Doctor Strange, imersiune totală

0

                Doctor Strange e cel mai nou film cu super eroi de la MARVEL. A fost regizat de Scott Derrickson, după un scenariu scris de Jon Spaihts şi Scott Derrickson & C. Robert Cargill. Dintre toate filmele cu supe eroi MARVEL, excepție făcând cele în care apar mai mulți super eroi, Doctor Strange a devenit preferatul meu. Dacă Răzbunătorii apară Pământul de pericolele fizice, Doctor Strange protejează Pământul de forțele mistice. Am vizionat filmul ieri de la 20:30 la IMAX 3D în Timișoara cu sala aproape plină.

Doctor Strange

                Dr. Stephen Strange e un neurochirurg strălucit. Cercetările lui salvează mii de vieți. În mâinile lui care nu tremură niciodată, bisturiul taie mai precis ca un laser. Dar Strange pare să aibă totuși o problemă: aroganța. Aclamat, apreciat, respectat în egală măsură de colegi și de pacienți, Strange devine tot mai cinic și mai distant. Pare că nu-i pasă decât de glorie și bani, deși are din belșug din amândouă. Însă viața lui perfectă se sparge în mii de bucăți în urma unui accident de maşină care îi răpeşte capacitatea de a-şi folosi mâinile pentru că acestea tremură incontrolabil și nu mai poate folosi un bisturiu.

Doctor Strange

                După ce epuizează toate posibilitățile medicinei moderne, care sunt incapabile să-i ofere un leac și cu averea consumată în tot felul de tentative de vindecare, fostul neurochirurg strălucit și arogant devine un om pierdut, un vagabond aflat la marginea societății. Aflat la marginea disperării, dar căutând încă soluții, Strange află de la Pangborn (Benjamin Bratt) de un loc ce l-ar putea vindeca. Ultima lui speranță e undeva departe, în munții Himalaya, într-o enclavă misterioasă, denumită Kamar-Taj, un loc unde nimeni nu practică medicină tradițională. Cu ultimii lui bani, Strange ajunge în Kamar-Taj. Acolo el află repede că locul acela nu este doar un centru de vindecare, ci un adevărat front de luptă împotriva unor forţe nevăzute care corodează realitatea noastră, cu scopul de a o distruge. Nu durează mult până când Doctor Strange se trezeşte cu puteri magice şi e forţat să facă o alegere: să se întoarcă la viaţa sa înstărită sau să lase totul în urmă şi să apere lumea, drept cel mai puternic vrăjitor din univers.

Doctor Strange

Benedict Cumberbatch e Stephen Strange, un neurochirurg care în urma unui accident groaznic pornește într-o călătorie a vindecării. Acesta descoperă lumea ascunsă a magiei și dimensiunile alternative. E un tip arogant care crede că le cunoaște pe toate, realizând de fapt că nu știe nimic. Abilitățile lui Strange constau în în crearea unor scuturi și arme din lumină și bineînțeles crearea de portaluri pentru a ajunge foarte repede în diferite locuri de pe glob. De asemenea are o pelerină a levitație care-l ajută să zboare și ochiul lui Agamotto cu care poate manipula timpul;

strange

Chiwetel Ejiofor e Karl Mordo, ucenicul Celui Străvechi care luptă de partea lui Strange. Între cei doi nu e nimic mai mult decât respect reciproc, dar asta până când lucrurile se complică;

mordo

Rachel McAdams e Christine Palmer, colegă şi prietenă cu Strange. Ea e cea care îşi dă seama, odată ce medicina se dovedeşte limitată în restaurarea aptitudinii de a opera a lui Strange, că acesta are nevoie să se redescopere dintr-un alt unghi;

palmer

Benedict Wong e Wong, unul din maeștrii artelor mistice, paznicul vastei biblioteci pline de volume mistice din enclava Kamar-Taj unde sălăşluieşte Cel Străvechi;

wong

Mads Mikkelsen e Kaecilius un fost ucenic al Celei Străvechi gata de orice pentru a obţine nemurirea. El e folosit pentru a introduce un personaj negativ din dimensiunea întunecată, Dormammu;

kaecilius

Tilda Swinton e Cel Străvechi, un personaj înţelept cu o vârstă seculară, ce păzeşte secretele artelor mistice de sute de ani și care devine mentorul lui Strange.

Nu uita sa citesti

ancient

                Deși Doctor Strange e un nou film cu super eroi marca MARVEL, premisa e mai interesantă. De aceeastă dată vom avea parte de super eroi cu puteri magice, lumi paralele, magie neagră, teleportare între dimensiuni, dedublarea sinelui astral… Scevențele de luptă au fost filmate în format IMAX și aceastea se văd pe tot ecranul gigant. Cei care au văzut Începutul vor avea parte de un deja-vu. Se vede că s-a acordat o atenție specială acestor scene datorită adâncimii cadrului care vă va da senzația că faceți efectiv parte din acțiune.

Doctor Strange

                Benedict Cumberbatch mărturiseşte că procesul dobândirii unui corp rezistent şi bine lucrat a fost unul îndelungat şi mai blând, în care a ţinut o „dietă shakesperiană”. Actorul a numit aşa perioada de pregătire deoarece atunci când a început antrenamentul lucra în Londra, la Hamlet. Mergea la sală o oră, dimineaţa, după care repeta la Hamlet întreaga zi. Odată ce spectacolul a fost lansat, după ora de antrenament de dimineaţă pleca la studio, pentru a repeta scenele din Doctor Strange. Seara avea reprezentaţie cu Hamlet. Însă şi cascadoriile de pe platourile lui Doctor Strange au contat, apoi, în asigurarea formei sale fizice. El spunea: „Există metode potrivite de a te antrena şi unele mai puţin indicate. Poţi să faci body-building până îţi distrugi corpul pentru a-ţi sculpta muşchii sau poţi face ce am făcut eu, cu răbdare, într-un timp mai lung şi cu o dietă sănătoasă.”

Doctor Strange

                Iată ce ai spus criticii americani despre Doctor Strange:

i) Brian Truitt, USA Today: Benedict Cumberbatch joacă rolul lui Stephen Strange în mod fermecător dar și cu inteligență, ducând un personaj de benzi desenate la o profunzime comparabilă cu Tony Stark a lui Robert Downey Jr. „Studiourile Marvel deschid drumuri noi, descuind o poartă către o lume a magiei, a vrăjitoriei și a unui misticism care pare născut din halucinogene. Deșifilmul pare luat din visele de narcotice și de etnobotanice, scenele oricât ar fi de suprarealiste urmează totuși o călătorie inteligentă a unui supererou adevărat.”

ii) Diny-Ray Ramos, The Tracking Board: Filmul e un Iron Man cu Stephen Strange în loc de Tony Stark, cu Christine Palmer în loc de Pepper Potts, și cu științe mistice în locul inventicii în lupta contra băieților răi. Doctor Strange repetă o formulă, ceea ce îl face ușor de digerat pentru spectatorii nou-veniți.

iii) Mike Ryan, Uproxx: Este evident de ce au cooptat un star precum Cumberbatch: Doctor Strange ne va conduce prin următorul deceniu Marvel, după cum ne-a condus Downey. Doctor Strange este un nou Iron Man, dar cu mai multă imaginație. O strategie bună.

Doctor Strange

                Ce l-a atras pe Cumberbatch să accepte acest rol după ce Joaquin Phoenix l-a refuzat?! „Doctor Strange e un om lovit care poate să renască într-un supererou, angajat în lupta sa. În plus, această transformare este presărată de momente amuzante, de acţiune, de dramă. Toate aceste elemente mă atrag profund”.

                Eroii Marvel, răniți în luptă? Doctor Strange le sare în ajutor! Până la Avengers: Infinity War, acum suntem la diagnostic. 😉

PS: Genericul de final conţine două secvenţe cu informaţii despre următoarele filme MARVEL.

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar