Ziua a 6-a, clonarea este la modă în viitor

                Ziua a 6-a, titlu original The 6th day, a fost realizat în 2000 și a fost regizat de Roger Spottiswoode. Scris de Cormac Wibberley, The 6th Day este produs de Mike Medavoy, Arnold Schwarzenegger și Jon Davison, avându-i ca producători executivi pe Daniel Petrie Jr. și pe David Coatsworth. Echipa creativă îi include pe Pierre Mignot, pe designerii James Bissell și John Willett, editorii Mark Conte A.C.E., Dominique Fortin și Michel Arcand și costumiera Trish Keating. Imaginați-vă cum ați reacțona să vă întoarceți acasă și în locul vostru să fie cineva care vă seamănă leit, clona voastră.

1

                Genesa I:27,31 spune: „Dumnezeu a creat omul după chipul Său. Astfel a fost o seară, apoi dimineață, aceasta a fost ziua a 6-a.” Pe 23.02.1997, cercetătorii au creat oaia Dolly. Pe 26.06.2000, proiectul genomului uman descifrează harta ADN. La scurt timp după această descoperire, la Roma are loc o manifestație anticlonare. Clonarea umană eșuează. Curtea ordonă distrugerea clonei. Legea zilei a 6-a câștigă. Astfel, se interzice clonarea umană.

2

                 Acum, imaginați-vă o lume fără boli incurabile… o lume în care animalele nu mai sunt amenințate cu dispariția, în care foametea a fost eradicată, supermagazinele sunt pline cu mâncare produsă cu ajutorul ingineriei genetice, iar laboratoarele au stocuri de organe umane clonate ce așteaptă să fie transplantate… o lume atât de avansată încât animalul de casă al familiei poate fi clonat și chiar realizat astfel încât să se potrivească cu decorul apartamentului sau o prietenă virtuală poate fi concepută conform unor specificații exacte.

3

                Dar în această lume a viitorului apropiat, în care știința a transformat ficțiunea într-un fapt real, tehnologia are o parte întunecată. Cu toate că este strict interzis prin „legea celei de-a 6-a zile”, cu referire la pasajul biblic care spune „și Dumnezeu a creat lumea în a 6-a zi”, un powerbroker folosește ingineria genetică avansată pentru a clona ființe umane în propriul său folos.

4

                Când Adam Gibson, un bărbat de familie de modă veche, cu decorații de pilot primite în ceea ce era cunoscut sub numele de Războiul Pădurii Tropicale, vine acasă într-o seară și observă că viața îi fusese furată de clona lui, întreaga sa existență perfectă dispare. Ajuns într-o lume sinistră a crimei, a corupției și a decepției față de înalta tehnologie, el este rupt de familie de către Marshall și Talia, care au fost trimiși să-l ucidă pentru că clonaseră bărbatul nepotrivit. Adam e forțat să lupte pentru supraviețuire cu acești oameni, virtual indestructibili (atunci când sunt uciși sunt clonați din nou).

5

                Lupta lui Adam pentru a-și recăpăta viața îl conduce la Replacement Technologies, o companie condusă de Michael Drucker, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, cu proprietăți financiare în orice domeniu, de la echipe sportive până la cercetarea medicală. De cercetarea medicală se ocupă un om de știință foarte respectat, Griffin Weir, care este prietenul și partenerul lui Drucker. Când Drucker realizează că Adam poate dezvălui secretul ce i-ar distruge imperiul, plănuiește să-l răpească și să-l omoare înainte de a putea spune ceva cuiva. Dar Drucker clonează într-adevăr o altă persoană, pentru că Adam Gibson nu renunță fără luptă.

6

                Ziua a 6-a ne arată prin această poveste provocatoare ce se întâmplă atunci când tehnologia ajunge în mâini distructive și corupte și când un om refuză să fie pion în această conspirație mortală.

7

                Distribuția?!

Arnold Schwarzenegger este Adam Gibson și clona sa;

adam

Tony Goldwyn este Michael Drucker, șef al Replacement Technologies;

drucker

Michael Rapaport este Hank Morgan, cel mai bun prieten al lui Adam;

Nu uita sa citesti
Related Posts

Madame Web

hank

Michael Rooker este Robert Marshall, agent de securitate Millennium, mâna dreaptă a lui Drucker;

robert

Sarah Wynter este Talia Elsworth, un asasin care lucrează pentru Drucker;

talia

Wendy Crewson este Natalie Gibson, soția lui Adam, iar Taylor Anne Reid este Clara Gibson, fiica lui Adam;

natali si clara

 Terry Crews este Vincent, un asasin care lucrează pentru Drucker;

vincent

Robert Duvall este doctor Griffin Weir, om de știință angajat de Drucker;

griffin

Wanda Cannon este Katherine Weir, soția lui Griffin.

katherine

                A 6-a zi este un thriller SF condimentat cu suspans, umor şi acţiune. Adam nu trebuie să se salveze doar pe el însuşi, ci să şi descopere ce se ascunde sub complotul menit să-i ia familia şi identitatea.

8

                În continuare vă invit să urmăriţi trailer-ul acestui SF despre clonare:

http://www.youtube.com/watch?v=gXdru_rLBfw

                A 6-a zi s-a lansat în România pe blu-ray.

bd

 

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise