E.T. extraterestrul, E.T. telefonează acasă

0

                E.T. Extraterestrul, titlul original E.T. the Extra-Terrestrial, este un SF lansat în 1982, regizat de Steven Spielberg, după un scenariu scris de Melissa Mathison. Efectele speciale au fost create de Carlo Rambaldi și Dennis Muren. E filmul uneia dintre cele mai frumoase prietenii ecranizate până acum, dintre un copil și un extraterestru. E.T. Extraterestrul e unul din cele mai mari succese, deoarece la un buget de 10,5 milioane de dolari (doar crearea lui E.T a cosat 1,5 milioane de dolari) a avut încasări mondiale de aproape 800 de milioane de dolari. Eu unul l-am vizionat după revoluție pe casetă video. Alții l-au vizionat la TV. Dar oricum cei care l-au văzut cu siguranță s-au îndrăgostit iremediabil de micuțul extraterestru. E.T e omagiul lui Spielberg adus copilăriei.

E.T.

                Într-o rulotă albă din California, un grup de botaniști SHERKS strâng monstre de floră. Când agenții guvernamentali își fac apariția, extratereștrii scapă cu ajutorul unei nave spațiale, lăsând în urmă pe unul dintre ei. Povestea continuă într-o casă suburbană, unde un băiat de zece ani pe nume Elliott își petrece timpul cu fratele său Michael, în vârstă de 16 ani, și prietenii săi. Elliot se împrietenește cu extraterestrul și-l învață diferite obiceiuri pământene: cum să comunice, cum să bea bere, cum să mănânce bomboane, cum se se îmbrace în hainele surorii sale, Gertie. Bineînțeles că prietenia celor 2 nu poate dura prea mult, deoarece pe urmele celor 2 se află agenții guvernamentali care vor să facă experimente pe micul extraterestru. Dorința lui E.T. e aceea de a merge acasă, dar dacă Elliot îl va ajuta, își va pierde cel mai bun prieten. Oare cum se va termina această aventură emoționantă pentru întreaga familie?!

E.T.

Henry Thomas e Elliott, un băiat singuratic de 10 ani. El căuta de mult timp un prieten, pe care îl găsește în E.T., care a fost uitat pe Pământ. Îl adoptă și formează împreună o legătură psihică și emoțională;

elliot

 Robert MacNaughton e Michael, fratele de 16 ani al lui Elliott, care îl ironizează permanent. Îi salvează viața lui E.T.;

michael

Drew Barrymore e Gertie, sora răutăcioasă și sarcastică a lui Elliott în vârstă de cinci ani. La început se sperie de E.T., dar începe să-l placă;

gertie

Dee Wallace e Mary, mama copiilor, recent divorțată. Ea nu știe de prezența lui E.T. în casă;

mary

Peter Coyote e „Keys”, un agent guvernamental. Numele său nu este niciodată menționat, acesta provenind de la brelocul pe care îl prinde de curea. A vrut să vadă un extraterestru încă de când avea zece ani;

keys

C. Martel, Sean Frye și C. Thomas Howell sunt Greg, Steve și Tyler, prietenii lui Michael. Ei îi ajută pe Elliott și E.T. să scape de autorități.

greg-steve-tyler

Nu uita sa citesti

Dolittle

Bad Boys for Life

                După ce părinții săi au divorțat în 1960, Spielberg și-a umplut golul cu un prieten imaginar, un extraterestru. Spielberg a declarat că E.T. era „un prieten care ar fi putea fi fratele pe care nu l-am avut niciodată și tatăl pe care nu l-am mai simțit alături.”

E.T.

                Doi pitici, Tamara De Treaux și Pat Bilon, precum și Matthew DeMeritt, în vârstă de 12 ani, care s-a născut fără picioare, au filmat purtând acest costum, în funcție de scena în care se filma. În scenele în care E.T. mergea ciudat sau cădea, DeMeritt a mers în mâini. Capul păpușii E.T. a fost pus peste capul actorilor, aceștia putând vedea prin fantele din pieptul păpușii. Mars Incorporated a considerat că E.T. este așa de urât încât compania a refuzat să permită folosirea bomboanelor M&M în film, temându-se că ar speria copiii.

E.T.

                O mare parte din vocea lui E.T. a fost interpretată de Pat Welsh, o bătrână din Marin Conty, California. Welsh fuma două pachete de țigări pe zi, obicei care i-a dat vocii sale calități pe care creatorul de efecte sonore Ben Burtt le-a apreciat. Ea a petrecut nouă ore și jumătate pentru a înregistra rolul ei, fiind plătită de Burtt cu 380 de dolari. Pentru a completa „vocea” lui E.T., Burtt a mai înregistrat alți 16 oameni și mai multe animale. Aceste voci au fost Spielberg, Debra Winger soția lui Burtt răcită, în timp ce dormea, o râgâitură din partea profesorului său de film de la USC, ratoni, vidre și cai.

E.T.

                Doctorii care lucrau la Centrul Medical USC au fost aleși să-i joace pe doctorii care încercau să-i salveze viața lui E.T. după ce agenții guvernamentali pun stăpânire pe casa lui Elliott. Spielberg a considerat că dacă ar fi pus actori să joace în rolurile lor, cu replici care conțin termeni medicali, nu s-ar comporta firesc.

E.T.

                La 20 de ani după premieră, Spielberg a produs o ediţie aniversară a filmului, care include câteva modificări pe computer ale expresiei faciale a lui E.T. şi înlocuirea pistoalelor din mâinile agenţilor guvernamentali cu nişte walkie-talkie.

E.T.

                E.T. Extraterestrul a primit 2 nominalizări la Globurile de Aur pentru: cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu, 2 premii Globul de Aur pentru: cel mai bun film şi cea mai bună coloană sonoră, 5 nominalizări la premiile Oscar pentru: cel mai bun film, cea mai bună imagine, cel mai bun montaj, cel mai bun regizor și cel mai bun scenariu original şi 4 premii Oscar pentru: cel mai bun sunet, cel mai bun mixaj sonor, cele mai bune efecte vizuale, cea mai bună coloană sonoră.

                E.T. Extraterestrul s-a lansat în România pe Blu-ray fiind conţinut în ediţia de colecţie Steven Spielberg alături de filmele: Duel pe autostradă (1971), Drumul spre Sugarland (1974), Fălci (1975), 1941 (1979), Lângă tine mereu (1989), Jurassic park (1993) şi The Lost World: Jurrasic Park (1997).

E.T.

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar