Cronică Cloudy with a chance meatballs

                Animația se bazează pe cartea Cloudy with a chance of meatballs (Stă să plouă cu chiftele) scrisă de Judi şi Ron Barett. Cinstit, nici nu am vrut să aud de animaţie. Am văzut trailer-ul care mi s-a părut nasol, pentru că personajele nu erau creionate aşa cum eram eu obişnuit. Erau mai pătrăţoase, aşa că nici n-am vrut să aud de el. M-am gândit să-i accord o şansă când am auzit că se realizează Cloudy with a chance of meatballs 2. E adevărat, filmul l-am cumpărat pe blu-ray 3D şi mi-a plăcut la nebunie. Scriu această cronică pentru că pe data de 20 iunie în ziarul click pentru femei va apărea pe DVD Cloudy with a chance of meatballs 2.

fits

                „V-ați simțit vreodată un pic diferiți? Că ați avea ceva unic de oferit lumii, dacă ați putea face oamenii să vadă asta. Atunci știți exact cum era să fii în locul meu.”, mai corect în locul lui Flint, eroul acestei animații. Cloudy with a chance of meatballs 2 este povestea inventatorului Flint Lockwood, un băiețel care visează de mic să uimească lumea cu invențiile sale. La școală prezintă un proiect cu problema nr. 1 a copiilor: șireturile dezlegate. Astfel Flint inventează o alternativă de acoperitoare de picior fără șiret. Pantof șpreyabili. Singura problemă este că nu mai ai cum să-i scoți. Bineînțeles, copiii fac „mișto” de el. Singura care-l încurajează este mama lui. Primește de la aceasta cadou un halat de laborator profesionist. Din această clipă, Flint se hotărăște să inventeze ceva măreț. Din păcate toate invențiile sale sunt sortite eșecului, așa că după ani de visare, el este adus cu picioarele pe pământ de tatăl său, magnific în a da sfaturi utile prin metafore pescărești. Din păcate nimeni nu le înțelege.

shoes

                Visul lui Flint e să-și ajute orașul natal, o insuliță ascunsă sub A de la Atlantic, numit Swallow Falls. Pentru ce e cunoscut orașul? Pentru sardine. Asta până când Fabrica de Sardine Baby Brent se închide de tot, imediat după ce toată lumea își dă seama că sardinele sunt super scârboase. Astfel locuitorii acestui orășel ajung să mănânce sardinele pe care nu le mai voia nimeni. Cum le mănâncă? Înmuiate în apă, prăjite, fierte, uscate, zarahisite și stoarse. Viața devine cenușie și fără savoare. Dar când totul părea pierdut, Flint Lockwood găsește soluția. El inventează o mașină care transformă apa în mâncare. Partenerul său este maimuțica Steve.

food

                Pentru a scoate orașul din impas, primarul face un parc de distracții numit Ținutul Sardinelor, menit să scoată orașul din faliment și să aducă turiști. Ținutul Sardinelor are caruseluri, exponate inspirate din sardine. Vedeta este Shamo, cea mai mare sardină din lume și cercul ei de glorie în flăcări. Sam Sparks este o prezentatoare novice trimisă de un canal de televiziune să prezinte vremea din Shallow Falls. Bineînțeles, trebuie să promoveze zona care are un parc de distracții inspirat din sardine.

baby brent

                Din păcate, pentru a-și pune invenția în mișcare, Flint are nevoie de 17000 de gigajouli. Astfel, conectează invenția la centrala de curent și… DEZASTRU. Mașinăria distruge parcul de distracții și ajunge în nori. Astfel ajungem la ploaia cu chiftele din titlul animației Stă să plouă cu chiftele. Flint reușește să producă o mașină care să facă ceea ce fusese programată.

jeleu

                Toți sunt entuziasmați de această invenție, de la oamenii de rând până la primar, care vede o excelentă oportunitate de promovare a zonei. Astfel, el o abordează pe Sam Sparks să prezinte fantasticele fenomene meteorologice care au lovit zona.

news

                Primarului îi vine astfel o idee, Flint face să plouă cu gustărele, Sam face publicitate gratis, orășelul fiind transformat într-o mâncătorie turistică. Tot ce trebuie să facă Flint este să facă să plouă cu 3 mese pe zi în fiecare zi în viitorul previzibil și în 30 de zile se va redeschide insula, ca o destinație ce trebuie neapărat văzută. Astfel, toată lumea de peste tot va adora invenția lui Flint. Astfel, dintr-un ciudat, Flint se trezește că este idolatrizat de cei din jur.

reopening

                Mașina folosește un principiu de mutație hidro-genetică. Moleculele de apă sunt bombardate cu radiații de microunde care le schimbă rețeta genetic în orice fel de mâncare doresc locuitorii orașului. Mașina inventată se numește Replicatorul de Mâncare Super Mutagen Diatonic, Flint Lockwood, pe scurt RDMSMDFL. Singura problemă este ca pericolmetrul să nu ajungă pe roșu. În acel moment, mâncarea se supra-mutagenizează. De aici și până la dezastru nu mai este mult.

Nu uita sa citesti

Bad Boys for Life

Spies in Disguise

anti

                Orașul începe astfel să prindă viață și își va schimba denumirea din Shallow Fall în ChewAndShallow (Mestecă și înghite). Bineînțeles că redeschiderea orașului este un dezastru total pentru că va ploua cu mâncare gigant. ChewAndShallow va fi în epicentrul unei furtuni perfecte cu mâncare. Această furtună se va răspândi pe tot globul. Mai întâi furtuna va lovi New Yorkul, apoi Parisul, apoi trecătoarea Jiayuguan din estul Chinei. Și în 4 ore toată emisfera nordică va fi un munte de mâncare!!! Acum totul va depinde de Flint, Sam, baby Brent și Manny să oprească dezastrul.

enter

                Dar ajunge cu descrierea. Regizorii Cloudy with a chance of meatballs sunt Phil Lord și Christopher Miller. Acesta a fost debutul lor în regie. Ei au mai regizat continuarea acestei animații Cloudy with a chance of meatballs 2, The lego movie şi cele 2 filme Jump street (21 Jump Street şi 22 Jump Street). Ca voci îi veți recunoaște pe Bill Hader (Flint Lockwood), Anna Faris (Sam Sparks), James Cann (Tim Lockwood, tatăl lui Flint), Neil Patrick Harris (maimuțica Steve), Bruce Cambell (primarul Shelbourne), Andy Samberg (Brent McHale sau mai bine zis baby Brent), Mr T (ofițerul Earl Devereaux, polițistul orașului care presimte tot timpul când se va întâmpla ceva rău) și Benjamin Bratt (Manny, cameramanul lui Sam care mai este doctor, copilot și comedian).

AFTER

                În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul animației:

                Pentru cei ce vor să aibă filmul original, filmul s-a lansat și la noi în format DVD și blu-ray 3D. Filmul pe blu-ray 3D conține și versiunea 2D a filmului. Eu mi l-am cumpărat 3D pentru că sunt fascinat de această de tehnologie.

BD

Cumpără acum

                Sper ca mâine să postez și cronica la continuarea acestei minunate animații, Cloudy with a chance meatballs 2.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )