“Eddie the Eagle”, visul olimpic

0

Eddie the Eagle” (Eddie „Vulturul”) este un film biografic regizat de Dexter Fletcher. Din distribuție fac parte – Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken, Iris Berben, Mark Benton și Keith Allen. Filmul a avut premiera mondială la ediția din 2016 a Festivalului de Film Sundance.

“Eddie the Eagle”

Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă! (Pierre de Coubertin)

“Ai învins? Continuă! Ai pierdut? Continuă!” pentru că “În viață nu contează triumful, ci lupta…”. Acesta este mesajul pe care filmul în regia lui Fletcher dorește să ni-l transmită. Consider că ar trebui să avem în vedere îndemnurile lui Pierre de Coubertin indiferent de cariera pe care ne-am ales-o deoarece, uneori, cele mai mari realizări le obținem dacă avem încredere în forțele proprii și dacă luptăm pentru visul nostru. Într-o scenă, Eddie Edwards, interpretat de Taron Egerton, își întreabă tatăl dacă atunci când a fost tânăr nu a avut un vis și, din punctul meu de vedere, acel moment este foarte important pentru că ne face să ne gândim la țelurile noastre, la ceea ce ne doream sau la ceea ce încă vrem să realizăm. Oricine are un vis și trebuie să credem în el pentru a putea să-l transformăm în realitate. Dacă am pierdut, nu contează, trebuie să mergem mai departe și să credem în continuare că visul nostru se poate îndeplini. Eddie Edwards este exemplul că visele devin realitate dacă credem cu adevărat și dacă suntem îndeajuns de încăpățânați încât să nu renunțăm la ele indiferent de piedicile care apar pe parcurs.

“Eddie the Eagle”

Eddie the Eagle” (Eddie „Vulturul”) prezintă povestea fascinantă a unui băiat care avea un vis și chiar dacă ceilalți din jurul său nu îi dădeau nicio șansă, el a continuat să aibă încredere că ceea ce își dorește se va îndeplini. Este vorba despre britanicul Michael Edwards, cunoscut ca Eddie, care de mic copil visa să participe la Jocurile Olimpice.

Bazându-se pe sprijinul mamei sale deoarece tatăl său nu era de acord cu decizia fiului său de a deveni atlet, Eddie renunță la ideea de a încerca să se califice pentru Jocurile Olimpice de vară, optând, în schimb, pentru cele de iarnă și sperând astfel să aibă mai multe șanse de calificare.

“Eddie the Eagle”

Alege să practice schi și chiar dacă se descurcă destul de bine, este respins de oficialii britanici responsabili de lotul olimpic. Astfel, Eddie își dă seama că ar avea o șansă să facă parte din lot dacă învață să practice sărituri cu schiurile (Ski Jumping).

Și așa începe nebunia. Spre groaza tatălui său, dar cu sprijinul mamei, Eddie pleacă în Germania pentru a se antrena. Acolo, îl întâlnește pe Bronson Peary (Hugh Jackman), un fost sportiv talentat, dar care și-a încheiat cariera brusc. Eddie îl convinge pe Bronson să îi devină antrenor și ceea ce urmează veți descoperi când o să vizionați filmul.

“Eddie the Eagle”

“Eddie the Eagle” este inspirat din viața britanicului Eddie Vulturul Edwards. Chiar dacă puțini mai știu cine a câștigat proba de sărituri cu schiurile la Olimpiada de iarnă din 1988, de la Calgary, orice pasionat al sporturilor de iarnă își amintește de britanicul Eddie Edwards, poreclit Vulturul, vedeta incontestabilă a acelei competiții. De ce? Pentru că, uneori, este mai important să participi decât să câștigi o medalie.

“Eddie the Eagle”

Mi-a plăcut încăpățânarea lui Eddie care nu ține cont de părerile celor din jur și își urmează orbește visul. Nici măcar când ajunge în spital după o căzătură serioasă, nu se oprește, ci continuă. Eșecurile nu îl doboară, din contră, îl fac să fie și mai hotărât și încrezător că are șanse. Eddie reușește să cucerească treptat pe toată lumea, inclusiv publicul.

În ceea ce privește distribuția, Taron Egerton reprezintă alegerea potrivită pentru a-l interpreta pe Eddie, iar Hugh Jackman este perfect în rolul fostului campion, care se refugiază în alcool pentru a uita de o carieră distrusă prematur.

“Eddie the Eagle”

În concluzie, “Eddie the Eagle” este un film despre ambiție și curaj, cu alte cuvinte, despre un om care își urmează un vis, însă nu pot să nu remarc riscurile la care Eddie se supune în permanență. În fiecare moment, el se află într-un real pericol de a se accidenta, de a-și petrece toată viață într-un scaun de rotile sau de a suferi o lovitură atât de puternică încât să îi provoace moartea. Sportivii din Finlanda și Norvegia se antrenau de la cinci-șase ani, iar Eddie avea 22 de ani când a început să se pregătească pentru sărituri. Era foarte periculos, iar toți cei din jur l-au prevenit, însă visul său a fost mai puternic decât propria siguranță, iar, în unele momente, chiar decât propria viață.

Eddie the Eagle” (Eddie „Vulturul”) poate fi vizionat în cinematografele din România începând cu 8 aprilie 2016, fiind distribuit de OdeonFilm.

1690004_1525223697779247_319543043772549921_n

[review]

Ti-a placut articolul?
Inscrie-te la newsletter si noi iti trimitem toate noutatile saptamanal.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Postează un comentariu

avatar