Cronică I, Frankenstein

                I, Frankenstein (Eu, Frankenstein) este bazat pe nuvela grafică a omului care a creat lumea din Underworld, Kevin Grevioux. Nu mi-am dat seama încă de ce a fost aşa criticat filmul. Cei cărora le-a plăcut seria Underworld, cu siguranţă vor aprecia şi acest film.

                Regizorul este Stuart Beattie, tot el scriind şi scenariul filmului alături de Kevin Grevioux. Cei doi scenarişti pleacă de la o temă universală – lupta dintre Bine şi Rău – aducând creaturi care nu s-au mai perindat pe marile ecrane până acum, garguii. Aceştia luptă de partea Binelui, fac parte chiar din Ordinul Arhanghelului Mihail, după cum singuri se prezintă, şi umblă pe urmele demonilor ce sălăşluiesc în lume sub formă umană. De Stuart Beattie cu siguranţă aţi auzit, el fiind cunoscut pentru că a regizat succesele GI Joe :The Rise of  Cobra, Collateral şi Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.

cathedral

                O să încep printr-o scurtă prezentare a monstrului creat de Dr. Victor Frankenstein, în caz că nu ştiţi povestea.

book

                Monstrului i s-a dat viaţă în iarna anului 1795. Un cadavru viu, fără suflet. Un corp format din părţi a 8 cadavre. A fost cusut, electrocutat şi adus la viaţă de nebunul Dr. Victor Frankenstein. Îngrozit de ceea ce a creat, Victor a încercat să distrugă monstrul. Dar el a supravieţuit şi s-a întors să se răzbune. I-a luat viaţa iubitei sale soţii, Elizabeth. Victor a pornit la drum să-şi răzbune soţia iubită şi să ucidă monstrul. L-a urmărit până în Nordul îndepărtat, dar din păcate, a murit îngheţat. Monstrul l-a îngropat în cimitirul familiei sale, dar când a crezut că totul se sfârşise, si-a dat seama că viaţa lui abia începuse. Este atacat de demoni şi chiar reuşeşte să ucidă unul. Naberius a ordonat aducerea lui pentru că are planuri măreţe. Monstrul este salvat de gargui.

lupta

                Graguii sunt reprezentaţii Raiului, care iau forma unor înaripaţi şi au ca obiectiv protejarea omenirii, iar pe de altă parte sunt reprezentanţi ai Iadului, niște demoni înflăcărați care trăiesc printre noi și care vor să pună stăpânire pe planetă. Garguii îi propun monstrului să lupte alături de ei, dar acesta refuză. Primeşte însă un nume, Adam. Acesta nu vrea să lupte pentru omenire, vrea să lupte doar pentru viaţa lui. Astfel se retrage în pustietate, până în momentul în care demonii îl găsesc. Așa realizează că nu va avea pace până în momentul în care nu va ucide toţi demonii.

demon

                După 200 de ani petrecuţi în izolare, Adam se întoarce la civilizaţie, pentru a se răzbuna pe demonii care nu-i dau pace. Revenirea sa în prim plan mai mult complică lucrurile pentru că reprezintă un mare interes pentru ambele părți, din motive total diferite, de unde rezultă un adevărat război epic, între cele două tabere.

frank

                Distribuţia este una pe măsură:

– Aaron Eckhart este monstrul sau mai bine zis, Adam Frankenstein. Cu siguranţă aţi văzut hitul The dark knight, unde l-a interpretat pe Harvey Dent. Din punctul meu de vedere, se achită foarte bine de rol;

adam

– Bill Nighy este Charles Wessex/Prinţul Naberius, leaderul demonilor şi unul din îngerii care a fost izgonit din Rai împreună cu Lucifer;

Nu uita sa citesti

naberius

– Yvonne Strahovski este Terra Wade, un cercetător angajat de Niberius pentru a descoperi secretele readucerii la viaţă. Dacă urmăriţi 24: live another day, cu siguranţă o veţi recunoaşte. Ea este Kate Morgan, agenta care-l ajută pe Jack Bauer;

terra

– Miranda Otto este Leonore, regina garguilor;

leonore

– Jai Courtney este Gideon, şeful armatei formată din gargui.

gideon

                Din păcate. după ce am vizionat filmul, nu mi-am dat seama de unde provin garguii, cine i-a creat, cum de au puterea de a se transforma în oameni. Dar ce mai contează toate acestea?! Filmul este un adevărat spectacol vizual, 3D-ul văzându-se mult mai bine la acest film decât la ultima parte din seria Underworld, Underword – The awakening.

frank2

                Ca o concluzie, I, Frankenstein este un film de urmărit doar de fanii genului. În continuare vă invit să urmăriți trailer-ul filmului.

                Din păcate, filmul în România filmul nu s-a lansat și nici nu știu dacă se va lansa. Eu mi l-am achiziționat cu subtitrare în engleză de aici.

[review]

[rwp-review id=”0″]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Cmentariile sunt închise