Cinstit, dacă era după mine, săream peste acest film. Dar am văzut că regizor nu e nimeni altul decât Danny Boyle, regizorul filmului Slumdog millionare. Când am văzut că joacă James McAvoy, Rosario Dawson și Vincent Cassel, am zis hai sa văd ce tâmpenie de film o să fie. Era seara târziu așa că m-am gândit că o să adorm. De ce scriu această cronică? Azi am văzut filmul a 5-a oară pe blu-ray. Trance e un thriller care vă va ține lipit de televizor până la finalul acestuia. Trance la noi a fost tradus Capcana minții.

trance4

                Dar ajunge cu introducerea. Trance începe cu jaful unui tablou. Din păcate tabloul nu ajunge unde trebuie, iar cel care avea grijă de tablou, Simon (James McAvoy) este răpit de Franck (Vincent Cassel). James din păcate suferă de amnezie și nu poate spune unde este tabloul. Dar de ce este răpit de Franck? James este un împătimit al jocurilor de noroc și cum are datorii se aliază cu Franck să fure un tablou pictat de Goya. Dar după ce James primește o lovitură puternică la cap, devine amnezic și nu mai știe unde a ascuns tabloul. Franck, bineînțeles, nu-l crede pe James și-l torturează. Îi smulge inclusiv unghiile de la degete. Dar când și Franck își dă seama că James este amnezic, ei apelează la un terapeut pentru a descoperi tabloul cu ajutorul hipnozei. Elizabeth (Rosario Dawson) este cea care se ocupă de hipnoză, fiind aleasă tocmai de Simon. Din momentul în care Simon pășește în biroul lui Elizabeth filmul se transformă într-un thriller captivant. Trance este un film care vă va uimi cu siguranță. Au loc schimbări de situație pe care nu le veți bănui. Nici măcar eu, care am văzut mii de filme americane și intuiesc tot ce se întâmplă, nu am reușit să deslușesc ițele acestui puzzle. Bineînțeles, pe parcursul filmului veți și înțelege ce se întâmplă. Nu vreau să vă povestesc mai mult pentru a nu da spoilere.

trance6

                Trance e un film care se va juca cu mintea voastră. Este incredibil ceea ce se poate face cu mintea umană. Asta mi-a plăcut cel mai mult la acest film. Este incredibil cum cineva poate să se joace astfel cu mintea unei persoane. Filmul este foarte bine realizat. În prima parte vă veți chinui să vă dați seama ce se petrece. Să fiți foarte atenți la ceea ce vorbesc personajele. ESTE FOARTE IMPORTANT!!! A doua parte se transformă într-un puzzle care trebuie deslușit. Filmul nu este pentru orice cinefil. Dacă vă plac filmele psihologice, filme la care deslușiți greu ce se întâmplă, ăsta este un film pe care nu trebuie să-l ratați.

trance3

                Rosario Dawson este o actriță foarte frumoasă. Mi-a plăcut cum a jucat în Sin city, Descent, Death proof, Eagle eye, Unstoppable, dar niciodată nu am putut să mi-o imaginez într-un asemenea rol. Momentan, pot să spun cu mâna pe inimă că e cel mai bun rol al ei. În film ea devine personajul cheie. De ea se va lega toată acțiunea filmului.

trance5

                James McAvoy joacă perfect rolul unui amnezic chinuit, amenințat, confuz și manipulat. Vincent Cassel este personajul dur al filmului care amenință pentru a obține ceea ce-și dorește. Eu nu țin minte să-l fi văzut vreodată într-un asemenea rol.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Inside Out 2

The Fall Guy

trance2

                În Trance totul este anapoda. Personajele negative nu sunt negative, cele pozitive nu sunt pozitive, totul este un talmeș-balmeș. Nu mai vreau să vă conving să vedeți filmul. Dacă vă place ideea, uitați-vă, pentru că nu veți regreta. E unul din cele mai bune thrillere ale anului trecut. Eu vă provoc să îl vedeți. Sunt foarte curios dacă intuiți ce se întâmplă.

trance

                În continuare vă las să urmăriți trailer-ul filmului:

https://www.youtube.com/watch?v=L4_bdS3_gr0

                Pentru cei doresc să aibă filmul original, Trance s-a lansat și în România în format DVD și BD.

bd

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise