0

Are you born with destiny? Or does it just come knocking at your door?

Elvis este un film biografic, regizat de Baz Luhrmann, care a scris scenariul împreună cu Sam Bromell, Craig Pearce și Jeremy Doner.

Din distribuție fac parte: Austin Butler în rolul lui Elvis Presley, cu Tom Hanks, Helen Thomson, Richard Roxburgh, Olivia DeJonge, Luke Bracey, Natasha Bassett, David Wenham, Kelvin Harrison Jr., Xavier Samuel și Kodi Smit-McPhee în roluri secundare.

Elvis

Am văzut Elvis la Cineplexx Băneasa, mulțumită invitației primite de la Vertical Entertainment 🙂 Așteptam cu nerăbdare acest film din două motive importante: 1) iubesc muzica lui Elvis și 2) ador musicalurile. Așteptarea a meritat deoarece filmul este extraordinar din toate punctele de vedere, reușind să aducă pe marile ecrane energia electrizantă și prezența scenică a Regelui Rock ‘n’ Roll-ului. Austin Butler nu îl interpretează pe Elvis Presley, ci devine Elvis Presley, fiind realmente fabulos.

Filmul începe cu un Parker în vârstă și obez (Hanks) aflat în spital. El se plânge că a fost învinuit pe nedrept pentru moartea lui Elvis și își amintește că a făcut un turneu de muzică country la începutul anilor cincizeci, când a auzit de un „băiat alb” care cânta muzica celor de culoare. Parker a trebuit să vadă acest act nemaiauzit. Un Elvis Presley emoționat (Butler) primește încurajări de la mama sa (Helen Thomson) înainte de a urca pe scenă. Dar, când începe să cânte, impresionează pe toată lumea prin vocea sa puternică și mișcările neobișnuite. Adolescentele sar în picioare în aplauze zgomotoase. Parker, uluit, privește cum fiecare femeie cade sub vraja lui Elvis.

Filmul ne transportă, apoi, la copilăria săracă a lui Elvis (Chaydon Jay) din Mississippi. El și mama lui au fost forțați să trăiască într-un cartier sărac, în timp ce tatăl său (Richard Roxburgh) era în închisoare. Elvis a fost impresionat de pastorii Evangheliei și de predicile lor pline de spirit. În adolescență, în Memphis, a frecventat localuri pe strada Beale pentru a urmări muzicieni de blues. El le idolatriza costumele sclipitoare și s-a inspirat mult din muzica și stilul acestora.

Elvis și Priscilla
Nu uita sa citesti

Wish

Napoleon

Parker nu putea rata această ocazie de aur. Se hotărăște să-l managerieze pe Elvis și îi preia cariera.

Povestea lui Elvis este redată în stilul caracteristic al lui Baz Luhrmann (Moulin Rouge!, Marele Gatsby). Parker configurează fiecare scenă cu o introducere, urmată de rafale de muzică și dans. Luhrmann îmbină melodiile blues, gospel și R&B moderne cu hiturile lui Elvis. El aduce un omagiu de mult așteptat artiștilor de culoare care l-au inspirat pe Elvis și avem ocazia să vedem scena în care B.B. King (Kelvin Harrison Jr.) îl încurajează pe Elvis să rămână fidel rădăcinilor sale și să nu renunțe la identitatea sa de artist. El va atinge culmi pe care King nu le-ar putea atinge niciodată în America segregaționistă.

Luhrmann începe alert și continuă în modul acesta în primele două acte. El încetinește în anii șaizeci, cu Elvis stabilit ca actor și cântăreț de renume mondial. Strânsoarea de fier a lui Parker a fost slăbită de căsătoria lui Elvis cu tânăra Priscilla Wagner (Olivia DeJonge). Austin Butler are șansa de a coborî de pe scenă și de a-și expune aspectele dramatice. Elvis devine profund tulburat de violența acelor vremuri și de ura rasială. Mai mult, el îl vede în sfârșit pe Parker ca pe Diavolul pe umărul lui. Acest lucru a venit târziu și cu un preț enorm. Elvis era dependent de pastile și de adorația fanilor săi.

Tom Hanks conduce povestea

Luhrmann face o alegere inspirată prin faptul că îl lasă pe Tom Hanks să conducă povestea. Îl vedem pe Elvis prin ochii lui Parker de la început până la sfârșit, cum reușește să devină dintr-un băiat talentat cel mai mare artist al tuturor timpurilor.

Cariera lui Elvis Presley este impresionantă. Cu o voce fabuloasă și o prezență scenică uimitoare, Elvis și-a dorit să nu fie uitat, a vrut ca lumea să își amintească de el și de muzica pe care o oferea publicului său. Trăia pentru muzică, când era pe scenă, erau singurele momente când se simțea pe deplin fericit. Zbuciumul lui interior, fricile, traumele, toate lucrurile pe care le lăsase nerezolvate, și-au spus cuvântul în timp, iar Elvis a devenit dependent de medicamente și singur.

Vă invit să descoperiți povestea lui Elvis Presley. Filmul este adus în România de Vertical Entertainment.

Poster
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata