Fantoma de la operă, cel mai bun muzical din toate timpurile

Vocea ei a devenit pasiunea lui. Dragostea ei a devenit obsesia lui. Refuzul ei a devenit furia lui...

118

                Fantoma de la operă, titlu original The phantom of the opera, e un muzical lansat în 2004 regizat Joel Schumacher, după un scenariu scris de Joel Schumacher și Andrew Lloyd Webber. Scenariul e inspirat din romanul Le Fantôme de l’Opéra scris de Gaston Leroux. Am văzut La la land de curând la cinema și mi s-a făcut poftă să revăd muzicaluri. Mulți probabil sunt împotriva acestui gen de film, dar dacă muzica din film vă place e imposibil să nu vă placă filmul. Azi l-am revăzut a 26-a oară, doar pentru muzică. Din punctul meu de vedere e cel mai bun muzical din toate timpurile. Dacă ar fi să fac un top 5… Fantoma de la operă, Rock of ages, La la land, Mamma mia!, Burlesque.

                E anul 1911 și la Opera Populaire din Paris are loc o licitație. Aici facem cunoștință pentru prima dată cu Raul, contele de Chagny (Patrick Wilson) și doamna Giry (Miranda Richardson) îmbătrâniți. În momentul în care se ajunge la candelabru, ne e explicat de ce acesta a avut un rol cheie în arderea din temelii a operei Populaire. Acțiunea ne duce înapoi în anul 1870. În această operă se întâmplă mai multe fenomene inexplicabile al căror autor pare a fi o fantomă (Gerard Butler) care trăiește în catacombele clădirii și terorizează angajații Operei.

                Când diva temperamentală La Carlotta (Minnie Driver) suferă un accident și nu mai poate cânta, noii directori entuziaști ai operei nu au de ales și o promovează pe Christine (Emmy Rossum) în lumina reflectoarelor. Interpretarea absolute fenomenală din seara premierei captivează publicul. Ea crede că fost antrenată de înger al muzicii trimis de tatăl ei. Dar de fapt, îngerul e nimeni altul decât Fantoma care are cunoștințe muzicale. De fapt ,acest „înger al muzicii” e un geniu muzical desfigurat căruia îi este frică să se arate lumii. Problemele încep în momentul în care Christine devine iubita lui Raoul de Changy, fără să știe de fapt că Fantoma e îndrăgostit de ea.

                Înregistrarea originală cu distribuția Fantomei de la Operă s-a vândut în peste 40 milioane exemplare în întreaga lume și este cel mai bine vândut album de acest tip al tuturor timpurilor. A fost primul album de distribuție din istoria muzicii britanice care a pătruns în topuri direct pe primul loc. De atunci, a câștigat Discul de Aur și Discul de Platină, atât în Marea Britanie, cât și în Statele Unite. Melodiile răscolitoare și partitura plină de forță le-au adus compozitorului și producătorului Andrew Lloyd Webber și colaboratorilor săi nenumărate aprecieri și premii. Fantoma de la Operă este o înșiruire de melodii memorabile, unele dintre cele mai frumoase melodii pe care le-a scris Andrew vreodată. Iar versurile lui Charles Hart sunt uimitoare. Muzica este incredibil de mișcătoare și plină de forță. Vi se va face pielea de găină când veți asculta melodiile. Acest film merită avut la colecție doar pentru muzică. Datorită coloanei sonore l-am revăzut de atâtea de ori și de câte ori îl revăd sufletul meu se umple de bucurie și bună dispoziție.

Nu uita sa citesti
Related Posts

Madame Web

                Fantoma de la Operă i-a oferit lui Lloyd Webber ocazia de a revedea înregistrările originale și, susținut de un buget substanțial, el și-a dat seama că-și permitea să producă o versiune orchestrală completă a acestei partituri atât de îndrăgite. Proiectul i-a oferit și șansa de a mai compune o melodie nouă, plus câteva secțiuni importante ale partiturii, pentru a completa scenariul. Câteva dintre cele mai remarcabile melodii din acest spectacol vizual sunt „Gândește-te la mine” (melodia care o promovează pe Christine de la stadiul de coristă la cel de soprană solistă), „Îngerul muzicii” (un duet intens între Fantomă și tânara sa protejată), „Fantoma de la Opera” (melodia fantomei cu care o seduce pe Christine în ascunzătoarea lui din catacombele Operei), „Tot ce vreau de la tine” (serenada cântată de Christine și Raoul pe acoperișul operei), „Bal mascat” (spectaculoasa piesă de cor care subliniază campania de teroare atent elaborată de către Fantomă) și „De aici nu mai este cale de întoarcere” (un duet răscolitor al Fantomei cu Christine, care se derulează în timpul premierei la Don Juan Triumphant!, opera compusă chiar de Fantoma).

                Mi-a plăcut enorm cum Joel Schumacher a jonglat cu culorile. Acțiunea care are loc în 1911 e filmată în alb negru, iar cea din 1870 color. Actorii sunt fenomenali. Mi-a fost imposibil să nu-l remarc pe Gerard Butler. Am și uitat că joacă în acest muzical, dar a fost imposibil să nu-i recunosc vocea. E superb în rolul Fantomei. E un geniu muzical desfigurat, care îi terorizează pe obișnuiții de la Opera Populaire, cea mai mare Operă din Paris. Fantoma se îndrăgostește nebunește de Christine și-și concentrează toate eforturile pentru a crea o nouă stea a Operei, exercitând un control straniu asupra tinerei soprane în timp ce o ajută să-și folosească talentul extraordinar. Masca Fantomei, o imagine-simbol din spectacolul de teatru și un element esențial al personajului și al poveștii, ascunde o boală care i-a deformat chipul în mod grotesc, motiv pentru care familia sa l-a abandonat când era copil, iar societatea l-a respins și l-a obligat să joace rolul unui monstru ciudat. Butler o interpretează așa de bine pe fantomă încât e imposibil să nu suferi alături de el. Dar nici cu Patrick Wilson nu mi-e rușine. El e vicontele Raoul de Chagny, un tânăr bogat, spectator fidel al spectacolelor de la Opera Populaire, care se dovedește a fi chiar iubitul Christinei Daae din copilărie. Ai dori ca amândoi să rămână cu Christine.

                Emmy Rossum în schimb a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru cea mai bună actriţă, care din păcate nu s-a transformat într-o nominalizare la premiile Oscar. A fost perfectă în rolul lui Christine, o adolescentă naivă, rămasă orfană, care crede că vocea Fantomei, care o cheamă din ungherele Operei, este „Îngerul muzicii” pe care tatăl ei i-a promis ca i-l va trimite. Avea doar 16 ani când a primit acest rol. Frumusețea personajului se datorează și inocenței sale, atașamentului față de tatăl său și convingerii că Fantoma chiar ar putea fi o reprezentare a lui, de dincolo de mormânt.
                Deși multe filme de acest gen au luat premii Oscar, cel mai bun muzical în opinia mea nu a luat niciun premiu. În schimb, a primit 3 nominalizări la Oscar pentru: cea mai bună imagine, cea mai bună scenografie și, bineînțeles, cea mai bună muzică originală.

                Acest film a fost lansat în România pe DVD de firma Prooptiki care între timp a dat faliment. Dar cine știe?! Poate cei de la ProVideo ne vor face o surpriză și-l vor relansa o dată cu lansarea La la land.

118 Comentarii
 1. Sugar Defender spune

  you are really a good webmaster. The website loading speed is amazing. It seems that you are doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have done a wonderful job on this topic!

 2. Fmbolz spune

  order ventolin for sale – advair diskus online buy theophylline 400 mg cheap

 3. Tsohym spune

  ventolin 4mg us – order fluticasone without prescription how to buy theophylline

 4. Brpham spune

  ivermectin 3mg for people – cheap doxycycline tablets buy cefaclor paypal

 5. Grivxy spune

  zithromax 250mg oral – tetracycline cheap buy ciprofloxacin

 6. Raxwie spune

  order cleocin 300mg online cheap – clindamycin generic order chloramphenicol online cheap

 7. Caqqdb spune

  buy generic zithromax over the counter – azithromycin 250mg cheap cost ciplox 500 mg

 8. Lvhufw spune

  cleocin price – buy suprax 100mg chloromycetin without prescription

 9. Fauukc spune

  augmentin 1000mg usa – buy acillin generic purchase baycip online cheap

 10. Clwdjr spune

  hydroxyzine 10mg for sale – buy atarax pills buy endep no prescription

 11. Anypkn spune

  purchase clomipramine sale – mirtazapine 15mg price sinequan 75mg for sale

 12. Lxunix spune

  where can i buy seroquel – zoloft pills buy cheap eskalith

 13. Cytfsa spune

  order seroquel 100mg generic – where can i buy bupropion where can i buy eskalith

 14. Jmkpvq spune

  order zidovudine generic – buy roxithromycin 150 mg without prescription zyloprim over the counter

 15. Qwhrqb spune

  order retrovir 300 mg pills – order rulide 150mg online cheap buy generic allopurinol over the counter

 16. Zahdxb spune

  cost glycomet – order lamivudine without prescription buy lincomycin no prescription

 17. Bxbdtd spune

  order glycomet 1000mg – lamivudine drug order lincomycin 500mg generic

 18. Wtonnf spune

  buy lasix pill diuretic – atacand usa capoten 25 mg sale

 19. Vpwpal spune

  buy lasix 40mg without prescription – order generic captopril where can i buy nateglinide

 20. hire a hacker to hack an iphone spune

  I visited a lot of website but I think this one holds something extra in it in it

 21. Cjimly spune

  brand ampicillin how to buy doxycycline buy generic amoxil online

 22. Nqvbjb spune

  order flagyl for sale – buy amoxil for sale azithromycin 250mg for sale

 23. Gguhgu spune

  valtrex online – where to buy nemasole without a prescription acyclovir 800mg usa

 24. Mdrnkz spune

  order valacyclovir sale – order valtrex 1000mg pills generic acyclovir 400mg

 25. Miepfb spune

  where to buy metronidazole without a prescription – brand cefaclor 500mg order azithromycin 250mg

 26. Tcmfcy spune

  order generic ciprofloxacin – order tinidazole 500mg for sale where can i buy erythromycin

 27. Dujtcr spune

  buy metronidazole generic – how to buy azithromycin order generic azithromycin 250mg

 28. Bflpjd spune

  buy cheap generic baycip – trimethoprim oral order augmentin 375mg online cheap

 29. Drgemu spune

  ciprofloxacin 500mg oral – bactrim 480mg sale augmentin over the counter

 30. Jzutcm spune

  cipro without prescription – cheap myambutol 1000mg purchase amoxiclav

 31. Kbegdp spune

  finpecia online buy propecia 5mg online cheap forcan order online

 32. Uzbwre spune

  buy generic ampicillin over the counter ampicillin order online amoxicillin uk

 33. Heuasa spune

  propecia 5mg uk generic propecia 1mg order generic diflucan 100mg

 34. Mytskj spune

  zocor sale valacyclovir order valtrex 1000mg over the counter

 35. Gusvlu spune

  oral dutasteride generic zantac 150mg buy ranitidine for sale

 36. Svapyh spune

  zocor 10mg us order simvastatin for sale buy generic valacyclovir over the counter

 37. Nnqcrv spune

  buy zofran for sale zofran 4mg pills aldactone 25mg cost

 38. Kvggfo spune

  buy ondansetron 8mg without prescription buy aldactone online cheap purchase aldactone generic

 39. Bjpenn spune

  buy esomeprazole tablets topiramate online buy generic topiramate

 40. Bqqdhd spune

  buy tamsulosin 0.4mg online cheap buy tamsulosin generic celecoxib 100mg ca

 41. Ujyvek spune

  purchase maxolon pill generic cozaar 25mg order hyzaar for sale

 42. Nlprqc spune

  brand meloxicam 7.5mg buy celebrex 100mg online brand celebrex 100mg

 43. Zkfddo spune

  oral methotrexate 2.5mg warfarin 5mg uk buy generic coumadin online

 44. Happnx spune

  practice essay writing online paperwriter research paper help online

 45. Uotdql spune

  methylprednisolone 16mg over the counter buy methylprednisolone generic methylprednisolone 4 mg oral

 46. Tbnyvf spune

  medrol oral buy depo-medrol online buy medrol without a prescription

 47. Lzsnmh spune

  tenormin 100mg pill atenolol online buy buy atenolol 50mg sale

 48. Mtiurc spune

  purchase metoprolol pills order metoprolol 50mg online oral lopressor

 49. Ynlmad spune

  flexeril 15mg pill purchase flexeril online cheap buy baclofen 25mg sale

 50. Igtfvu spune

  buy generic lopressor 100mg cheap lopressor 100mg brand lopressor

 51. Uzycmy spune

  buy generic prilosec prilosec price buy generic prilosec 10mg

 52. Bvroxc spune

  domperidone 10mg pill buy generic sumycin 500mg generic tetracycline

 53. Viafyi spune

  buy omeprazole 10mg pill omeprazole buy online omeprazole 10mg brand

 54. Uiywfc spune

  order lisinopril 5mg pills buy zestril 2.5mg generic zestril 5mg price

 55. Imlie spune

  I must convey my respect for your kind-heartedness supporting men who require assistance with this important matter. Your real dedication to getting the message around ended up being exceedingly advantageous and have constantly made many people like me to reach their dreams. Your interesting advice can mean a great deal to me and a whole lot more to my peers. Thanks a ton; from all of us.

 56. Qtlbfr spune

  zestril 10mg price buy lisinopril 2.5mg pill zestril 2.5mg brand

 57. Qfuehf spune

  zovirax tablet acyclovir 400mg pills buy zyloprim generic

 58. Bbdxjg spune

  brand amlodipine norvasc 10mg sale norvasc cheap

 59. Bvcxwd spune

  buy lipitor order atorvastatin generic lipitor 80mg usa

 60. Hgnbwt spune

  order orlistat without prescription buy diltiazem without prescription buy generic diltiazem for sale

 61. Dntuzh spune

  buy metformin online cheap metformin ca glycomet 500mg oral

 62. Tuagpv spune

  buy glycomet 1000mg generic buy glycomet without prescription buy glycomet tablets

 63. Xkoehl spune

  brand aralen cost chloroquine 250mg aralen oral

 64. Hpdigz spune

  buy chloroquine sale buy aralen 250mg sale aralen 250mg price

 65. Dwmhry spune

  buy cenforce online order cenforce online purchase cenforce online

 66. Lnwvcq spune

  order desloratadine 5mg pills order clarinex 5mg online cheap order clarinex 5mg without prescription

 67. Gfxjmp spune

  cialis 20mg pills order tadalafil 5mg sale cialis order

 68. Urqzpa spune

  purchase triamcinolone online oral aristocort 4mg triamcinolone uk

 69. Fdcamv spune

  buy plaquenil generic purchase plaquenil without prescription buy hydroxychloroquine cheap

 70. Vdqhxm spune

  cheap lyrica 150mg order pregabalin for sale pregabalin ca

 71. Hdutcc spune

  hydroxychloroquine 200mg cheap order hydroxychloroquine 400mg pills buy plaquenil 200mg generic

 72. Xppvuz spune

  vardenafil 20mg usa order generic vardenafil 20mg order levitra pills

 73. Cfxeyb spune

  poker online sites hollywood casino online real money free spins no deposit us

 74. Xahbea spune

  vardenafil pill vardenafil over the counter order vardenafil 20mg

 75. Jfxdpq spune

  doxycycline for sale online order doxycycline generic order acticlate

 76. Woajph spune

  buy cheap semaglutide rybelsus 14 mg ca buy cheap generic rybelsus

 77. Szegoy spune

  sildenafil 50mg cost viagra next day delivery viagra for sale online

 78. Rnhfme spune

  lasix pill furosemide 40mg oral order lasix 100mg generic

 79. Blsnpo spune

  oral clomid clomid cheap brand clomiphene

 80. Zdlivk spune

  order omnacortil pills prednisolone 40mg generic buy prednisolone 20mg for sale

 81. Knfzwy spune

  order prednisolone 20mg online cheap omnacortil 5mg drug prednisolone generic

 82. Tsrxzw spune

  buy synthroid 150mcg for sale synthroid 100mcg cost cheap levothyroxine pills

 83. Tlusmx spune

  buy generic azithromycin 500mg buy zithromax paypal order azithromycin 500mg for sale

 84. Doplbq spune

  buy augmentin 375mg without prescription buy clavulanate paypal buy augmentin 625mg without prescription

 85. Mohhvi spune

  buy generic clavulanate oral augmentin 375mg buy augmentin 1000mg pill

 86. Xtnwmv spune

  amoxil 500mg cost brand amoxicillin amoxil 1000mg ca

 87. Bnugdi spune

  buy accutane 10mg generic purchase isotretinoin online order accutane 10mg generic

 88. Qqlldy spune

  semaglutide order online rybelsus sale purchase semaglutide sale

 89. Enetky spune

  prednisone 5mg over the counter prednisone 40mg pills order deltasone 10mg for sale

 90. Xvgoyv spune

  buy rybelsus 14mg where can i buy semaglutide buy semaglutide 14mg online cheap

 91. eu news spune

  You have brought up a very great details , thankyou for the post.

 92. Zfdmto spune

  cost tizanidine 2mg buy zanaflex generic cost zanaflex

 93. Flbpjq spune

  buy clomid 100mg without prescription clomiphene 50mg oral clomiphene sale

 94. Hwucgp spune

  oral zanaflex tizanidine over the counter zanaflex brand

 95. Vubizm spune

  buy levitra tablets levitra online buy

 96. Isbbpf spune

  levitra 20mg sale vardenafil online buy

 97. Pziqgt spune

  buy augmentin 1000mg without prescription cheap augmentin

 98. Gyhdun spune

  buy generic albuterol online albuterol 4mg over the counter buy ventolin 2mg inhaler

 99. Qikjle spune

  acticlate online order acticlate cost

 100. Biqxwg spune

  cost amoxicillin amoxil 1000mg us order amoxicillin 500mg for sale

 101. Bmggaj spune

  buy omnacortil 10mg brand prednisolone 20mg omnacortil 5mg uk

 102. Reygeg spune

  lasix pills lasix 100mg pill

 103. Htcygr spune

  order azipro 500mg pill buy azithromycin online cheap order azithromycin without prescription

 104. Sxwpqh spune

  zithromax 250mg us order zithromax without prescription zithromax 250mg cheap

 105. Skezwg spune

  order amoxicillin 500mg for sale order amoxicillin 250mg buy amoxil 500mg generic

 106. Bzbdyy spune

  accutane 10mg oral order isotretinoin online cheap brand accutane

 107. Nqaovg spune

  anti nausea prescription medication list brand lincocin

 108. Ikvcew spune

  accutane pills order isotretinoin 20mg generic isotretinoin drug

 109. Tfqekv spune

  acne treatment prescribed by dermatologist clindamycin ca prescription acne cream names

 110. Awhjjd spune

  stomach pain tablet for adults cefadroxil sale

 111. Ivudhg spune

  order prednisone 40mg pill prednisone 10mg pill

 112. Dopxjo spune

  order sleeping tablets online uk promethazine price

 113. Qbycno spune

  sleeping pills non prescription uk provigil 200mg over the counter

 114. Mqfwep spune

  non drowsy allergy medication canada strongest over the counter allergy generic allergy medication list

 115. Mrtxin spune

  best generic allergy pills costco canada cold and sinus most recommended allergy medication

 116. tlover tonet spune

  You have remarked very interesting details ! ps decent internet site.

 117. Veronica spune

  De 26 de ori?
  As vrea sa- l vad si eu o data.

 118. Aurelian spune

  Eu am senzatia ca esti indragostit. Am citit ce ai scris la seria horro, dar cum scrii si cat scrii la filmele in care e o poveste de dragoste… E altceva. Nu usnt fan al filmelor muzicale. Dar la asta o sa incerc sa-l vad. Trailer-ul e antrenant. Daca e bun chiar sper sa fie relansat.Dar sa-l vezi a 26-a oara… Nu e cam mult? Cred ca stii melodiile pe de rost.
  PS: Tipa macar stie ca esti indragostit de ea? Sentimentul e reciproc? Daca nu… E nasol pt tine. 😀

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata