Cronică X-men: Days of future past

                Acum am venit de la film. Am fost de la 17:30, la Cinema City Timișoara. Mai țineți minte când s-a lansat primul film din seria X-men? Vă spun eu, în 10.11.2000. Pe atunci aveam 19 ani împliniți. De atunci, în cei 14 ani au mai apărut 6 continuări și spin-off-uri.  În continuare, pentru cei ce nu știu filmele din această serie, le voi enumera, dar în ordinea cronologică a acțiunii: X-men: First class (2011), X-men orgins: Wolverine (2009), X-men (2000), X2: X-men united (2003), X-men: The last stand (2009), Wolverine (2013) și în acest, mai exact pe 22 mai a avut loc avanpremiera ultimului film din serie X-men: Days of future past.

                Regizor este nimeni altul decât Bryan Singer, regizorul primelor 2 filme X-men (2000, 2003). Ce pot să spun? Welcome back Brian. Povestea se petrece în paralel, în prezentul 1973 și viitorul 2023. Scenariul filmului este foarte bine construit, iar filmul este foarte bine regizat, reușind să țină firul logic al evenimentelor până la capăt. Este un film foarte antrenant și pot să-l compar cu alt film care a avut succes enorm la box office și ocupă locul 3 ca încasări. Probabil v-ați prins, este vorba de The Avengers, care a avut încasări de 1,5 miliarde dolari. De această dată în loc de super eroi avem mutanți.

cerebro

                Filmul începe cu o imagine apocaliptică a viitorului, un viitor în care Santinelele, create de Bolivar Trask pentru a distruge mutanții, decimează lumea mutanților, într-un război care pune în pericol atât oamenii, cât și mutanții. Viitorul este unul sumbru. Pot face comparație cu viitorul din The Terminator, în care mașinile conduc și oamenii sunt ultima rezistență. Văzând că nu au șanse să învingă, Profesorul X și Magneto sunt nevoiți, cu ajutorul puterilor lui Kitty Pride să îl trimită pe Wolverine înapoi în trecut, în anul 1973, atunci când Bolivar Trask a creat programul Santinelelor pentru a distruge definitiv mutanții. Tot în acel an, Mystique, care era pe urmele sale, l-a omorat. Această faptă a sa a distrus viitorul mutanților. Astfel, Wolverine este nevoit să se întâlnească cu versiunile tinere ale lui Magneto și Charles Xavier pentru a o împiedica pe Mystique să îl ucida pe Bolivar, astfel împiedecând lansarea Santinelelor.

them

                Filmul este un sequel atât la X-men: First class, cât şi la prima trilogie. În momentul în care Wolverine se întoarce în trecut, îl găsește pe Charles Xavier traumatizat de evenimentele petrecute în primul film din serie, din punct de vedere al cronologiei: X-men: First class, când Magneto l-a rănit, astfel el rămânând paralizat. Dacă mai țineți minte, inclusive Raven (Mystique) l-a abondonat pentru a i se alătura lui Magneto. Charles, profesorul genial care putea să citească ceea ce gândim, este o relicvă, un om care-și plânge de milă și căruia încă nu-i vine să creadă ce s-a întâmplat.

fight

               Trebuie să recunosc că până la acest film cel mai bun film din serie mi s-a părut  X-men: First class, chiar dacă Wolverine are doar un cameo în acest film. Ceea ce mi-a plăcut la X-men: First class a fost Magneto interpretat magistral de Michael Fassbender. Însă în X-men: Days of future past, acum James McAvoy este impresionant, oferind o latură umană și emoționantă, pe care nici Patrick Stewart nu a dezvoltat-o în filmele anterioare. Este colosală faza în care Profesorul X, interpretat de James McAvoy spune: „I don’t want your future!”. În acest film Magneto este mânat de răzbunare, dar ar face orice să salveze specia.

united

               Cine m-a mai impresionat?

               Mistique este unul din cele mai antrenante personaje ale acestui film. Jeniffer Lawrence se potrivește perfect în acest rol. Mistique este mult mai vicleană, șireată față de celelalte filme ale seriei. O veți vedea pe Mistique inclusive în secvența care a fost prezentată după genericul filmului The Amazing Spider-man 2. Singurul lucru de care îmi pare rău este că nu apare scena de la finalul lui Wolverine, care face legătura cu X-men: Days of future past.

spidy2

               Un alt personaj fascinant este Quicksilver. Scenele cu el sunt unele dintre cele mai bune momente ale filmului, dinamice și spectaculoase. Sper doar ca în următorul film X-men Apocalypse, care se va lansa în 2016, să apară mai mult. Personajul lui este cel care leagă povestea de Bolivar Trask, omul de știință care creează programul Santinelelor. Peter Dinklage face și el un rol superb și reușeste să confirme că i se potrivesc rolurile de antagonist. Cu siguranță îl știți din serialul Game of thrones, unde îl joacă pe Tyrion Lannister.

sah

               Ceea ce este cel mai important e că nu lipsește umorul. Din păcate, nu se explică cum de Profesorul X mai este în viață, după ce a fost ucis în X-men: The last stand. Pentru cei ce nu ştiu într-o scenă după genericul de final Într-o scenă finală din film, Dr. Moira MacTaggert verifică un aparat de monitorizare a comei unui pacient care îi vorbește cu vocea lui Xavier. Aceasta este o referire la o afirmație pe care a făcut-o Xavier mai devreme în film, în timp ce preda la oră și discuta despre motivele etice ale transferării conștiinței cuiva în trupul unei alte persoane, care, în acest caz, nu are conștiință proprie, deși toate organele sale și circulația funcționează normal. Filmul se termină când Moira, surprinsă, șoptește: „- Charles?” .

https://www.youtube.com/watch?v=LnVoTt35Uw0

               În continuarea voi prezenta actorii din distribuția filmului:

– Hugh Jackman este Logan/Wolverine;

wolverine

– James McAvoy și Sir Patrick Stewart îl interpretează pe Charles Xavier/Profesorul X în tinerețe, respectiv la bătrânețe;

professor X

– Michael Fassbender și Sir Ian McKellen sunt Erik Lehnsherr/Magneto în tinerețe, respectiv la bătrânețe;

magneto

– Jennifer Lawrence este Raven Darkholme/Mistique;

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

mistique

– Halle Berry revine în rolul lui Ororo Munroe/Storm;

storm

– Ellen Page revine în rolul lui Kitty Pryde/Shadowcat;

– Shawn Ashmore este Bobby Drake/Iceman;

– Daniel Cudmore este Peter Rasputin/Colossus

colo

– Nicholas Hoult este Hank McCoy/Beast

beast

– Peter Dinklage este Bolivar Trask, omul din spatele Santinelelor;

bolivar trask

– Even Peters este Pietro Maximoff/Quicksilver una din cele mai superbe prezențe din acest film.

 quicksilver

– Josh Helman este William Stryker

stryker

                Pentru cinefilii cărora le plac scenele de după genericul filmului, le spun atât: NU IEȘIȚI DIN SALĂ CÂND ÎNCEPE GENERICUL FILMULUI! AȘTEPTAȚI! VEȚI AVEA PARTE DE O SURPRIZĂ!!! VEȚI FACE CUNOȘTINȚĂ CU VILLAIN-UL URMĂTORULUI FILM DIN SERIA X-MEN. Acesta este nimeni altul decât En Sabah Nur, cel mai puternic dintre mutanți, chiar mai puternic decât Magneto.

                Din punctul meu de vedere,este cel mai bun film al anului. Merită să vă rupeți din prețiosul timp și să-l vizionați la cinema. Nu veți regreta. De această dată, chiar dacă a fost filmat 3D, lucrul acesta nu prea iese în evidență. Singurul film cu super eroi pe care l-am văzut în acest an și 3D-ul a fost evidențiat a fost The Amazing Spider-man 2.

what

                După cum v-am obișnuit, vă las să urmăriți în tihnă trailer-ul subtitrat al filmului X-men: Days of future past:

 

                Vestea bună este că Bryan Singer se va întoarce să regizeze și următoarea parta din X-men, intitulată X-men: Apocalypse. Studiourile încă îl susțin chiar dacă acesta a fost acuzat de agresiune sexuală. Reîntoarecerea lui Singer la franciza X-Men a fost încununată de succes, pentru că X-men: Days of Future Past este cel mai de succes film din seria X-men.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise