Cronică Rio

                „Oh, ce aș vrea să fiu din nou în cușca mea, cu oglinda mea și micul meu clopot” sunt vorbele lui Blu, un macau albastru inteligent, ultimul din specia lui. Vocea acestuia este cea a lui Jesse Eisenberg. Vocea este bine aleasă. Eu ori de câte ori îl aud vorbind în filme, din punctul meu de vedere el rămâne pentru mine Blu. Are o voce inconfundabilă. Trebuie să recunosc că ăe Jesse Eisenberg îl știu din The social network, unde l-a interpretat pe fondatorul facebook-ului, Mark Zuckerberg. A mai jucat anterior și în alte filme, din care amintesc Zombieland și Cursed. Dar în cele două filme nu l-am remarcat. Dar acum chiar nu mai are importanță.

rio8

                Și acum despre această superbă animație…

                Blu (voce Jesse Eisenberg) este un macau albastru, inteligent, care duce un trai plictisitor, dar confortabil, într-o colivie, împreună cu proprietarul său care-l adoră, Linda (voce Leslie Mann). Viața lor liniștită și confortabilă din Minnesota este întreruptă de Tulio (voce Rodrigo Santoro), un ornitolog brazilian. Tulio o informează pe Linda că Blu este ultimul mascul din neamul lui și îi spune că a găsit un ultim macau de culoare albastră de sex femenin. Blu decide sa renunțe la stilul de viață lipsit de griji și să pornească într-o călătorie palpitanta spre Rio de Janeiro pentru a o cunoaște pe curajoasa și independenta Jewel (voce Anne Hataway). El speră să fie o legătură chimică între ei și să se reproducă, astfel ca specia să supraviețuiască.

rio4

                Când ajunge în Rio, Blu își dă seama că Jewel nu este la fel de receptivă cum a sperat el. El vrea să se întoarcă acasă în cușca lui, dar el și Jewel sunt răpiți de o bandă de contrabandiști. Jewel, fiind un spirit liber, încearcă să scape. Ea nu reușește pentru că este prinsă de Nigel (voce Jemaine Clement) un cacadu aflat în slujba contrabandiștilor. Cei doi sunt înlănțuiți împreună și puși într-o cușcă. Blu, fiind învățat cu cuștile, reușește să o deschidă și cei 2 reușesc să evadeze. Singura problemă este că nu pot zbura, pentru că Blu nu știe să zboare.

rio7

                Din fericire, Blu și Jewel se vor împrieteni cu alte păsări cum ar fi Rafael tucanul (voce George Lopez), Nico (voce Jamie Foxx) și Pedro (voce Will.i.am), care îi conduc la Luiz, pentru că doar acesta poate să-i elibereze din lanț. Bineînțeles, vor fi urmăriți de Nigel, iar Blu va învăța să se distreze pentru vor participa la carnavalul din Rio.

rio5

                Animația a primit o nominalizare la Oscar pentru cea mai bună melodie, Real in Rio. Din păcate, nu a câștigat statueta.

                Animația este plină de culoare, peisajele și personajele sunt superbe. Rio  are un ritm vibrant și plin de viață. Îți vine să te ridici de pe scaun și să începi să dansezi. Dacă aveți șansa să-l urmăriți 3D, nu ratați ocazia. Eu l-am văzut și revăzut 3D de 7 ori. Îmi place la nebunie. Este una din animațiile mele favorite pentru că indiferent ce probleme ai, Rio  reușește să te binedispună. Melodiile pe care le veți auzi de-a lungul animației sunt: Let Me Take You to Rio, Hot Wings (I Wanna Party), Mas Que Nada, 05. Pretty Bird, Fly love, Telling the World, Funky Monkey, Take You to Rio, Balanco Carioca, Sapo Cai, Samba de Orly și bineînțeles Real in Rio.

riojan

                În timp ce povestea este distractivă, vocile actorilor sunt fabuloase. Dar nu aceste lucruri fac ca Rio să strălucească. Strălucirea lui Rio vine de la peisajele exotice din Brazilia cu care cinefilii nu sunt obișnuiți. Spre exemplu, orașul Rio De Janeiro a fost creat în așa fel încât să semene cu cel din realitate. Oricum orașul prinde viață odată cu carnavalul. Este o animație care va atrage cinefili de toate vârstele.

rio

                În limba română au dublat actorii Mihai Gruia Sandu, Boris Petroff, Armand Calotă, Mihai Bisericeanu, Ana Maria Balescu, Cristian Neacşu.

                Astfel, Blu va trebui să găsească curajul de a învăţa să zboare, de a scăpa de răpitorii care le sunt pe urme, pentru a se întoarce la Linda, cea mai bună prietenă pe care a avut-o o pasăre vreodată.

rio6

În continuare vă las să urmăriți trailer-ul animației subtitrat în limba română:

Filmul s-a lansat și la noi în format DVD, blu-ray și blu-ray 3D.

bd

Cumpara DVD        Cumpara blu-ray      Cumpara blu-ray 3D

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise