abiding Citizen este tensionat. Când ai impresia că s-a terminat, mai urmează ceva: explodează ceva sau se trage cu arma. Mi-a plăcut cum totul se întoarce împotriva celor care îl anchetează pe Clyde. Totuşi, cum opreşti un criminal care este deja după gratii?!

5

                Law Abiding Citizen este excelent, fără îndoială dându-i ocazia unui tată să aplice dreptatea în felul său. Tatăl este un gen de Rambo şi se răzbună în stilul Jigsaw. Totul pentru a preîntâmpina repetarea unor situaţii de acest gen.

6

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul acestui thriller incitant:

                Din păcate, Pro Video a lansat filmul pe DVD, dar cu sunet stereo. Mă bucur, pentru că își bat joc de noi. Filme bune nu sunt lansate pe blu-ray și filmele care sunt bune sunt lansate pe DVD cu sunet stereo. Eu sper să piardă licența cât de curând. Vreau filmele Disney lansate 3D în România și filme bune precum Divergent și Transcendence lansate pe blu-ray. Dar… Bineînțeles, pentru sunet și a imagine, am achiziționat Law Abiding Citizen varianta necenzurată și mai lungă cu 10 minute pe blu-ray, cu subtitrare în engleză.

dvd

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise