Cronică Mission impossible: Ghost protocol

                Mission impossible: Ghost protocol, tradus la noi Misiune imposibilă: Protocolul fantomă, este al 4-lea film din seria Misiune imposibilă. Înainte de această parte umblau zvonuri că va fi ultimul film în care va apărea Tom Cruise. Rolul principal urma să fie cedat lui Jeremy Renner. Dar devenind filmul cu cele mai mari încasări din serie, ștafeta nu va fi momentan predată. Scriu această recenzie pentru că din punctul meu de vedere este cel mai bun din serie. Are situații pline de neprevăzut pe care nu aveți cum să le intuiți. L-am văzut și la cinema și acum l-am vizionat a 5-a oară pe blu-ray. Am așteptat foarte mult timp să se reducă ca să mi-l cumpăr. Dar de când l-am cumpărat aceasta este a 4-a oară când l-am văzut.

MI9

                La 4 ani după Misiune imposibilă 3, Tom Cruise revine în rolul lui Ethan Hunt. Misiune imposibilă: Protocolul fantomă este un film  la care aveți șansa să vă sufocați, în caz că uitați să respirați. Are scene pline de acțiune, explozii și cascadorii periculoase executate chiar de Tom Cruise. De la prima parte din 1996, tot Tom Cruise și-a făcut singur cascadoriile. Această a 4-a parte e regizată de Brad Bird, fiind primul film regizat de acesta. Înainte de acest film Brad Bird a regizat doar animații, toate având succes. Dintre aceste animații amintesc: The Iron giant, The incredibles și Ratatouille.

MI5

                Bineînțeles, nu vor lipsi muzica tipică, misiunile imposibil de rezolvat, acțiunea și suspansul, mesajul care după câteva minute se autodistruge, tehnica de ultimă oră de care dispune echipa. Toate acestea nu au lipsit în niciun film din serie. Ceea ce este de lăudat este că nimic nu iese conform planului. Toată tehnologia de ultimă oră nu-i mai ajută, fie se strică, fie nu poate fi folosită. De aceea mi-a și plăcut cel mai mult această ultimă parte pentru că nu am bănuit nimic din ceea ce se va întâmpla. Când totul pare clar, ceva se defectează și trebuie schimbat planul.

MI6

                Filmul începe cu o misiune nereușită în Budapesta, în care agentul Trevor Hanaway (Josh Holloway) este ucis de asasinul Sabine Moreau (Léa Seydoux) și îi sunt furate codurile de lansare ale unei rachete nucleare. După această misiune Ethan Hunt este scos din închisoare de agentul Carter și geniul în computere, care acum este agent de teren Benji (Simon Pegg).

MI7

                Povestea se învârte în jurul unei neînțelegeri: Kremlinul sare în aer și SUA se face direct răspunzătoare, pentru acest atac. Mai exact echipa IMF. Acuzat de acest atac terorist, agentul operativ IMF Ethan Hunt este dezactivat şi renegat, împreună cu restul agenţiei, iar președintele instaurează “protocolul fantomă”. Lăsat fără resurse şi fără acoperire, Ethan trebuie să găsească o cale să reabiliteze renumele departamentului şi să prevină un alt atac. Misiunea echipei lui Ethan (în caz că o acceptă) este să ducă la îndeplinire sarcina, recupereze codurilor de lansare și să reabiliteze renumele departamentului. În caz că misiunea va eșua există posibilitatea de a începe al treilea război mondial. Echipa lui Ethan este ajutată de William Brandt (Jeremy Renner) un analist al secretarului IMF.

MI11

                 Ceea ce m-a uimit a fost scenariul. Chiar dacă se rezolvă o sarcină, asta nu înseamnă implicit finalul poveștii. Tot timpul apare altceva pe parcurs. Acțiunea se complică din ce în ce mai mult. Personajul negativ de fiecare dată schimbă planul și nu este așa ușor de învins ca în celelalte filme. Astfel povestea nu devine previzibilă și plictisitoare. Acțiunea se petrece în diferite locații. Pornește de la Budapesta, se ajunge la Moscova, apoi în Mumbai, Praga, Dubai, în deșert.

MI12

                Alături de Tom Cruise,, din distribuţie mai fac parte Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist, Vladimir Mashkov, Josh Holloway, Anil Kapoor şi Léa Seydoux.

                Chiar dacă nu ați văzut primele 3 părți, sau dacă le-ați văzut și nu v-au plăcut, această ultimă parte are șansa să vă ajungă la suflet. Cele mai impresionante imagini sunt cele surprinse în Dubai la Burj Khalifa, clădirea pe care însuși Tom Cruise se cațără, se leagănă și de pe care sare în gol. Autenticitatea este asigurată tocmai de faptul că Tom Cruise, renumit pentru excentricitățile sale, își face singur cascadoriile. Astfel, scenele filmate în exteriorul celei mai înalte clădiri din lume vor reuși să vă țină în suspans. Ceea ce este de apreciat la film este sunetul. Filmul are sunet DTS HD 7.1 pe blu-ray.

MI4

                Ceea ce aduce un plus enorm acestui film sunt  umorul și replicile spumoase.

Nu uita sa citesti

Madame Web

Related Posts

Wish

Napoleon

                Simon Pegg este cel mai simpatic, în rolul geniului în computer și are o mulțime de replici care vă vor face să râdeți.

MI3

                Jeremy Renner, despre care s-a spus că ar putea fi un înlocuitor perfect pentru Tom Cruise în franciză, își joacă perfect rolul. I se vede pe față frica atunci când e prins în situații extreme. Personajul său are și un secret. Îl veți afla doar urmărind filmul.

MI10

                Paula Patton, pe care până la acest film am remarcat-o în Deja Vu și Mirrors, este carismatică și extrem de frumoasă. Ea chiar îl cucerește pe magnatul Brij Nath (Anil Kapoor), pentru a afla codurile de suprascriere, în timp ce Brandt și Benji s-au infiltrat în camera serverelor pentru a dezactiva satelitul.

MI8

                Primele 3 filme din serie au fost regizate de Brian de Palma, John Woo, respectiv J.J. Abrams care a fost și producătorul acestui film. Brad Bird, ce pot să spun despre el? Doar că a făcut o treabă excelentă și a făcut din Misiune imposibilă: Protocolul fantomă cel mai bun film din serie. Oricum n-ai zice că înainte de acest film a regizat doar animații. Ai spune că regizează thrillere de ani de zile.

MI2

                Pregătiți-vă pentru 2 ore de adrenalină într-un thriller care vă va ține lipiți de scaune în fața televizorului, fiind unul din cele mai bune filme cu spioni pe care l-am văzut. Incredibil, inclusiv criticii americani au spus că Misiune imposibilă: Protocolul fantomă este cel mai bun film din serie. Continuarea acestui film va trebui s-o așteptăm în 2015 de Crăciun.

MI

                În continuare, ca de obicei, vă las să urmăriți trailer-ul filmului:

                Filmul s-a lansat și la noi în format DVD și blu-ray.

BD

Cumpără acum

[review]

[rwp-review id=”0″]

Cmentariile sunt închise