În 2013 cei de la 20 Century Fox au distribuit 2 animații, Epic și The croods . În această recenzie voi scrie despre Epic. Epic a fost tradus la noi Regatul secretelor. Este o lecție pentru cei mici, cum ar trebui să protejeze natura. Deși natura pare lipsită de viață, în interiorul acesteia trăiește o micro-civilizație care trăiește printre frunze și ierburi și încearcă să o protejeze de cei ce vor să distrugă acest ecosistem. De fapt, animația este despre protejarea naturii. Deși am 32 de ani mie, tot îmi plac animațiile. Probabil o parte din mine nu se va maturiza niciodată. Dar nu știu dacă cineva este pe deplin matur. Țin să cred că nu doar eu și copiii ne uităm la animații. Sper că sunt și cinefili mai în vârstă care urmăresc animații. Epic a fost creat de cei de la Blue Sky Studios, cei care ne-au încântat cu animațiile Ice age (sunt 4 părți) și Rio (sunt 2 părți). Chiar dacă The croods a avut încasări mai mari decât Epic mie mi-a plăcut mai mult ultima animație. Dar este și o diferență. The croods a fost realizat de cei de la DreamWorks Animations. Cum spuneam, gusturile nu se discută.

epic3

                Criticii nu au fost foarte încântați de această animație. De fapt, ceea ce încerc eu să spun este că nu prea sunt niciodată de acord cu ei. Filmele care spun ei că sunt excelente, mie s-ar putea să nu-mi placă și invers. Eu nu sunt critic. Eu scriu despre filmele care îmi plac și scriu cu sufletul. Eu probabil nu urmăresc la un film ceea ce urmăresc criticii. După cum spuneam și în altă cronică, prefer să fac cronică la filmele care îmi plac, decât la cele care nu-mi plac. Dacă mie nu-mi place nu înseamnă că e slab, înseamnă că mie nu mi-a ajuns la suflet. Mie ca să-mi placă un film trebuie să vreau să-l văd a doua oară. Acestă animație am vizionat-o a 5-a oară, bineînțeles în 3D. Sunt fascinat de 3D. 3D-ul cel mai bine iese în evidență la animații. Sunt puține filme la care mi-a plăcut cu adevărat 3D-ul. Dintre acestea menționez: Avatar, Gravity, Step up 3D, The final destination, Final destination 5, Resident evil: Afterlife, Resident evil: Retribution, Yogi bear, The Amazing-Spiderman 2, Journey to the Center of the Earth și, bineînțeles, continuarea acestuia Journey 2: The mysterious island.

epic4

                Ajunge cu introducerea. În următoarele rânduri vă voi prezenta puțin animația.

epic5

                Personajul principal este Mary Katherine, sau mai bine zis M.K.. Acum a crescut și îi place să i se spună M.K.. Ea se întoarce la tatăl său după ce mama sa a decedat. Părinții ei s-au despărțit când ea era mică, datorită pasiunii profesorului Bomba, tatăl ei, pentru a dovedi că printre ierburi și frunze în natură există o civilizație. De aceea el a instalat în pădure o mulțime de camere de supraveghere pentru  a surprinde această lume. În plus, colecționa într-un insectar obiecte pe care aceștia le pierdeau. Bineînțeles, toată lumea îl credea nebun, și era bătaia de joc a tuturor savanților. Dar ce nu face omul pentru pasiunea lui?

epic2

                M.K., care îl consideră și ea pe tatăl ei „sărit de pe fix”, nimerește în această lume plină de evenimente care pot hotărî destinul pădurii care este influențat de ea și de oameni, chiar dacă eroii pădurii sunt regina și gărzile imperiale care o protejează. Ea nimerește în această lume, deoarece regina este rănită de „locuitorii mlaștinii” (boggans) și îi dă mugurele (bobocul) care trebuie să aleagă următoare regină, M.K. fiind adusă la înălțimea „oamenilor frunză” (Leafmen), ajungând astfel să cunoască o altă lume. Își schimbă cu totul mentalitatea. Această lume nu este cum și-a imaginat-o. Șoriceii din viața reală nu sunt așa de drăguți în realitate. Dar nu are rost să vă povestesc mai multe. Astfel, M.K. va trebui să lupte și ea alături de gărzile imperiale pentru a opri mucegaiul și liliecii să pună stăpânire pe pădure și totodată pe lumea noastră. Oare cine va învinge, binele sau răul? Vor avea oamenii un rol în această luptă eternă dintre bine și rău?

epic

                Apropo, cei din lumea frunzelor ne socotesc pe noi, oamenii, tropăitori (stompers), care calcă totul în picioare, nefiind atenți pe unde calcă, distrugând astfel totul în cale. În plus, în opinia „oamenilor frunză”, vorbim ca un disc, dar pus pe turație inferioară.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Ennio

El buen patrón

epic6

                Ceea ce mi s-a părut amuzant în Epic este cuplul dintre un melc și limax, vărul lui primar, dar fără cochilie. Cei 2 trebuie să aibă grijă de bobocul care are un rol esențial în această animație. Trebuie să luăm aminte ceea ce învățăm din Epic. Trebuie să protejăm natura, coabitarea și echilibrul extrem de fragil al ecosistemelor din care facem parte. Epic m-a fermecat nu doar datorită imaginilor spectaculoase, ci și datorită poveștii bine gândite.

epic8

                În Epic veți recunoaște vocile următorilor actori: Amanda Seydfried (M.K.), Josh Hutcherson (Nod), Colin Farell (Ronin), Cristoph Waltz (Mandrake), Beyonce Knowles (regina Tara). În limba română au dublat: Alina Teianu (M.K.) , Viorel Ionescu (Nod), Serban Pavlu (Ronin), Damian Victor Oancea (Mandrake). Mie nu-mi place să urmăresc animațiile dublate. Mă enervează la culme cum dublează actorii noștrii. Nu seamănă deloc cu vocile originale. Dar dublajul nu e făcut pentru călăi ca mine, este făcut pentru copii.

epic7

                În continuare vă las să urmăriți trailer-ul animației:

              Filmul a fost lansat și la noi în format DVD, blu-ray și blu-ray 3D (BD2D+BD3D). Eu vă recomand să vizionați animația în format 3D, dacă este posibil.

BD

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise