“Toxic”, o ceață mortală invadează Parisul

Distribuit de Ro Image 2000 - din 11 mai la cinema!

0

Toxic” (“Dans la brume”) este un film francez regizat de Daniel Roby după un scenariu scris de Jimmy Bemon, Mathieu Delozier şi Guillaume Lemans.

Din distribuţie fac parte: Romain Duris, Olga Kurylenko, Fantine Harduin, Michel Robin, Anna Gaylor, Réphaël Ghrenassia, Erja Malatier, Alexis Manenti, Maurice Antoni si Robin Barde.

Am văzut “Toxic” marţi la Grand Cinema Băneasa. Aşteptam cu interes pelicula, căci mi-a atras atenţia încă de când am văzut trailer-ul acum câteva săptămâni. Sub bagheta lui Daniel Roby, acţiunea filmului se îndreaptă spre acoperişurile clădirilor din Paris, urmărind povestea unei familii care încearcă să supravietuiască unui nor de gaz mortal care cuprinde oraşul.

Regie, scenariu şi distribuţie  

În urma unui cutremur, un gaz mortal se răspândeşte pe străzile Parisului, omorând tot ceea ce îi iese în cale. Când se produce acest fenomen, Mathieu (Roman Duris) tocmai sosise în oras din Canada, unde a încercat să găsească un tratament miraculos pentru tulburarea de imunodeficiență de care suferă fiica sa, Sarah (Fantine Harduin).

Sarah este nevoită să trăiască într-o capsulă specială deoarece suferă de o boală rară care o privează de posibilitatea de a trăi liberă, de a se plimba afară, de a face lucrurile pe care orice copil de vârsta ei şi-ar dori să le aibă. Când gazul toxic ajunge în clădirea familiei, capsula o protejează pe Sarah, însă părinţii ei – Mathieu şi Anna (Olga Kurylenko) – trebuie să se refugieze la ultimul etaj, în apartamentul unui cuplu de bătrâni (Michel Robin şi Anne Gaylor).

Nu uita sa citesti

Expend4bles

The Nun II

Related Posts

Ceaţa mortală nu poate ajunge până acolo, însă dezastrul pe care l-a lăsat în urmă este mare, iar pierderile de vieţi omeneşti sunt alarmante. Mathieu şi Anna încearcă să găsească o soluţie, mai exact un loc unde să se adăpostească, căci ceaţa continuă să urce câţiva centrimetri cu fiecare oră ce trece, iar rezervele de oxigen ale lui Sarah sunt limitate.

Dar, pentru a putea fugi din oraş, părinţii trebuie să facă mai întâi rost de un costum special pentru fiica lor, cu ajutorul căruia aceasta să poată ieşi din capsula care momentan o protejează. Ce se va întampla mai departe, rămâne să descoperiţi, vizionând pelicula la cinema!

Regizorul Daniel Roby este cunoscut pentru filme precum: “Louis Cyr” (2013) şi “Funkytown” (2011). Acum, revine cu un thriller SF care te ţine în suspans până în ultimul moment. Scenariul este bine scris, însă mi-ar fi plăcut să ofere mai multe detalii cu privire la anumite aspecte, cum ar fi: ceaţa toxică.

Producţia a costat 9,5 milioane de euro (12 milioane de dolari). Comparativ cu filmele americane, pelicula beneficiază de un buget relativ mic, însă regizorul se descurcă excelent, aducând pe marile ecrane un film de calitate. Efectele vizuale sunt puternice, ceea ce face ca ceaţa toxică să pară ameninţătoare, mai ales că se află în continuă urcare.

În ce priveşte distribuţia, Roman Duris îl interpretează pe Mathieu, un tată care nu poate accepta că destinul fiicei sale este într-o capsulă şi încearcă tot posibilul să găsească un remediu pentru tulburarea de care suferă Sarah. Olga Kurylenko este Anna, mama lui Sarah, o femeie inteligentă şi hotărâtă care nu ezită să îşi pună viaţa în pericol pentru a îşi salva fiica. Ca părinţi care luptă pentru a îşi ajuta copilul, Mathieu şi Anna sunt convingători în misiunea lor, însă cred că acestor personaje le lipseşte profunzimea, poate chiar emoţia în anumite momente.

Distribuit de Ro Image 2000, “Toxic” ajunge în cinematografele din România vineri, 11 mai 2018. Vizionare plăcută!

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata