Cum l-a ajutat Lana Wachowski pe Eddie Redmayne să se pregătească pentru “The Danish Girl”

0

Interpretarea unui personaj atât de complex precum cel al lui Einar Wegener este cu siguranță o provocare pentru orice actor. Eddie Redmayne a acceptat această provocare, semnând pentru filmul “The Danish Girl” în regia lui Tom Hooper. Mai mult decât atât, actorul a beneficiat de sprijinul Lanei Wachowski („The Matrix Reloaded”, „The Matrix Revolutions”) – care l-a ajutat în documentarea și pregătirea personajului său.

În timpul campaniei de promovare a filmului cu potențial la premiile Oscar 2016, Eddie Redmayne a acordat un interviu pentru The Hollywood Reporter, unde a vorbit despre ajutorul primit de la Wachowski. Discuția a început de la o întrebare pusă de jurnalistul care s-a ocupat de interviu – acesta a sesizat că Lana Wachowski a primit un Mulțumesc la finalul prezentării filmului “The Danish Girl”, iar Redymane a explicat că aceasta i-a recomandat niște cărți cheie pentru a putea să înțeleagă mai bine personajul.

Mi-a arătat de unde să încep să citesc “Gender Outlaw” a lui Jan Morris și “Man Into Woman” scrisă de Niels Hoyer. O ador pe Lana. Este o persoană cu adevărat generoasă.

Bineînțeles, Eddie Redmayne nu s-a întâlnit întâmplător cu Lana Wachowski. Cei doi au colaborat la “Jupiter Ascending”. Nu este greu de imaginat că actorul și regizoarea au păstrat legătura după terminarea acestui proiect – iar acest lucru a adus lucruri bune pentru “The Danish Girl”.

Filmul este bazat pe romanul cu același nume al lui David Ebershoff, publicat în 2000.

Acțiunea se petrece în anii 1920 în Copenhaga și se axează pe povestea extraordinară de iubire dintre artistul danez Einar Wegener (Eddie Redmayne) și soția lui, Gerda (Alicia Vikander). Ambii sunt pictori: el se dedică peisajelor, ea portretelor. Einar reușește să aibă o expoziție de succes, iar Gerda se străduiește să obțină același succes, dar îi este foarte greu. Într-o zi, modelul, pe care Gerda îl așteaptă, întârzie și aceasta îl roagă pe soțul său să se îmbrace ca o femeie pentru a reuși să termine portretul. Pentru Einar este o experiență deosebită și curând devine o obsesie pentru el. În timp ce Einar începe să se redescopere, portretele lui Gerda, care îl înfățișează pe soțul său îmbrăcat ca o femeie, încep să atragă din ce în ce mai mult atenția tuturor.

“The Danish Girl” a fost bine primit de critici la Festivalul Internațional de Film de la Toronto, dar și la Festivalul de Film de la Veneția. Va avea premiera în cinematografe la data de 27 noiembrie (SUA), iar în cinematografele din țară pe 8 ianuarie 2016.

Chiar dacă au trecut doar câteva luni de când Eddie Redmayne a luat acasă statueta Oscar pentru rolul din “The Theory of Everything”, specialiștii îl consideră un favorit și pentru premiile Oscar 2016. Cu siguranță, vom auzi multe despre acest film în lunile care urmează – pe măsură ce ne apropiem de sezonul Oscarurilor.

danish-girl-poster-vikander-redmayne

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar